joe

Het financiële systeem staat aan de vooravond van grote veranderingen. Hodl biedt beleggers toegang tot deze evolutie met een zorgvuldig samengestelde cryptocurrency portefeuille.

Waarom beleggen in cryptocurrency?

Sinds de Financiële crisis van 2008 neemt het vertrouwen in het financiële systeem sterk af. Centrale banken creëren grote hoeveelheden geld om de economie kunstmatig te ondersteunen. De gevolgen van dit monetair beleid worden steeds beter zichtbaar: de inflatie loopt op en een groeiend deel van de bevolking is zich ervan bewust dat dit systeem dringend toe is aan een evolutie.

Precies om deze reden werd Bitcoin gecreëerd. Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munt zonder centrale bank of beheerder. Hierdoor is het niet afhankelijk van beleidsvoering en creëert het een eerlijker alternatief. Sinds het succes van Bitcoin zijn er duizenden cryptocurrencies geïntroduceerd, ieder met een eigen toepassing. Het vroeg diversifiëren van uw portfolio met een kleine allocatie in cryptocurrency kan daardoor een uitstekend rendement bieden.

Waarom kiezen voor Hodl?

Eenvoudig instappen

Bij Hodl belegt u op een eenvoudige manier in cryptocurrency. U heeft geen omkijken naar verschillende wallets, exchanges en private keys.

Hierdoor stapt u gemakkelijk maandelijks in- en uit de fondsen stappen in de door u gekozen valuta.

Deskundig team

Dankzij onze ervaring in de cryptocurrency- en beleggingswereld hebben wij een optimale investeringsstrategie samengesteld

De Hodl Fondsen bieden een verscheidenheid aan strategieën die zijn afgestemd op de risicobereidheid van onze investeerders, variërend van blootstelling aan de cryptocurrency markt en algorithmische handelen tot vroege investeringsrondes in blockchain start-ups.

Bewezen strategie

De Hodl fondsen gebruiken een traditionele bottom-up beleggingsmodel geoptimaliseerd voor de cryptocurrency markt.

Naast een traditionele beleggingsstrategie benutten we de unieke kenmerken van de markt via onze zelfontwikkelde algoritmische tradingbots. Deze combinatie zorgt voor een optimaal rendement.

Zorgeloos beleggen

Door onze integratie met de best-in-class cryptocurrency beveiligingsoplossing, Ledger Vault, bieden onze fondsen het hoogste niveau aan veiligheid.

Ook zijn onze beleggingsprocessen vastgelegd in onze AFM-registratie en wordt onze boekhouding structureel door een 3de partij gecontroleerd.

Onze beleggingsstrategie

Chairs final

Actief portfolio beheer

De Hodl fondsen worden actief beheerd door onze analisten. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden om het rendement van de fondsen verder te optimaliseren. Op deze manier kunnen we een uitstekende risico-rendementanalyse maken en onze investeerders de juiste blootstelling aan de cryptocurrency bieden.

Algoritmische trading bots

In tegenstelling tot de beurs is de cryptomarkt 24 uur per dag open. Om hiervan te profiteren, zetten we onze algoritmische tradingbots in, die 24/7 profiteren van de volatiliteit op de cryptocurrency markt.

Decentralized Finance diensten

Decentralized Finance, ook wel bekend als DeFi, biedt een breed scala aan mogelijkheden voor aanvullend rendement. Hodl maakt gebruik van verschillende DeFi technieken zoals het draaien van nodes, verschaffen van liquiditeit en staking om extra winst te generen voor onze beleggers.

Onze fondsen

Genesis Fund
Een gediversifieerde belegging in cryptocurrency voor instituten, family offices en particulieren.
NAV 
YTD 
Sinds oprichting 
Oracle Fund

Dit fonds is gesloten voor nieuwe beleggers.

NAV 
YTD 
Sinds oprichting 
Consensus Fund

Dit fonds is gesloten voor nieuwe beleggers.

NAV 
YTD 
Sinds oprichting 

Veelgestelde vragen

Waar moet u op letten bij het beleggen in cryptocurrencies?

Beleggen in cryptocurrency is net wat anders als het beleggen in aandelen of obligaties. Deze nieuwe beleggingscategorie is nog vol in ontwikkeling. Dit brengt risico's en volatiliteit met zich mee, maar biedt ook significante rendementsmogelijkheden. Bij Hodl raden wij investeerders altijd aan om een langetermijnvisie te hebben bij het beleggen in deze technologie.

Meer informatie over de risico’s en andere belangrijke zaken welke u vooraf dient door te nemen zijn het Essentiele Informatie Document (EID) en het Investerings Memorandum (IM). Beide documenten zijn te vinden op onze website via de fondsdocumenten pagina.

Wat maakt Hodl uniek?

Hodl richt zich op de serieuze belegger met een actief beheerd cryptocurrency portfolio waar gemakkelijk maandelijks in en uit kan worden gestapt. Door onze ervaring in de traditionele financiële wereld is ons portfolio zorgvuldig opgebouwd tegen een gewogen risico-rendementsverhouding. Ons rendement wordt verder geoptimaliseerd door onze zelfontwikkelde algoritmische trading bots die 24/7 strategische posities innemen of juist uitschalen.

Verder onderscheiden wij ons door de deelname aan verschillende DeFi services, zo helpt Hodl bij het valideren van transacties, het onderhouden van het netwerk en verschaffen van liquiditeit.

Hoe beleg ik in een van de Hodl fondsen?

Om deel te nemen aan een van de Hodl fondsen is het belangrijk om vooraf kennis te maken met onze financiële specialisten op ons kantoor in Rotterdam of virtueel indien dit de voorkeur heeft. Samen bespreken we de rol van cryptocurrency in uw beleggingsportefeuille. Daarnaast nemen we ook de benodigde documentatie door, die u vervolgens thuis kunt invullen.

Wanneer het verificatieproces is afgerond, kunt u het gewenste investeringsbedrag overmaken naar Hodl. Op de laatste dag van de maand zal uw belegging officieel in de Hodl fondsen worden opgenomen. Wanneer u participant wordt krijgt u toegang tot ons klantenportaal waar u de prestaties van uw belegging kunt volgen. Om u verder op de hoogte te houden, ontvangt u ook tussentijdse en maandelijkse updates via onze nieuwsbrief.

Staan de Hodl fondsen onder toezicht?

Momenteel is het vanwege de nog onbekende legale status van cryptocurrencies niet mogelijk voor Hodl om onder direct toezicht van de AFM te komen. Hodl is echter wel geregistreerd bij de AFM als alternatieve beleggingsinstelling die als beheerder optreedt voor:

  • Hodl.nl Genesis Fund onder registratienummer 50025134
  • Hodl.nl Consensus Fund onder registratienummer 50025133
  • Hodl.nl Oracle Fund onder registratienummer 50026692

Deze registratie betekent dat Hodl een KYC en AML beleid hanteert op basis van de Nederlandse wet op het financieel toezicht (Wft) en de wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft).

Welke kosten rekent Hodl?

De kostenstructuur van Hodl bestaat uit twee onderdelen, namelijk de management fee en de performance fee.

Management fee

De management fee van Hodl staat op 0.5% per kwartaal over het belegde vermogen. Deze management fee wordt maandelijks gecalculeerd en per kwartaal geïncasseerd.

Performance fee

De performance fee van Hodl bedraagt 20% op de behaalde positieve rendementen en wordt berekend aan de hand van een High Watermark in Net Asset Value (NAV). De performance fee wordt maandelijks berekend en afgetrokken van het netto resultaat.

In de door ons gecommuniceerde rendementen zijn de bovenstaande kosten reeds verrekend, deze tonen daardoor het nettoresultaat van de fondsen.

Kan ik veilig beleggen bij Hodl?

Het zelfstandig beleggen in een nieuwe beleggingscategorie kan aardig wat uitdagingen met zich meebrengen. Zeker wanneer er voor het eerst gebruik gemaakt wordt van eigen wallets en decentrale exchanges. Het kan daarom handig zijn om te vertrouwen op een gespecialiseerde en ervaren partij. Bij Hodl staat veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. De veiligheid van de gelden van onze participanten kennen de hoogste prioriteit. Om deze reden hanteren wij de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid en lopen wij voorop bij de implementatie van de laatste wet- en regelgeving.

Zo slaan wij onze fondsen zoveel mogelijk op in cold storage, maken wij enkel gebruik van betrouwbare exchanges met een bewezen reputatie en zijn onze processen geregistreerd bij de AFM. Voor de veilige opslag van onze fondsen gebruiken we Ledger Vault van Ledger Enterprise, de martkleider op het gebied van cold storage. Op deze pagina kunt u meer lezen over de maatregelen die wij nemen in de beveiliging van onze fondsen.