Cryptocurrency nieuwsoverzicht: Augustus

Ga terug

Nieuwsoverzicht: Augustus

 

Bij Hodl maken wij elke maand een overzicht van het belangrijkste nieuws in de cryptocurrency industrie. Hieronder vind u de meest belangrijke nieuwsberichten van de vorige maand:

Nederlandse voetbalclubs omarmen massaal cryptocurrency

 

Deze maand stond vol van nieuws over cryptocurrency en voetbal partnerships. Vele voetbalclubs hebben een toegewijde cryptocurrency partner in armen gesloten. Blox, een Nederlandse crypto beleggingsapp is samen gaan werken met Ajax en Club Brugge. Anycoin Direct heeft met PSV een unieke sponsordeal die uitbetaald wordt in bitcoins. Knaken is samen gaan werken met Sparta, Ajax en Feyenoord en BitcoinMeester is verbonden met AZ. Zo zijn alle grote clubs in Nederland nu verbonden met een cryptocurrency partij. Adoptie van de massa?

 

Grootste hack in Decentralized Finance loopt af met een sisser

 

Begin deze maand vond er een grote hack op het Poly Network plaats. Het Poly Network is een protocol wat verschillende blockchains met elkaar verbindt. Door een bug in één van de smart contracts kon een hacker meer dan 600 miljoen dollar aan cryptocurrencies buit maken. Na een wat stroeve communicatie bleek de hacker toch van goeden huize te komen en stuurde de tegoeden terug naar het Poly Network.

 

Cuba volgt El Salvador kijkt naar cryptocurrencies als wettig betaalmiddel

 

Na de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador, is nu ook in Cuba een motie begonnen om het gebruik van cryptocurrencies te reguleren en als wettelijk betaalmiddel te aanvaarden. De Cubaanse centrale bank kwam met een officieel bericht naar buiten waarin ze duidelijk maakte dat ze het ziet het als een manier om economische sancties van de VS te omzeilen. Steeds meer landen in de regio die voor een groot gedeelte afhankelijk zijn van remittances (familieleden die geld overmaken vanuit het buitenland) kijken naar een cryptocurrencies om de hoge overboekingskosten van services als Western Union te omzeilen.

 

Visa koopt NFT voor $150.000

 

NFT’s worden de laatste tijd steeds populairder Een NFT is een unieke digitale token die de eigendom van een digitaal object op de blockchain vastlegt. Visa is op de NFT-hype gesprongen en heeft een Cryptopunk aangeschaft voor meer dan $150.000. Visa’s Head of Crypto, Cuy Sheffield, zei dat ze in de toekomst meer NFT’s willen kopen en deze nieuwe vorm van commercie willen omarmen.

 
Wilt u als eerste dit soort nieuwsberichten ontvangen in uw mailbox? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!