joe

Marktupdate: April

Hodl Team
Hodl Team
15 april 2022

Marktupdate: April


Introductie

Welkom bij onze eerste tussentijdse marktupdate. In januari vroegen wij onze beleggers naar feedback over onze dienstverlening. Hierin kwam duidelijk naar voren dat er een groeiende behoefte is naar frequentere updates over de cryptocurrency markt. in onze ogen zeer begrijpelijk gezien de dynamische aard van de markt. Vanaf deze maand starten we dan ook met een aanvullende update halverwege de maand. Hierin nemen we de laatste marktontwikkelingen met u door en gaan we dieper in op het belangrijkste cryptocurrency nieuws.


Dalende markten nemen crypto met zich mee

De eerste twee weken van april stonden in het teken van een neerwaartse beweging van de financiële markt. Ondanks de meevallende renteverhoging in maart gaf de FED investeerders genoeg reden om zich op te maken voor een strakker beleid. Zo sloot Jerome Powell, voorzitter van de FED, het niet uit dat er dit jaar meerdere renteverhogingen van 0,50% volgen. Ook werd het plan aangekondigd om de huidige schuld van de Amerikaanse centrale bank in stappen van maximaal 95 miljard dollar per maand af te bouwen.

In de aanloop naar de publicatie van de inflatiecijfers op 12 april bereidde de markt zich dan ook voor door afstand te doen van risicovolle beleggingen. Een hoger uitvallend inflatiecijfer kan zorgen voor een strenger beleid van de FED, waar een lager uitvallend inflatiecijfer weer ruimte biedt voor een milder beleid dat voordelig uitpakt voor risicovolle beleggingen. Uiteindelijk lagen de cijfers, een jaar-op-jaar inflatie van 8,5%, in lijn met de verwachting van economen. De markt reageerde enigszins opgelucht, maar dit was niet genoeg voor een opwaartse rally. De FED-meeting werd dan ook gevolgd door een vrij neutrale zijwaartse marktbeweging.

De verminderde interesse is ook terug te zien in verschillende on-chain analyses. Zo kent de markt een lage instroom van nieuwe gebruikers, is het aantal dagelijkse gebruikers relatief laag en is het aantal transacties per block klein. De markt wordt momenteel dan ook erg gestuurd door lange termijn investeerders (Hodl’ers). Zij houden hun posities aan en breiden deze in sommige gevallen uit, terwijl de korte termijnbeleggers momenteel relatief vaak tegen verlies verkopen, in de hoop het op een later moment goedkoper te kunnen terugkopen.


Adoptie zet gestaag door

Ondanks de verminderde interesse van beleggers zet de adoptie en ontwikkeling van cryptocurrency gestaag door. Zo vond begin deze maand het event Bitcoin 2022 plaats in Miami, een evenement dat vaak in het teken staat van nieuwswaardige aankondigingen. De grootste aankondiging van dit jaar is de samenwerking van Strike, een digitaal betaalplatform op het Bitcoin-Lightning netwerk, met wereldwijde webshopleverancier Shopify. Hierdoor wordt het voor ruim 1,5 miljoen webshops mogelijk om Bitcoin als betaalmethode in hun webshop aan te bieden.

Later kondigde Strike ook nog samenwerkingen aan met NCR, marktleider in kassasystemen, en Blackhawk, aanbieder van cadeaukaarten voor zo’n 400.000 winkels. Een andere interessante ontwikkeling kwam uit de hoek van Tesla die samen met technologiebedrijven Block en Blockstream de handen ineenslaat om een Bitcoin-miningfaciliteit te bouwen aangedreven door zonne-energie. Op deze manier komt een groener Bitcoin-netwerk dichterbij, een eis die veel beleggers momenteel nog weerhoudt van een investering.

Vorige maand benoemde we al de interesse van verschillende landen om koploper te zijn op het gebied van blockchaintechnologie en cryptocurrency. Ook deze maand zien we deze tendens doorzetten. Zo sprak de Brit John Glen, economisch secretaris van de schatkist (VK), onder andere over het versneld opzetten van een raamwerk voor regulering en het erkennen van stablecoins in de Britse economie.

De verdere ontwikkeling van de cryptocurrency markt is dit jaar ook op ander vlak zichtbaar geworden. Zo wordt Forbes’ Midas List, een lijst met ’s werelds meest succesvolle Venture Capitalists, voor het eerst aangevoerd door een partij welke actief is in de cryptocurrency wereld. Chris Dixon van Andreessen Horowitz (A16z) bekleedt dit jaar de eerste positie van lijst met durfkapitalisten door vroege investeringen in o.a. Coinbase, Uniswap en Avalanche.


Cryptocurrency: De gids voor beleggers

Uit de enquête van eerder dit jaar kwam ook naar voren dat er behoefte is aan meer (basis)kennis over cryptocurrency. Om deze reden hebben wij een basisgids voor de cryptocurrency belegger geschreven. Hierin gaan we onder andere dieper in op de evolutie van ons geld, het ontstaan van cryptocurrencies, de diverse toepassingsmogelijkheden en de onderlinge verschillen.

In deze nieuwe blogserie delen we elke twee weken een hoofdstuk uit deze gids. Vandaag starten we met de evolutie van ons geld en de opmars van een digitale revolutie als gevolg van de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Lees het eerste deel

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE