joe

Wat is Aleph Zero?

Hodl Team
Hodl Team
19 mei 2022

Aleph Zero (AZERO)

Door de implementatie van blockchaintechnologie is er een nieuwe gedecentraliseerde economie ontstaan. Deze digitale economie wordt gedreven door cryptocurrencies en daarop ontwikkelde Smart Contracts. Hierin functioneert de blockchain als gedistribueerd grootboek waar alle transacties, saldi en interacties van gebruikers openbaar worden vastgelegd. Dit brengt voordelen, maar ook nadelen met zich mee.

Voor het meerendeel is deze transparantie geen probleem, het biedt namelijk ook inzicht en een transparante weergave van wat er daadwerkelijk gebeurt. Zolang een echte identiteit niet gekoppeld kan worden aan een online identiteit, blijft enige vorm van privacy altijd gewaarborgd. Voor bepaalde doeleinden is privacy echter erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan overheidsinstellingen en ziekenhuizen die met gevoelige (patiënt)data werken. Blockchaintechnologie kan in het gebruik erg interessant zijn, maar dan is het noodzakelijk dat de privacy van transacties, interacties of privédocumentatie gewaarborgd wordt. Een van de technologieën die is ontwikkeld om dit probleem op te lossen, zijn private smart contracts.

Deze nieuwe opkomende technologie maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om de code van de smart contract te verbergen, het doel van het contract te verbergen en de interacties van gebruikers te verbergen. Dit creëert de mogelijkheid voor deze organisaties om deze nieuwe technologie te gebruiken, omdat een deel van de acties privé kunnen blijven.

Aleph Zero streeft ernaar een netwerk te bieden dat klaar is voor (enterprise) organisaties en faciliteert daarbij de nieuwste privacy-beschermende technologieën. Het ontwikkelde netwerk is een van de meest schaalbare netwerken in de markt dankzij de nieuwe gedistribueerde grootboektechnologie die in het protocol is geïmplementeerd. Dit creëert een netwerk dat toegankelijk, schaalbaar, gedecentraliseerd en veilig is, terwijl het privacy biedt voor degenen die dat nodig achten.


Aleph Zero technologie

De technologie die in Aleph Zero is geïmplementeerd, kan het best worden geïllustreerd aan de hand van de inhoudelijk werking van de privacylaag “Liminal”. Deze privacy laag creëert een meer vertrouwelijke omgeving voor haar gebruikers welke wordt bereikt door de nieuwste technieken: ZK-SNARKS en secure Multi-Party Computation (sMPC).

ZK-SNARKs en sMPC

Met ZK-SNARKs kunnen gebruikers van het netwerk bewijzen dat zij in het bezit zijn van bepaalde gegevens zonder dat zij de inhoud van deze gegevens daadwerkelijk hoeven te onthullen; zo kan een gebruiker bijvoorbeeld bewijzen dat hij een voorwerp kan kopen zonder zijn saldo bekend te maken.

sMPC’s bestaan uit meerdere computers die inkomende gegevens verdeeld opslaan, hierover berekeningen kunnen uitvoeren en inkomende transacties verifiëren, zonder de individuele input van elke gebruiker te onthullen. Iedere gebruiker heeft hierdoor dus een deel van de gegevens welke gebruikt kunnen worden terwijl de informatie van elke deelnemer privé blijft.

De verschillende lagen van Aleph Zero

Deze twee technologieën vormen de basis van de privacy-laag Liminal. ZK-SNARKS verifieëren of de integriteit van de transactie correct is, zonder hierbij gegevens te onthullen en sMPC rondt de transactie af. De combinatie van deze technieken levert een revolutionaire privacylaag op.


Aleph Zero use-case

Omdat Aleph Zero zijn eigen blockchain technologie en netwerk ontwikkelt, zijn de mogelijkheden van het netwerk bijna onbegrensd. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de meerdere lagen van Aleph Zero en hun eigen applicaties creëren wat het moeilijk om te bepalen wat het protocol in de toekomst precies gaat bieden. Sommige organisaties en protocollen hebben echter al aangekondigd dat ze het netwerk gaan gebruiken. Deze entiteiten bevinden zich in verschillende sectoren, zoals de cryptocurrency markt, juridisch advies, en software ontwikkeling.

Privacy

Al deze organisaties proberen via het Aleph Zero netwerk hun bedrijfsvoering en hun privacy te optimaliseren. Eén van de eerste producten die op het Aleph Zero netwerk wordt gebouwd is “Common”. Common is streeft ernaar een privacy-beschermende, multi-chain, en goedkope Dezentralized Exchange te worden.

Darkpools

Een ander use-case van het Aleph Zero netwerk is te vinden in de komst van Darkpools. Darkpools maken optimaal gebruik van het Aleph Zero netwerk en creëren een nieuwe vorm van handel in cryptocurrency. Wanneer handelaren hun cryptocurrency willen verhandelen voor een andere cryptocurrency, zal de pool zoeken naar een vergelijkbare order om de inkomende orders te matchen. Dus, handelaren zullen tegen elkaar handelen en niet tegen een liquiditeitspool. De pool behoudt de privacy van de handelaren, aangezien zij niet weten wie de tegenpartij is. Dit creëert een meer private ervaring bij het verhandelen van digitale activa.


Aleph Zero ecosysteem

Sinds de oprichting van Aleph Zero heeft het protocol veel positieve aandacht weten te trekken. De snelle, schaalbare en privacy-verhogende blockchain weet niet alleen de aandacht te trekken van gebruikers en investeerders, maar inmiddels ook de eerste ontwikkelaars. Het Aleph Zero ecosysteem bestaat uit verschillende organisaties die zich in meerdere branches bevinden, één van deze instellingen maakt het lenen en uitlenen van cryptocurrency mogelijk, genaamd “CLST”. Deze probeert een netwerk van kredietverstrekkers en kredietnemers op te zetten om de institutionele toegangspoort te worden voor leningen zonder onderpand.

Aleph Zero Ecosysteem


Source: @alephzeronews

Andere organisaties bevinden zich in sectoren zoals identiteitsbeheer. Een voorbveeld hiervan is Gatenox, dat ernaar streeft de go-to gedecentraliseerde identiteitswallet te worden voor exchanges, fintechbedrijven en banken. Gebruikers kunnen hierdoor hun identiteit aantonen, zonder dat al deze gegevens zomaar met iedereen gedeeld hoeven te worden. Nu Aleph Zero aan populariteit wint, zullen steeds meer organisaties en gebruikers gebruik gaan maken van de mogelijkheden van het protocol.


Aleph Zero Nieuws

Staking

Aleph Zero heeft onlangs aangekondigd dat staking beschikbaar is geworden. De mogelijkheid om de AZERO-token te staken werd lang verwacht en met open armen ontvangen door de community. Staking is een van de eerste mijlpalen die het team in de komende maanden moet bereiken, maar de mogelijkheid om de token te staken heeft een positief sentiment gecreëerd onder investeerders en de gemeenschap. Hierdoor wordt het netwerk veiliger, terwijl stakers worden beloont met een rendement van tussen de 10-20% per jaar.

Staking Aleph Zero

Samenwerking Fractal

Aleph Zero heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met “Fractal”, een bedrijf dat Aleph heeft geholpen met hun Know-Your-Customer en Onboarding proces tijdens hun publieke en private verkoop. Fractal is een open-source zero-margin protocol dat een basis standaard definieert om gebruikersinformatie uit te wisselen op een eerlijke en open manier die een hoogwaardige versie van het vrije internet garandeert. Fractal heeft als doel om gebruikers en bedrijven in staat te stellen en te stimuleren om gegevens uit te wisselen op een privacy-beschermende manier.


Aleph Zero Koers

De langverwachte release van de Aleph Zero token heeft geleid tot een bijzondere prijsactie voor 2022. Waar de token initieel aan de community werd verkocht tegen een prijs van $0,10 steeg deze snel door naar de $0,90 na het token generation event (TGE). Kort hierna stabiliseerde deze zich rond de $0,70. Opmerkelijk is dat de $AZERO token enkel verhandelbaar was op MEXC, een relatief kleine exchange. Twee maanden later werd Gate.io hieraan toegevoegd.

De toevoeging van deze nieuwe exchange liet zijn sporen duidelijk terugzien in de koers. Rond 20 maart brak het momentum en begon de prijs abrupt naar boven te bewegen. De vorige weerstand op $1.50 werd snel doorbroken en de prijs zette zich voort boven de $2. Op 14 april begon de prijs, samen met de rest van de markt, te dalen.

Aleph Zero Prijs

AZERO token

Ondanks de sterke uptrend heeft dit ertoe geleid dat de AZERO token haar support bij de 200-moving-average (MA) op de bovenstaande 4h koersgrafiek verloor. De death cross vond plaats op de 28e, een moment dat samenvalt met de laatste periode waarin Bitcoin boven de $40.000 werd verhandeld. Door het algehele bearish sentiment in de markt, heeft de prijs van de Aleph Zero token deze trend gevolgd en inmiddels steun gevonden rond het $1.00 niveau, een kritieke psychologische prijs.

Gezien de hoge correlatie met de rest van de cryptomarkt, is het onwaarschijnlijk dat de $AZERO token deze trend zal doorbreken, zelfs als er positieve ontwikkelingen zijn binnen het project zelf. Tegelijkertijd hoeft de prijs niet altijd een accurate weerspiegeling te zijn van de ontwikkelingen en waarde van een ecosysteem, wat een kans biedt voor investeerders. De ontwikkelingen binnen het ecosysteem zetten zich voort en de community en gebruikers groeien door. Het is daarom nog afwachten hoe de prijs zich rond het psychologische prijsniveau van $1,00 beweegt.

Wilt u het volledige rapport doornemen? Ons rapport biedt diepgaande analyses in het team, tokenomics, technologie en meer.

SHARE THIS ARTICLE