joe

Wat is Aleph Zero (AZERO)?

GO TO

Aleph Zero (AZERO)

Door de implementatie van blockchaintechnologie is er een nieuwe gedecentraliseerde economie ontstaan. Deze digitale economie wordt gedreven door cryptocurrencies en daarop ontwikkelde Smart Contracts. Hierin functioneert de blockchain als gedistribueerd grootboek waar alle transacties, saldi en interacties van gebruikers openbaar worden vastgelegd. Dit brengt voordelen, maar ook nadelen met zich mee.

Voor het meerendeel is deze transparantie geen probleem, het biedt namelijk ook inzicht en een transparante weergave van wat er daadwerkelijk gebeurt. Zolang een echte identiteit niet gekoppeld kan worden aan een online identiteit, blijft enige vorm van privacy altijd gewaarborgd. Voor bepaalde doeleinden is privacy echter erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan overheidsinstellingen en ziekenhuizen die met gevoelige (patiënt)data werken. Blockchaintechnologie kan in het gebruik erg interessant zijn, maar dan is het noodzakelijk dat de privacy van transacties, interacties of privédocumentatie gewaarborgd wordt. Een van de technologieën die is ontwikkeld om dit probleem op te lossen, zijn private smart contracts.

Private smart contracts maken het mogelijk voor gebruikers om anoniem met hen te communiceren, waarbij ook sommige invoer- en uitvoergegevens volledig verborgen blijven. De mate waarin een bepaald contract gebruikmaakt van privacy wordt bepaald door de developers ervan.

Aleph Zero biedt een netwerk dat klaar is voor (enterprise) organisaties en faciliteert daarbij de nieuwste privacy-beschermende technologieën. Het ontwikkelde netwerk is een van de meest schaalbare netwerken in de markt dankzij de nieuwe gedistribueerde grootboektechnologie die in het protocol is geïmplementeerd. Dit creëert een netwerk dat toegankelijk, schaalbaar, gedecentraliseerd en veilig is, terwijl het privacy biedt voor degenen die dat nodig achten.

Aleph Zero Technologie

De technologie die in Aleph Zero is geïmplementeerd, kan het best worden geïllustreerd aan de hand van de inhoudelijk werking van de privacylaag “Liminal”. Deze privacy laag creëert een meer vertrouwelijke omgeving voor haar gebruikers welke wordt bereikt door de nieuwste technieken: ZK-SNARKS en secure Multi-Party Computation (sMPC).

ZK-SNARKs en sMPC

Met ZK-SNARKs kunnen gebruikers van het netwerk bewijzen dat zij in het bezit zijn van bepaalde gegevens zonder dat zij de inhoud van deze gegevens daadwerkelijk hoeven te onthullen; zo kan een gebruiker bijvoorbeeld bewijzen dat hij een voorwerp kan kopen zonder zijn saldo bekend te maken.

sMPC’s bestaan uit meerdere computers die inkomende gegevens verdeeld opslaan, hierover berekeningen kunnen uitvoeren en inkomende transacties verifiëren, zonder de individuele input van elke gebruiker te onthullen. Iedere gebruiker heeft hierdoor dus een deel van de gegevens welke gebruikt kunnen worden terwijl de informatie van elke deelnemer privé blijft.

Technologie Aleph Zero
Bron: Alephzero.org

Deze twee technologieën vormen de basis van de privacy-laag Liminal. ZK-SNARKS verifieëren of de integriteit van de transactie correct is, zonder hierbij gegevens te onthullen en sMPC rondt de transactie af. De combinatie van deze technieken levert een revolutionaire privacylaag op.

Aleph Zero Use Case

Omdat Aleph Zero zijn eigen blockchain technologie en netwerk ontwikkelt, zijn de mogelijkheden van het netwerk bijna onbegrensd. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de meerdere lagen van Aleph Zero en hun eigen applicaties creëren wat het moeilijk om te bepalen wat het protocol in de toekomst precies gaat bieden. Sommige organisaties en protocollen hebben echter al aangekondigd dat ze het netwerk gaan gebruiken. Deze entiteiten bevinden zich in verschillende sectoren, zoals de cryptocurrency markt, juridisch advies, en software ontwikkeling.

Staking

Aleph Zero distribueert stakingsbeloningen (afkomstig van inflatie) naar validators en nominators. Dit moedigt tokenhouders aan en biedt voordelen wanneer ze hun posities behouden en hun tokens staken, maar het zorgt er ook voor dat het ecosysteem veilig blijft. Tokens worden ook uit omloop gehaald, wat ruimte laat voor een deflationaire tokensupply op de open markt.

DeFi

Gebruik AZERO op Common (decentralized exchange) om de gas fees te betalen, of vertrouw op de functie die dit voorziet om de gebruikerservaring te verbeteren.

Aleph Zero Ecosysteem

Het hoofdnetwerk van Aleph Zero ging live in 2021, wat verschillende projecten aantrok. Echter, in maart 2023 werd de mogelijkheid om smart contracts te publiceren gelanceerd, waardoor protocollen hun producten konden bouwen. Sindsdien heeft het hoofdnetwerk een toestroom van projecten gezien die hun ecosysteem betreden. Aangezien Aleph Zero een universeel netwerk is, bestaan de projecten uit DeFi-projecten zoals Yield aggregators, gedecentraliseerde beurzen en uitleen- en leenplatforms.

Ecosysteem en Partners Aleph Zero
Bron: alephzero.org/ecosystem

Naast DeFi bestaat het netwerk ook uit Metaverse, DAO's, lanceringplatforms en NFT-projecten. Naarmate er meer projecten blijven toetreden tot het Aleph Zero-ecosysteem, ontstaat er een netwerkeffect dat op zijn beurt meer gebruikers en kapitaal aantrekt.

Aleph Zero Nieuws

Samenwerking met Ledger

In juni sloot Aleph Zero een partnerschap met Ledger, een oplossing voor cold storage, om de $AZERO-token toegankelijk te maken in de veilige omgeving van Ledger voor opslag en overdrachten. Bovendien onthulde Aleph Zero dat ze werken aan een oplossing waarmee gebruikers hun tokens rechtstreeks te kunnen staken, en dat ze nominatiepoolfuncties zullen toevoegen. Deze toegevoegde functies zullen Aleph Zero ook helpen een breder publiek te bereiken en tegelijkertijd de veiligheid voor zijn community te verbeteren.

Aleph Zero Koers

Sinds februari 2023 vertoont $AZERO een consistente neerwaartse trend, met name omdat het er niet in slaagde om de $2 prijs te bereiken.

Technische Analyse AZERO
Bron: tradingview.com

In recente ontwikkelingen heeft zich een opmerkelijke verschuiving voorgedaan. De grafieken suggereren dat investeerders de prijs als ondergewaardeerd beschouwen. De token heeft effectief zijn eerdere neerwaartse trendlijn doorbroken, wat wijst op een enigszins optimistisch sentiment. Tegelijkertijd vertoont de Relative Strength Index (RSI) een stijgende trend, wat duidt op een toename van koopinteresse. Hoewel de huidige situatie veelbelovend lijkt, moet nog worden vastgesteld of $AZERO zijn positie boven het vastgestelde bereik kan handhaven en zich kan versterken tegen neerwaartse druk.

Wilt u het volledige rapport doornemen? Ons rapport biedt diepgaande analyses in het team, tokenomics, technologie en meer. Wilt u direct toegang tot al onze onderzoeksrapporten? Maak dan een account aan in onze portal.

SHARE THIS ARTICLE