joe

Hodl neemt deel aan het Ledger Enterprise Tradelink Netwerk

Hodl Team
Hodl Team
28 juni 2023

Met trots delen we dat de Hodl Group zich als een van de eerste partners heeft aangesloten bij het nieuwe Ledger Enterprise Tradelink netwerk. Dit innovatieve netwerk biedt een geavanceerde oplossing voor de bewaring van cryptocurrencies. Met behulp van deze oplossing kunnen we handelen op aangesloten exchanges terwijl we de fondsen van onze investeerders veilig in self-custody bewaren.

Een grote zorg voor institutionele investeerders is de veilige handel in cryptocurrencies. Helaas is het echter in het verleden wel eens fout gegaan met gecentraliseerde exchanges. Om het risico van tegenpartijen voor institutionele investeerders te beperken, heeft Ledger een netwerk ontworpen waarmee instellingen zelf de bewaring van hun fondsen kunnen behouden en tegelijkertijd cryptocurrencies kunnen verhandelen op deze exchange.

Het netwerk werkt als volgt: de gelden van de Hodl fondsen worden veilig opgeslagen in de Ledger Vault, een beveiligde cold storage met multi-signature, totdat de researchanalisten overgaan tot het verhandelen. Met behulp van het Tradelink netwerk kan de analist de gewenste cryptocurrency naar een escrow account binnen de Ledger Vault sturen in plaats van naar een exchange. Dit vermindert het tegenpartijrisico.

Zodra de cryptocurrencies in de escrow account zijn, kan de analist een koop-/verkooporder plaatsen. De exchange krijgt zicht op de escrow account via een API en bevestigt dat er voldoende tegoeden beschikbaar zijn voor de transactie. Voor de transactie geactiveerd wordt, is goedkeuring nodig van meerdere vooraf aangewezen eindverantwoordelijken binnen Hodl. Zonder goedkeuring van deze personen is een transactie niet mogelijk.

Hodl sluit zich aan als een van de eerste partners bij het nieuwe Ledger Enterprise

Bij ontvangst van de bevestiging helpt een gekwalificeerde custodian bij het regelen van de overdracht tussen Hodl en de exchange. De custodian heeft zelf geen directe toegang tot de gelden en is enkel verantwoordelijk voor de transactie tussen de betrokken partijen. Zodra de overdracht succesvol is afgerond, worden de cryptocurrencies direct geretourneerd naar de Ledger Vault, waar ze weer in cold storage bevinden. Ledger heeft al samenwerkingen met verschillende gereguleerde custodians die de overdracht kunnen verwerken.

"Dit nieuwe netwerk stelt Hodl Funds in staat om te handelen op een gecentraliseerde exchange terwijl we volledige controle over onze tegoeden behouden en tegenpartijrisico's minimaliseren," zegt Nick Friedrich, medeoprichter en COO van Hodl Group. "Veiligheid is sinds de oprichting van de fondsen altijd ons grootste punt van aandacht geweest." "Zo werd Hodl in 2020 de eerste financiële instelling in Nederland die Ledger Vault implementeerde, en nu we internationaal uitbreiden, blijven we een pionier in het beveiligen van de cryptocurrency van onze investeerders."

Wij willen Ledger Enterprise bedanken voor hun voortdurende inzet om de veiligheid van digitale activa te verbeteren en we kijken uit naar wat de toekomst brengt. Daarnaast willen wij ook ons dank uitspreken voor de mogelijkheid om het Tradelink Netwerk toe te betreden samen met andere partijen zoals Crypto.com, Huobi, Bitstamp en Wintermute.

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE