Cryptocurrency nieuwsoverzicht: Juli

Ga terug

Nieuwsoverzicht: Juli

 

Bij Hodl maken wij elke maand een overzicht van het belangrijkste nieuws in de cryptocurrency industrie. Hieronder vind u de meest belangrijke nieuwsberichten van de vorige maand:
 

Duitsland legt wettelijke basis voor beleggen in cryptocurrency

 

In het begin van juli is in Duitsland een nieuwe wet aangenomen die Spezialfondsen toestaat om tot 20% van hun vermogen in cryptocurrency te beleggen. Spezialfondsen zijn het dominante institutionele investeringsvehikel in Duitsland. Een aanzienlijke allocatie zou begin augustus dus naar cryptocurrency kunnen komen wanneer de wetgeving van kracht gaat.

 

Binance onder de loep bij toezichthouders

 

Meer dan een half dozijn nationale toezichthouders hebben officiële waarschuwingen gegeven en zijn onderzoeken gestart naar de toonaangevende cryptocurrency exchange Binance. Fiat-transacties van en naar Binance zijn stopgezet in Europa en verschillende Britse banken hebben officiële waarschuwingen gegeven met betrekking tot de grote cryptocurrency exchange. Binance heeft al aangekondigd dat ze hun compliance-team zullen verdubbelen. Ook heeft de CEO Changpeng Zhao verklaard dat hij bereid zou zijn om terug te treden in zijn rol als CEO mocht dit nodig zijn.

 

81 landen zijn bezig met centrral bank digital currency

 

Central Bank Digital Curency (CBDC) is waarschijnlijk niet top of mind voor de meeste mensen, maar misschien hebben we binnenkort geen andere keuze dan erover na te denken – aangezien 81 landen, die samen meer dan 90% van het wereldwijde BBP vertegenwoordigen, nu de ontwikkeling ervan onderzoeken. Het geeft maar weer eens aan dat digtale valuta de toekomst heeft.

 

“The B-word” conferentie

 

In een debat dat werd geleid door Cathie Wood kregen twee techgiganten de kans om over Bitcoin te praten tijdens de “The B-word” conferentie. Elon Musk, CEO van Tesla en Jack Dorsey, CEO van Twitter praatte over Bitcoin en de impact ervan op de wereld. Na het eerdere negatieve sentiment van Elon Musk rondom Bitcoin, bleek hij vrij positief over de veranderingen rondom het minen. De impact van het minen op het milieu is minder geworden door het vertrek van de Chinese miners. Uiteindelijk bleken alle drie de partijen het erover eens te zijn dat Bitcoin een mooie toekomst heeft.

 

JP Morgan geeft vermogensbeheerklanten toegang tot Bitcoin

 

JPMorgan is de eerste Amerikaanse bank geworden die hun particuliere klanten toegang geeft tot Bitcoin. Volgens de nieuwe richtlijn kunnen financiële adviseurs van JPMorgan op verzoek van een klant Bitcoin-transacties uitvoeren. Adviseurs mogen de investering nog steeds niet zelf aanbevelen, maar als een klant eenmaal vraagt om blootstelling aan cryptocurrencies, kan zijn adviseur nu namens hem/haar aandelen kopen van de Grayscale trust of Osprey Fund’s Bitcoin Trust. Een grote stap voor een bank waarvan de CEO in voorgaande jaren een grote tegenstander van Bitcoin was.

 
Wilt u als eerste dit soort nieuwsberichten ontvangen in uw mailbox? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!