joe

Cryptocurrency: De gids voor beleggers (Deel 5)

Hodl Team
Hodl Team
30 mei 2022

De toekomst van cryptocurrency

Welkom bij onze Cryptocurrency: De gids voor beleggers (Deel 5). In dit vijfde deel zullen we leren hoe Decentralized Finance (DeFi) een open financieel systeem lanceerde. Het verwijderen van de tussenpersoon uit de vergelijking heeft ons op het juiste pad gezet naar de toekomst van financiën. Lees verder om onze weg te vinden in cryptocurrency beleggen.


Een open financieel stelsel

In het afgelopen jaar hebben we veel ontwikkelingen gezien in de adoptie van cryptocurrency. Van een breed scala aan bedrijven dat blockchaintechnologie in hun bedrijfsprocessen opnam tot het eerste land dat Bitcoin accepteert als legaal betaalmiddel. Grote stappen voor de ontwikkeling van cryptocurrency, maar nog een lange weg naar massale adoptie.


Cryptocurrency verweven in het dagelijks leven

Bij Hodl geloven wij dat we aan het begin staan van een grote verandering in ons financiële systeem, maar daar houdt het niet op. Daar stopt het niet, want wij geloven dat cryptocurrencies de mogelijkheid bieden voor mensen om hun perceptie van ‘waarde’ en de overdraagbaarheid hiervan te herzien.

Cryptocurrencies bieden mensen zonder een bankrekening de mogelijkheid om te participeren in de wereldeconomie. Het creëert daardoor ook meer financiële kansen voor personen die niet beschikken over de middelen die anderen wel hebben. Op dit moment zijn meer dan 1,7 miljard mensen nog steeds niet in het bezit van een bankrekening. Cryptocurrency biedt hun toegang tot het financiële systeem met slechts enkele klikken op hun mobiele telefoon.

Zoals eerder besproken biedt cryptocurrency meer mogelijkheden dan enkel betalingen. Zoals we al hebben gezien, bieden cryptocurrencies meer mogelijkheden dan alleen betalingen. Duizenden projecten zijn opgedoken met elk een eigen toepassing.

De wereldeconomie binnen handbereik

future of cryptocurrencies

Cryptocurrencies kunnen oplossingen bieden zoals het veiliger opslaan van data, het registreren van eigendom en het transparant maken van een distributieketen. Dit maakt blockchaintechnologie en dus ook cryptocurrencies interessant voor verschillende industrieën; van gezondheidszorg tot overheid en van landbouw tot moderne bedrijven. Wij verwachten een toekomst waarin cryptocurrencies geïntegreerd zijn in alle lagen van de samenleving.

Specifieke cryptocurrencies zijn al bezig met het tokeniseren van aandelen. Deze projecten maken het mogelijk om financiële markten te hebben die onmiddellijk wereldwijd en 24/7 open zijn. Wij geloven dat de efficiëntie van cryptocurrency’s kapitaal zal aantrekken, aangezien kapitaal stroomt naar waar het het meest efficiënt kan worden gebruikt.

Wij kunnen de toekomst niet voorspellen, maar kijkend vanuit een technologisch perspectief is de toekomst van cryptocurrencies even onvermijdelijk als de verwevenheid van het internet in ons dagelijks leven.


In het kort…

In dit artikel doken we in DeFi, één van de belangrijkste elementen in de crypto-industrie. Het maakt een open financieel systeem mogelijk dat ons tijd en middelen bespaart. Dit systeem stelt ons in staat om waarde op te slaan in een cryptocurrency, maar ook onze activa te beheren of te vertrouwen op DeFi verzekeringen, naast andere DeFi diensten. In het volgende artikel (Deel 6) zullen we de essentiële stappen bespreken bij het investeren in cryptocurrencies.

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE