joe

Marktupdate: Oktober

Hodl Team
Hodl Team
19 oktober 2022

Een rustige start van de maand oktober

De start van oktober stond in het teken van consolidatie; zo fluctueerde de prijs van Bitcoin grotendeels tussen de tussen de $19K en $20K. Hier en daar, met name na de bekendmaking van het inflatiecijfer in de VS, was er ruimte voor een uitschieter. Echter werd deze snel weer gecorrigeerd, waardoor Bitcoin weer terug belandde in haar zijwaartse beweging. Zoals gewoonlijk volgde een groot deel van de markt deze beweging, op enkele uitzonderingen na. Reden voor deze zijwaartse beweging is de nog altijd heersende onduidelijkheid op de financiële markt als gevolg van de toenemende inflatiecijfers en het huidige beleid van de Fed.

Market update cryptocurrency oktober

Op 13 oktober werden de Consumer Price Index (CPI) cijfers van de VS weer gepubliceerd. Opvallend was dat deze wederom hoger uitvielen dan de verwachte inflatiecijfers. De maand-op-maand inflatie was 0,2% hoger dan verwacht en de jaar-op-jaar inflatie viel 0,1% hoger uit dan verwacht. Opmerkelijk was de publicatie van het kerninflatiecijfer (Core CPI). Bij deze Core CPI worden volatiele goederen zoals levensmiddelen en energie uitgesloten, maar desondanks viel deze wederom hoger uit dan verwacht met 0,2%. Dit zou erop kunnen wijzen dat de Fed geen ruimte ziet voor wijzigingen van hun huidige plan en de koers van renteverhoging voorlopig doorzet. Dit veroorzaakte wat volatiliteit in de markt waardoor de prijs van Bitcoin daalde van $19K naar $18K. In de dagen die volgden zagen we echter een sterke opleving van de markt. Naarmate het jaar vordert, lijkt het erop dat de financiële markten steeds minder volatiliteit ervaren als gevolg van de publicatie van economische gegevens.

All-time highs voor Bitcoin's Hash Rate

Na de aanvankelijke capitulatie van de markt en het uitblijvende herstel, was de verwachting dat de meeste gebruikers en miners de industrie zouden verlaten. Volgens on-chain statistieken bereikte de Hash Rate van Bitcoin echter een all-time high gedurende de eerste week van oktober. De Hash Rate is de belangrijkste veiligheidsmeting voor het Bitcoin netwerk aangezien het aangeeft hoe snel nieuwe hashes worden berekend. Een hogere Hash Rate betekent namelijk dat er meer rekenkracht (computerkracht) op het netwerk aanwezig is. Dit resulteert in een veiliger netwerk aangezien het moeilijker en duurder wordt om het netwerk aan te vallen. De toename in de Hash Rate wordt door verschillende factoren veroorzaakt.

Mean hash rate all time high october 2022

De economie had in 2021 en het grootste deel van 2022 te maken met een tekort aan computerchips, waardoor de prijs van Graphical Processing Units (GPU), een cruciale processor in mining apparatuur, omhoog schoot. Er heeft recent een toename plaatsgevonden in het aanbod van GPU's waardoor de prijzen aanzienlijk zijn gedaald. Miners hebben geprofiteerd van de dalende GPU prijzen door zowel hun mining apparatuur als hun positie in de markt te verbeteren. Andere belangrijke factoren in de toenamen zijn de verbeterde regelgeving voor crypto miners en de Ethereum Merge, waardoor ETH miners van ecosysteem zijn verhuisd. Momenteel blijft de Hash Rate nog altijd doorstijgen wat de voortdurende versterking van de crypto industrie illustreert.

Google en BNY Mellon aan boord

De internet service provider Google kondigde gedurende de eerste twee weken van oktober aan dat zij crypto-betalingen zullen accepteren voor cloud services. Google maakt dit mogelijk door de integratie van Coinbase's bewaarservice genaamd Coinbase Prime. Google zal begin volgend jaar beginnen met het accepteren van de crypto-betalingen. In eerste instantie zullen deze betalingen alleen toegankelijk zijn voor een select aantal bedrijven die betrokken zijn in de sector.

Google en BNY Mellon betreden de crypto markt

Naast Google heeft BNY Mellon, Amerika's oudste bank en 's werelds grootste bewaarbank, zijn New Digital Asset Custody Platform gelanceerd. Via dit nieuwe platform zal een select aantal klanten Bitcoin en Ethereum kunnen bewaren en overschrijven. BNY Mellon heeft voor deze richting gekozen aangezien ze willen voldoen aan de vraag van klanten naar een betrouwbare aanbieder van zowel traditionele als digitale asset services. Naar aanleiding van een recent onderzoek constateerde de bank dat bijna alle institutionele beleggers (91%) interesse toonden in het beleggen in tokenized producten. Bovendien bezit 41% van de institutionele beleggers reeds Bitcoin, en nog eens 15% verwacht in de komende twee tot vijf jaar in Bitcoin te stappen. Dit illustreert de toenemende vraag naar institutionele oplossingen en de aanhoudende belangstelling voor digitale assets.

Binance bridge gehackt, schade ruim $100M

De BNB-blockchain, de blockchain van crypto exchange Binance, werd op 6 oktober gehackt waarbij een hacker ruim $100M buit maakte. De hacker kon de BSC Token Hub exploiteren. Dit is een cross-chain bridge die de overdracht van assets tussen blockchains mogelijk maakt. Deze bridge maakt het voor gebruikers mogelijk om hun crypto te vergrendelen op een bepaalde blockchain, waarna een representatie van de vergrendelde crypto wordt aangemaakt op de gewenste BNB-chain. De hacker was in staat om een bug te exploiteren in een smart contract dat bijdraagt aan de werking van de bridge, waardoor het mogelijk werd om nieuwe $BNB, de cryptocurrency van de BNB-chain, te creëren. De gebruiker creëerde in totaal 2 miljoen BNB, wat in totaal ongeveer 600 miljoen Dollar waard was.

Toen de hack aan het licht kwam werd de BNB-keten stilgelegd zodat validators hun systemen konden upgraden om zo de hack te bestrijden. Toen de blockchain werd stopgezet, bleef het grootste deel van de fondsen in de wallet van de hacker, maar $100 miljoen kon niet worden veiliggesteld. De hacker was in staat om deze gestolen cryptocurrencies over te maken naar Ethereum, Fantom en Polygon voordat de blockchain werd stopgezet. Wanneer cryptocurrencies tussen verschillende blockchains worden overgemaakt, wordt het spoor aanzienlijk moeilijker te volgen. De vraag blijft dus of de gestolen fondsen ooit teruggevonden kunnen worden. In de maand oktober vonden er al in totaal 11 hacks plaats die resulteerden in $718 miljoen aan gestolen gelden. Deze aanzienlijke verliezen resulteren in een toenemende vraag naar meer veiligheid bij de opslag van digitale assets.

Hodl door naar de laatste ronde

In één van onze eerdere nieuwsbrieven deelden we al mee dat Hodl genomineerd is voor de 2022 Cashcow Awards in de categorie Beste Nederlandse Cryptofonds. Wij hebben toen uw hulp gevraagd door op Hodl te stemmen en we zijn blij om te kunnen meedelen dat Hodl is doorgegaan naar de finale ronde van de awards.

stem op hodl cashcow awards

Om de award te winnen zouden we het zeer op prijs stellen als u de tijd neemt om uw stem op Hodl uit te brengen. U vindt onze nominatie onder vraag 9. Indien u geen voorkeur heeft voor de overige vragen, dan kunt u deze simpelweg overslaan door N.V.T. te kiezen. De stemronde sluit op zaterdag 29 oktober 2022 om 12.00 uur. U kunt uw stem uitbrengen via de onderstaande link.

Stem nu

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE