joe

Cryptocurrency: De gids voor beleggers (Laatste deel)

Hodl Team
Hodl Team
28 juni 2022

Hoe Hodl investeert in cryptocurrency

Welkom bij onze cryptocurrency gids voor beleggers. In het laatste deel van de gids zullen wij toelichten hoe Hodl belegt in cryptocurrencies; diepgaande analyses, nauwkeurig onderzoek en een bottom-up strategie die een traditionele beleggingen strategie integreert met de nieuwste technologie. Lees verder voor meer toelichting over onze methode van cryptocurrency beleggen.

Sinds we de geschiedenis van cryptocurrency, de basisbeginselen en de verschillende beleggingsmethoden hebben behandeld, is het nu tijd om een algemeen voorbeeld te geven van Hodl’s beleggingsstrategie. Hodl maakt gebruik van een bottom-up strategie om de beleggingen in de fondsen te verdelen, met deze methode realiseren wij een uitstekende risico-rendementsverhouding. Dit resulteert in een optimaal beleggingsportfolio voor onze participanten, wij verdelen de strategie in drie verschillende lagen:

De fundering

De eerste laag is het belangrijkste segment van onze investeringen. Het is opgebouwd uit gerenommeerde digitale valuta's die gekenmerkt worden door hoge liquiditeit, noteringen op meerdere beurzen en een bewezen staat van dienst.

De vloer

De tweede laag bestaat uit cryptocurrencies met een technologische toepassing en/of blockchain, ontwikkeld door gerenommeerde teams, met gedemonstreerde praktische use-cases en een hoog groeipotentieel. Naast onze traditionele portefeuille structuur, utiliseren wij verschillende aanvullende diensten die continu rendement genereren voor onze participanten.

De top

De derde laag is slechts een klein deel van onze portefeuille en het bevat speculatieve cryptocurrencies waarvan de use-case zich nog moet bewijzen. Activa die zich in deze laag bevinden hebben echter wel aanzienlijke groeiverwachtingen. Deze investeringen bestaan uit vroege investeringsrondes waardoor wij toegang krijgen tot beleggingen met mogelijke hoge rendementen, het brengt wel extra risico’s met zich mee. Naast onze traditionele portefeuille structuur, utiliseren wij verschillende aanvullende diensten die continu rendement genereren voor onze participanten.

Algoritmische trading bots

Hodl maakt gebruik van algoritmisch trading en heeft ook zijn eigen tradings bots ontwikkeld, speciaal bestemd voor cryptocurrencies. Dit resulteert in optimale trading setups en extra genereert rendement. Trading bots winnen aan populariteit en dat is niet voor niets; ze handelen 24/7, handelen zonder emoties en zullen zonder enige twijfel de vastgestelde strategie volgen.

DeFi diensten

Verschillenden DeFi (Decentralized Finance) diensten worden ingezet om extra rendement te genereren voor onze investeerders. Recente ontwikkelingen in cryptocurrency en blockchain technologieën hebben het mogelijk gemaakt om extra rendement te genereren. De DeFi diensten waar Hodl zich op richt zijn staking, het beheren van nodes, het verschaffen van liquiditeit en airdrops.

Ledger vault security

Om het hoogste niveau van veiligheid te bieden, hebben wij Ledger Vault geïntegreerd, de beste beveiligingsoplossing voor cryptocurrencies in zijn klasse. Bovendien zijn onze beleggingsprocessen zorgvuldig gedocumenteerd en worden onze rekeningen structureel door derden gecontroleerd.

In het kort…

In dit deel hebben we de beleggingsstrategie van Hodl toegelicht. Dankzij onze ervaring in cryptocurrency en de traditionele beleggingswereld, worden de Hodl-fondsen dagelijks actief beheerd en uitgebalanceerd. Dit wordt gerealiseerd op basis van grondig onderzoek naar de nieuwste trends en kansen binnen de markt.

Onze unieke strategie is ontstaan uit meer dan 10 jaar ervaring in cryptocurrency investeringen, maar ook onze traditionele achtergrond in financiën. Als één van de eerste beleggingsondernemingen ontvingen wij in 2020 een AFM-registratie voor onze fondsen. In 2021 behaalden de Hodl fondsen door deze unieke strategie het hoogste rendement van alle Nederlandse cryptocurrency fondsen.

Download de brochure om meer te leren over onze fondsen en de rol van cryptocurrency in uw portfolio

SHARE THIS ARTICLE