Cryptocurrency nieuwsoverzicht: Juni

Ga terug

Nieuwsoverzicht: Juni

 

Bij Hodl maken wij elke maand een overzicht van het belangrijkste nieuws in de cryptocurrency industrie. Hieronder vind u de meest belangrijke nieuwsberichten van de vorige maand:

El Salvador maakt Bitcoin een wettelijk betaalmiddel

 

El Salvador is het eerste land dat de Bitcoin heeft geaccepteerd als wettig betaalmiddel. De 39-jarige president van het land, Nayib Bukele, tweette dat het Salvadoraanse congres de maatregel met een grote meerderheid van 62 stemmen heeft goedgekeurd. De president stopt daar echter niet, hij wil ook een Bitcoin mining facility die draait op geothermische stroom laten bouwen bij een van de lokale vulkanen. Op deze manier draagt hij ook zijn steentje bij aan het groener maken van de stroom waar Bitcoin op draait.

 

Bitcoin upgrade Taproot goedgekeurd

 

Bitcoin miners hebben hun goedkeuring gegeven voor Taproot, de eerste grote update van het Bitcoin protocol sinds 2017. Deze goedkeuring betekent dat Taproot in november geactiveerd zal worden. Taproot is een Bitcoin-update die meer privacy, programmeerbaarheid en data-efficiëntie toe gaat voegen aan het netwerk. De meeste reguliere gebruikers gaan hier weinig van merken, maar layer-2 oplossingen zoals het Lightning netwerk gaan hier het meeste voordeel bij hebben.

 

China sluit Bitcoin mining farms

 

Zoals wij in de ‘‘Trading Update’ eerder hebben toegelicht, is in de afgelopen weken de hashrate van Bitcoin flink afgenomen. Dit heeft te maken met de aankondiging van de Chinese overheid om Bitcoin mining farms te sluiten in de provincies Qinghai, Yunnan en Sichuan. In het verleden leek het bij de Chinese regering alleen om dreigementen te gaan maar nu is er een duidelijke verschuiving te bekennen in de hashrate en mining farms. Het moet nog blijken of grote Bitcoin mining farms zoals 1THash ervoor kiezen om buiten China hun operaties voort te zetten.

 

 

Zuid-Afrikaanse Bitcoin diefstal

 

Volgens diverse media zijn de oprichters van het Zuid-Afrikaanse Africrypt verdwenen met een geschatte $3,6 miljard aan Bitcoin. Het gaat om ongeveer 69.000 gestolen Bitcoin die samen met de oprichters (2 broers) verdwenen zijn. Begin april kregen alle investeerders een mailtje waarin verteld werd dat het investeringsbedrijf gehackt was. Een aantal investeerders vertrouwden het verhaal niet en hebben een team van juristen aangenomen die erachter kwamen dat de broers spoorloos waren verdwenen. Hoewel het feit nog in de rechtbank moet worden bewezen, kan dit mogelijk de grootste zwendel in de geschiedenis van cryptocurrencies zijn.

 

Microstrategy maakt gebruik van de dip

 

MicroStrategy, dat meer Bitcoin bezit dan enig ander bedrijf ter wereld, heeft $500 miljoen aan obligaties uitgegeven om meer van ’s werelds grootste cryptocurrency te verwerven – wat aangeeft dat institutionele beleggers nog steeds optimistisch zijn over de waarde van de munt. Topman Michael Saylor gaf aan op deze manier gebruik te willen maken van de sterke daling van Bitcoin in de afgelopen maand.

 
Wilt u als eerste dit soort nieuwsberichten ontvangen in uw mailbox? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!