Cryptocurrency nieuwsoverzicht: September

Ga terug

Nieuwsoverzicht: September

 

Bij Hodl maken wij elke maand een overzicht van het belangrijkste nieuws in de cryptocurrency industrie. Hieronder vind u de meest belangrijke nieuwsberichten van de maand September:

Cardano lanceert Smart Contracts

 

Cardano is momenteel één van de grootste cryptocurrencies op de markt, en na veel anticipatie kwam de lang aangekondigde update “Alonzo” uit. Deze update maakt het mogelijk voor gebruikers om smart contracts te lanceren op het netwerk en daarmee mogelijk concurrentie te bieden aan Ethereum. De update is inmiddels gelanceerd maar gebruikers moeten nog even wachten voordat de decentrale applicaties (dApps) in vol gebruik worden genomen. Door de unieke structuur van Cardano moeten de teams van smart contract projecten maatwerk oplossingen bedenken, wat natuurlijk extra tijd gaat kosten. Het is dus nog even geduld hebben voor Cardano gebruikers voordat de eerste DEX’es, DeFi projecten en andere applicaties gelanceert worden op Cardano.

 

China introduceert striktere regulatie

 

De Chinese Centrale bank heeft aangekondigd dat alle cryptocurrency transacties vanaf heden als illegaal beschouwd worden. De Chinese Centrale bank waarschuwde de Chinese bevolking als volgt “Deze markt brengt de veiligheid van de bezittingen van de mensen ernstig in gevaar”. De Chinese regering heeft eerder dit jaar al wetten geïmplementeerd waardoor een groot deel van de Bitcoin miners vertrokken zijn naar het buitenland. China heeft door de jaren heen al meerdere keren aangekondigd dat zij de regulatie rondom cryptocurrencies wilden straktrekken. Het lijkt echter deze keer wat serieuzer en er worden op het eerste oog echte stappen genomen om het te voltooien.

 

SEC trekt touwtjes strakker aan

 

Gary Gensler, voorzitter van Securities and Exchange Commission (SEC), heeft aangekondigd om de cryptocurrency markt stricter te reguleren. De SEC wil zich richten op 5000-6000 ongereguleerde cryptotokens om investeerders en consumenten te beschermen. Gary Gensler, ziet zeker de interessant kant van deze opkomende technologie maar vindt dat het beter zou zijn om dit in een gereguleerd ecosysteem te laten bloeien. Eén van het type tokens waar Gary Gensler zich op wil richten zijn de ‘Stablecoins’. Stablecoins zijn cryptocurrencies wiens waarde aan fiat is gekoppeld en vaak worden gebruikt om geld uit te lenen in DeFi.

 

Twitter integreert het Bitcoin Lightning Network

 

Twitter heeft in de week van 23 september aangekondigd dat gebruikers Bitcoin kunnen gaan sturen en ontvangen via het platform. Op dit moment is het nog alleen beschikbaar voor IOS-gebruikers maar Android zal binnenkort volgen. Twitter-gebruikers kunnen Bitcoin ontvangen en sturen via een applicatie genaamd ‘Strike’. Strike is een applicatie gebouwd boven op het Bitcoin Lightning Network waarbij transacties goedkoper en sneller zijn. Deze functie is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor mensen die in de Verenigde Staten of El Salvador wonen, maar zal ook worden uitgerold naar andere landen.

 

Deutsche bank positief over toekomst Bitcoin

 

Deutsche Bank ziet toekomstige groeimogelijkheden voor Bitcoin. Deutsche Bank heeft laatst een artikel gepubliceerd waarin wordt gesproken dat Bitcoin potentieel het goud van de 21ste eeuw kan worden. De cryptocurrency markt is afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft momenteel een marktkapitalisatie van bijna twee biljoen dollar. Volgens Deutsche Bank is dat een te grote markt om te negeren en de impact deze markt kan hebben op toekomstige financiële betalingen.


 
Wilt u als eerste dit soort nieuwsberichten ontvangen in uw mailbox? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!