joe

Cryptocurrency: De gids voor beleggers (Deel 6)

Hodl Team
Hodl Team
8 juni 2022

De essentiële stappen in cryptocurrency onderzoek

Welkom bij onze cryptocurrencygids voor beleggers. Investeren in cryptocurrency vereist een goed begrip van de basisprincipes. In dit deel zullen we leren over de kritische stappen om een duidelijke visie van het project te verkrijgen. Lees verder om uw weg te vinden in cryptocurrency beleggen.

Onderzoek is cruciaal

Voordat u investeert in een cryptocurrency is het sterk aanbevolen om de onderliggende fundamenten van het project te begrijpen. Bij Hodl hebben we een strikte aanpak als het gaat om nieuwe investeringen: we onderzoeken en scoren projecten op basis van een aantal kritische elementen. Maar zelfs als aan alle criteria wordt voldaan, is het geen garantie dat de cryptocurrency in waarde zal stijgen. Wanneer u cryptocurrencies onderzoekt, moet u altijd kijken naar de volgende kernelementen:

Zoek naar een use-case

Eén van de eerste elementen waar we ons op richten is de zogeheten use case. In essentie kijken we naar welk probleem het project wil oplossen en hoe dit wordt opgelost. Deze oplossing kan sterk variëren van bijvoorbeeld het helpen bij de schaalbaarheid van een bepaald netwerk tot het optimaliseren van supply chain strategieën. Voor deze stap is het belangrijk om diep in de beschikbare documentatie te duiken. Een belangrijk document dat beschikbaar is voor elk project is de whitepaper. Lees deze daarom altijd grondig door.

technology


Vergelijk de technologie

Een innovatieve oplossing vraagt om de juiste onderliggende technologie. Een diepgaande toelichting op deze technologie wordt vaak ook weergegeven in de whitepaper. Richt u op vragen als: Wat is de onderliggende techniek achter het project? Is deze technologie zelf ontwikkeld, of komt deze via een leverancier? Het kan veeleisend zijn om meer te weten te komen over de technologie die gebruikt wordt, maar dat maakt het project ook veel fascinerender. Zeker wanneer u meer kennis krijgt van verschillende projecten is het waardevol om de technologie te vergelijken met soortgelijke oplossingen of mogelijke toekomstige concurrenten.

the team

Onderzoek het team

Om het uiteindelijke doel te bereiken is het van groot belang dat het team over de juiste vaardigheden beschikt. Een cruciaal element in het onderzoek is dan ook het onderzoek naar het team. Welk team zit erachter de ontwikkeling van de cryptocurrency? De meeste projecten zijn transparant over de mensen die in hun team zitten, wat het onderzoek makkelijker maakt. Wat is hun ervaring op het gebied van cryptocurrency of het traditionele bedrijfsleven? Wees altijd voorzichtig als er geen informatie beschikbaar is over het team.

community

Verken de community

In de traditionele financiële wereld wordt de waarde van een activum vaak bepaald door de onderliggende waarde. Bij cryptocurrency wordt een groot deel van de waarde bepaald door de perceptie van investeerders. Het is daarom zeer aan te raden om de community, de aanhang en de betrokkenheid van de beleggers nader te bekijken. Diverse online tools kunnen dit onderzoek ondersteunen, maar vaak is het voldoende om even snel de beschikbare social mediakanalen te raadplegen. Kanalen die vaak gebruikt worden door en voor cryptoprojecten zijn Twitter, Telegram, Discord en Medium. Goede indicatoren zijn het aantal volgers, de mate van betrokkenheid bij elke post, maar ook het sentiment binnen de community.

ecosystem

Ontdek het ecosysteem

Een project wordt niet alleen gesteund door de community, maar ook door een breed scala aan partners. Het ecosysteem is wat het project doet groeien. Het is de moeite waard deze partnerschappen in het oog te houden. De eerste categorie zijn de investeerders; wordt het project gesteund door geloofwaardige en bekende durfkapitalisten. Hebben deze partijen voorafgaand aan hun investering grondig onderzoek gedaan en hebben zij tevens de middelen en het netwerk om de groei te bespoedigen? Een andere belangrijke categorie zijn de technische partners. Zijn er samenwerkingsverbanden die helpen bij de ontwikkeling van de technologie? Een goed voorbeeld hiervan is een samenwerking tussen een crypto-project en een bank om samen een Central Bank Digital Currency te ontwikkelen. Of een datagedreven bedrijf dat samenwerkt met een blockchainbedrijf om zo hun datastromen te beveiligen.

tokenomics

Analyseer de tokenomics

Het gaat om het bestuderen van de factoren die de vraag en het aanbod van het token beïnvloeden om de mogelijke waarde ervan te bepalen. Een essentieel onderdeel is het nut van het token: Waar wordt het token voor gebruikt? Fundamentele componenten die we moeten overwegen zijn het maximale aanbod van tokens, de huidige tokens in omloop en de huidige marktkapitalisatie. Een ander belangrijk element is de token allocatie: Hoe worden de tokens verdeeld en voor welke doeleinden? Zijn deze op de juiste manier verdeeld om het doel van het project te bereiken? Hoe en wanneer worden de tokens in omloop gebracht? Het vrijgeven van tokens kan direct invloed hebben op de prijs, omdat de vraag en aanbod de prijs bepalen.

In het kort…

In dit deel hebben we de essentiële stappen onderzocht voordat beleggers beginnen met investeren in crypto’s. Om te beginnen vereist investeren in cryptocurrency een zorgvuldige beoordeling van verschillende use-cases, tokenomics en ecosystemen. Het impliceert ook specifieke kennis van blockchain-gebaseerde technologie. In het komende artikel (Deel 7), zullen we ons richten op verschillende beleggingsstrategieën en welke het beste bij jou past.

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE