joe

Marktupdate: September

GO TO

De race naar de eerste Ether-ETF's wordt intenser

Gedurende de eerste twee weken van september stonden wederom de regelgevende ontwikkelingen op de Amerikaanse markt centraal. Zo nam de Securities and Exchange Commission (SEC) de beslissing om alle aanvragen voor een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) uit te stellen. Dit heeft als gevolg dat de aanvragen doorschuiven naar de nieuwe deadline in oktober. In augustus zagen marktwaarnemers al de toenemende interesse van vermogensbeheerders voor een Ether futures ETF. Deze maand zagen we dit proces versnellen door de eerste aanvragen voor een Spot Ether ETF van Ark Invest & 21Shares en VanEck. De prijs van Bitcoin bleef relatief stabiel toen dit nieuws naar buiten kwam en fluctueerde tussen 25.000 en 26.500 dollar.

Grafiek van Bitcoin's prijs gedurende September plus belangrijke gebeurtenissen
Bron: tradingview.com

Daarnaast verkent JPMorgan de markt met een nieuwe op blockchain gebaseerde oplossing voor internationale transacties. Ook kondigde de London Stock Exchange Group deze maand aan dat ze blockchain overwegen om de transacties en holdings van traditionele activa zoals aandelen te verbeteren.

Vermogensbeheerders verkennen Ether ETF's

Op 6 september kondigden Ark Invest en 21 Shares gezamenlijk aan een aanvraag ingediend te hebben voor een Ether spot ETF. De afgelopen maanden heeft de digitale activamarkt zich laten meeslepen door gebeurtenissen met betrekking tot een Bitcoin spot ETF. Nu beginnen financiële instellingen zich echter te richten op Ether gebaseerde instrumenten. Geen vreemde stap, Ethereum is nog altijd de op een na grootste cryptocurrency wat betreft marktkapitalisatie.

Ark Invest en 21Shares streven ernaar om als eerste een Ether spot ETF aan te bieden. Al in 2021 heeft VanEck een S-1-aanvraag ingediend, waarmee het bedrijf aangeeft een specifiek beleggingsproduct op een nationale beurs te willen noteren, hetgeen bij velen onbekend was. Doordat de CBOE-beurs officieel de documenten bij de SEC heeft ingediend, is de aanvraag nu gevorderd naar de volgende fase. . Zodra de SEC de aanvragen erkent, zal de instantie een periode van 240 dagen hebben voor een definitieve beslissing.

Race voor Ether ETFs versnelt

We verwachten dat een groeiend aantal financiële instellingen Ether spot ETF's zal lanceren, gezien het feit dat Ethereum verschillende gebruiksmogelijkheden biedt in vergelijking met Bitcoin. Bovendien kunnen ETF's, in lijn met wat we zien in traditionele markten, verschillende vormen en groottes aannemen. Als een Ether ETF goedkeuring krijgt, denken we dat andere digitale activa met een bewezen staat van dienst ook een instroom/toestroom van ETF-aanvragen zullen zien.

London Stock Exchange Group verkent blockchaintechnologie

Op 4 september onthulde de London Stock Exchange Group (LSEG) hun intentie om de integratie van blockchaintechnologie te verkennen. Met dit initiatief wil het een digitale marktomgeving creëren waar het makkelijker wordt om verschillende type activa te verhandelen en op te slaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhandelen van aandelen of obligaties. Deze interesse van LSEG is geen opmerkelijke beslissing; wereldwijd zien we steeds meer instellingen in verschillende economische zones op zoek gaan naar de mogelijke implementatie van blockchain als vergelijkbare oplossingen.

In haar aankondiging benadrukte LSEG dat de focus niet gericht is op het opzetten van een infrastructuur voor cryptocurrencies. In plaats daarvan wordt onderzocht hoe ze blockchaintechnologie kan gebruiken om de effectiviteit van transacties met traditionele activa, waaronder kopen, verkopen en aanhouden, te verhogen.

JPMorgan werkt aan nieuwe digitale token

Op 7 september publiceerde Bloomberg een artikel waaruit bleek dat de prominente investeringsbank JPMorgan werkt aan een nieuwe, op blockchain gebaseerde, digitale stortingstoken. De instelling heeft de onderliggende infrastructuur gebouwd waarop deze token zal opereren, met als doel de betalingen en afwikkelingen te versnellen. De stortingstoken zal de stortingen van klanten vertegenwoordigen en worden gebruikt voor afwikkelingen tussen andere financiële instellingen. Daarnaast zal deze worden toegepast in de handel van getokeniseerde effecten, niet van retail-transacties. JPMorgan heeft deze stortingstoken nog niet gecreëerd, aangezien dit proces eerst nog de goedkeuring vereist van Amerikaanse regulerende instanties.

JPMorgan timeline of the increasing interest in digital assets

De afgelopen 4 jaar heeft de investeringsbank zich geleidelijk meer in de cryptomarkt gepositioneerd. Een van haar vroegste inspanningen was de lancering van de JPM Coin in 2019, een digitale activa die wordt gebruikt voor transacties tussen groothandel klanten van haar betalingsactiviteiten. Sinds de oprichting heeft JPM Coin meer dan $300 miljard aan transacties verwerkt, waardoor het een van de meest gebruikte blockchain-implementaties is onder financiële instellingen. Toch is $300 miljard nog een relatief laag totaalbedrag in verhouding tot de $10 biljoen die JPMorgan dagelijks verwerkt. Desalniettemin blijft het een interessante ontwikkeling omdat de bank een felle criticus was op deze technologie.

FTX krijgt goedkeuring om activa te verkopen

Op 13 september heeft de ingestorte cryptocurrency-beurs FTX goedkeuring van de Amerikaanse faillissementsrechtbank van het district Delaware gekregen om $3,4 miljard aan cryptocurrency-holdings te verkopen. De grootste holdings van deze beruchte beurs zijn Solana, Bitcoin en Ethereum, met respectievelijk een waarde van $1,162 miljard, $560 miljoen en $192 miljoen. Dit laat zien dat het bedrijf een aanzienlijk bedrag aan Solana in beheer heeft. Solana-bezitters reageerden in eerste instantie dan ook zorgelijk. Later werd duidelijk dat een groot deel van deze tokens nog vastzit in een vestingschema, waardoor de tokens geleidelijk vrijkomen tussen 2025-2028.

Desondanks was het plan om de al in augustus uiteengezette activa te verkopen en werd aangegeven dat de beurs slechts $100 miljoen aan activa per week mag verkopen, een limiet die alleen met goedkeuring van de rechtbank kan worden verhoogd. De verkoop van Bitcoin, Ethereum en stablecoins tellen echter niet mee in deze wekelijkse limiet. Echter zijn deze holdings in verhouding tot de totale marktkapitalisatie van deze activa een stuk lager.

Bitcoin Amsterdam - European Blockchain Convention

In de maand oktober zal het Hodl-team deelnemen aan én spreken op toonaangevende evenementen in Nederland en Europa. Op 12 en 13 oktober zullen verschillende teamleden deelnemen aan Bitcoin Amsterdam, het grootste Bitcoin-evenement in Nederland. Op dit evenement zullen diverse sprekers uit de branche praten over de ontwikkelingen en toekomstverwachtingen.

Hodl attends Bitcoin Amsterdam and European Blockchain Convention

Daarnaast zijn wij trots om aan te kondigen dat Hodl een van de sponsoren is van de European Blockchain Convention (EBC), het grootste blockchain-evenement van Europa, in Barcelona op 25-26 oktober. Onze CEO, Maurice Mureau, en Head of Ventures, Anton Shakur, zullen beiden spreken op het evenement. Maurice spreekt over de verwevenheid van de traditionele financiële markt met cryptocurrency, waar Anton ingaat op de ontwikkelingen binnen de markt voor durfkapitaal. Voor dit unieke evenement hebben we een aantal gratis tickets voor participanten van de Hodl Fondsen beschikbaar. Wilt u de leidende blockchainconventie in Europa van dichtbij meemaken? Laat het ons weten via [email protected].

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE