joe

Marktupdate: Augustus

Hodl Team
Hodl Team
19 augustus 2022

Marktupdate: Augustus

Markt stabiliseert en BlackRock stapt in

Na het herstel in de maand juli, zagen we in augustus de markt stabiliseren. Veel aandacht ging er deze maand uit naar de entree van BlackRock in de cryptocurrency markt. Waar eerder al werd gespeculeerd over het toetreden, heeft 's werelds grootste vermogensbeheerder, met een beheerd vermogen van zo'n 10 biljoen dollar, nu definitief de stap gezet.

Op 4 augustus kondigde BlackRock aan om in samenwerking met crypto exchange Coinbase Bitcoin aan te gaan bieden aan haar institutionele klanten. Dit zal BlackRock doen via het digitaal beleggingsplatform Alladin dat zich specifiek richt op institutionele beleggers. De integratie van Aladdin met Coinbase Prime maakt het mogelijk crypto te verhandelen, op te slaan en hierover rapportages te genereren. In eerste instantie zal dit gaan om het verhandelen van Bitcoin, maar later beogen zij ook andere cryptocurrencies aan te gaan bieden.

Cryptocurrency marktupdate augustus hodl fondsen

Enkele dagen later volgde de Amerikaanse investeringsgigant met de lancering van haar Bitcoin Private Trust. De trust moet de resultaten van de Bitcoinkoers volgen, minus de kosten van het beheer. Doordat het gaat om een trust dat exclusief beschikbaar is voor de klanten van Blackrock, is registratie bij de toezichthouders in de V.S. niet nodig. Wel zal het fonds gelimiteerd zijn tot inwoners van de Verenigde Staten.

Het toetreden van een vermogensbeheerder van dergelijke proportie biedt uiteraard veel kansen en een interessant toekomstperspectief. Het lanceren van deze producten na de neerwaartse trend van de afgelopen maanden laat zien dat de vraag naar beleggingsproducten voor cryptocurrency nog altijd aanwezig is bij institutionele partijen. Met een geschat aantal van 1.500 institutionele cliënten, opent het aanbod door BlackRock dan ook vele deuren.

Schade cross chain hacks 2 miljard

Schade 'Bridge-hacks' loopt op tot $2 miljard

Hoewel er veel aandacht was voor het positieve nieuws van BlackRock, begon de maand met het minder positieve nieuws van een nieuwe hack. Deze hack zou hebben plaatsgevonden op de cross-chain bridge van Nomad. Bij de hack werd naar verluid circa $190 miljoen buitgemaakt. Cross-chain bridges maken het mogelijk om verschillende tokens van de ene naar de andere blockchain te verplaatsen, ook wel bekend als 'swappen'.

Deze bridges lijken de laatste tijd steeds vaker het doelwit te zijn van hackers, zo schat blockchain dataplatform Chainalysis dat de teller van de schade na 13 verschillende hacks inmiddels is opgelopen tot zo'n $2 miljard. In 2022 zouden deze bridge-hacks voor 69% verantwoordelijk zijn voor alle gestolen cryptogelden. Een cross-chain bridge is een interessant doelwit voor hackers, omdat de technologie hiervan nog sterk in ontwikkeling is. Dit wordt verder aangewakkerd doordat een cross-chain bridge al snel hoge volumes kan draaien en er vaak in het proces een centraal punt van opslag of uitwisseling is.

Schade crypto bridge hacks opgelopen tot 2 miljard dollar

Enkele dagen na de hack van de Nomad bridge volgde er ook hack op de Solana wallet genaamd 'Slope Wallet'. Hoewel deze qua omvang "slechts" $5 miljoen bedroeg, trof deze wel ruim 8.000 cryptocurrency wallets. In de volksmond gaat het al snel om een 'hack', maar vaak gaat het om een fout of een zwakte in de geprogrammeerde code.

De (recente) hacks blijven een smet op de reputatie van de cryptocurrency markt, welke startende beleggers in sommige gevallen tegenhoudt. Het is dan ook erg belangrijk dat je voorafgaand aan een belegging of het gebruik van bijvoorbeeld een bridge, gedegen onderzoek doet óf vertrouwt op een partij die deze zorgen uit handen neemt. Zo handelen de Hodl fondsen uitsluitend op handelsplatformen met een bewezen reputatie en goede veiligheidsprotocollen.

Hodl's algoritmische trading bots

Om de prestaties van onze Hodl fondsen te optimaliseren, maken we onder andere gebruik van zelfontwikkelde algoritmische trading bots. Deze bots maken optimaal gebruik van de volatiliteit van de cryptocurrency markt. Zo volgen deze een vooraf gedefinieerde strategie en wanneer er aan bepaalde voorwaarde is voldaan, wordt een trade automatisch geopend of gesloten. Deze voorwaarde kan bijvoorbeeld een schommeling in de koers zijn, maar ook een handelsindicator die afgaat.

Omdat we onze bots zelf ontwikkeld hebben en deze zelf beheren, hebben we de volledige controle over de handelsstrategieën. Zo worden deze op basis van dagelijkse analyses door onze analisten geoptimaliseerd en afgesteld op de huidige marktsituatie. Vanwege de lichte onrust die nog altijd heerst op de markt, zijn onze bots momenteel afgesteld op het vergroten van onze positie in Bitcoin. Dit betekent dat de bots de sterkere volatiliteit en groei van altcoins gebruiken om uiteindelijk meer Bitcoin te vergaren.

Omdat alle handelsparen bestaan uit een altcoin vs Bitcoin positie, wordt de waarde van de altcoins uitgedrukt in Bitcoin. In de afgelopen maand zagen wij de waarde (uitgedrukt in Bitcoin) van altcoins in onze trading bots met 10,8% dalen. Normaliter zou hier een stijging van 10,8% in de positie van Bitcoin tegenover staan, daar de altcoin in het handelspaar wordt verhandeld tegen Bitcoin. Door de efficiëntie van onze bots zagen we onze positie in Bitcoin echter met ruim 16,7% toenemen! Een mooie performance in deze dynamische markt. Wanneer wij een nieuwe periode van sterke groei in altcoins verwachten, passen wij onze strategie hierop aan en zullen wij de toegenomen positie in Bitcoin weer inzetten om meer altcoins te verzamelen.

Wilt u meer leren over onze trading bots? Dat kan op onze nieuwe Algoritmische Trading Bots pagina.

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE