joe

Wat is Axelar (AXL)?

GO TO

Introductie Axelar

Het cryptocurrencylandschap is een dynamisch ecosysteem van honderden uiteenlopende blockchains. Elke blockchain biedt ontwikkelaars eigen voordelen voor nieuwe ideeën, methoden en technologieën. Hierdoor ontstaat er een grote diversiteit aan onderliggende technologieën. Afhankelijk van specifieke behoeften, zoals de transactiesnelheid of transactiekosten, kan de ene interessanter dan de ander zijn. Echter heeft het ook geleid tot een versnippering van het landschap, waarbij veel blockchains geïsoleerd van elkaar opereren. Dit maakt het uitwisselen van gegevens en middelen tussen verschillende netwerken moeilijk tot zelfs onmogelijk, met een negatieve impact op de gebruikerservaring als gevolg.

Een veelgebruikte oplossing voor dit probleem zijn de zogenoemde Bridges: smarts contracts die middelen in het ene netwerk vergrendelen en een representatie ervan op het andere netwerk creëren. Deze bridges hebben alleen weer zelf in de hand welke netwerken ze toevoegen, waardoor het vaak voorkomt dat er maar een paar netwerken ondersteund worden. Daarnaast brengt het vergrendelen van middelen in smart contracts veiligheidsrisico's met zich mee, wat in het verleden al heeft geleid tot diverse hacks met enorme financiële schade als gevolg.

Oplossing van Axelar

Axelar biedt een oplossing voor de uitdagingen in het cryptocurrency ecosysteem door een unieke infrastructuur te introduceren: het Axelar-netwerk. Dit is een Proof-of-Stake (PoS) blockchain waarop ontwikkelaars niet alleen smarts contracts kunnen creëren, maar ook gedecentraliseerde applicaties (dApps). Gebruikers hebben de mogelijkheid om met deze dApps te interageren en tokens binnen het Axelar-netwerk te versturen en ontvangen, net zoals op elke andere blockchain.

Oplossing van Axelar
Bron: https://axelar.network/blog/an-introduction-to-the-axelar-network

Wat Axelar onderscheidt, is de integratie van deze contracten met Axelar's Virtual Machine (AVM), een cross-chain gatewayprotocol. Deze bijzondere machine verbindt het Axelar-netwerk met meer dan 50 andere blockchains. Hierdoor kunnen gebruikers naadloos interacteren met andere omgevingen. Dit omvat het uitvoeren van cross-chain token transfers, het activeren van smarts contracts op een andere blockchain, of het versturen van algemene berichten van-en-naar andere blockchains.

Axelar's Technologie

De Axelar Virtual Machine, die draait op de technologie Cosmwasm, faciliteert volledige stack-interoperabiliteit door een programmeerbare laag. Deze laag biedt ondersteuning voor diensten en tools die het uitrollen en beheren van smarts contracts over diverse blockchain-ecosystemen heen automatiseren.

Axelar Virtual MAchine
Bron: https://axelar.network/

Als fundament van dit systeem introduceert Axelar nog twee producten, waaronder de Interchain Amplifier. Deze service maakt het voor nieuwe blockchains en crypto-protocollen mogelijk om een koppeling te realiseren met het Axelar-netwerk en zo deel te nemen aan het netwerk. Dit vergemakkelijkt de integratie met nóg meer blockchains en protocollen, waardoor het netwerk zijn positie verder verstevigt.

Axelar's Ecosysteem

Axelar streeft ernaar de uitdagingen op het gebied van interoperabiliteit aan te pakken. Het ecosysteem omvat een breed scala aan projecten en partners, verspreid over tientallen blockchains in diverse sectoren. Onder deze sectoren valt de snelgroeiende DeFi-sector, met prominente protocollen zoals SushiSwap en StakeDAO. Daarnaast maken ook sectoren zoals infrastructuur, gaming, non-fungible tokens (NFT's) en betalingsprotocollen deel uit van het streven naar naadloze interoperabiliteit.

Ecosysteem Axelar Network
Bron: https://axelar.network/blog/an-introduction-to-the-axelar-network

Axelar in het nieuws

Op 1 maart maakte Binance, een van de meest vooraanstaande cryptocurrency exchanges, bekend dat de Axelar-token aan hun lijst van verhandelbare assets was toegevoegd. Deze aankondiging zorgde voor een opmerkelijke prijsstijging van de token, die binnen enkele uren met meer dan 80% omhoog schoot, resulterend in een handelsvolume dat de $80 miljoen op Binance overschreed. Voor Axelar betekent deze notering op Binance, de beurs met het meest aantal gebruikers en het hoogste handelsvolume wereldwijd, een significante stap voorwaarts. Het vergemakkelijkt namelijk de toegankelijkheid van de AXL-token voor een breder publiek, wat potentieel gunstige vooruitzichten biedt, vooral in het licht van de verwachte opleving in de retailmarkt.

Axelar’s koers en technische analyse

De prijs van Axelar heeft zich losgemaakt van een dalende trendlijn, overwonnen door een krachtige opwaartse beweging. Na deze doorbraak schoot de prijs omhoog, maar lijkt nu enige weerstand te ondervinden. Het huidige prijspeil markeert een gebied waar verkopers op de markt komen, waardoor de prijs een hoogtepunt bereikt. Gezien de sterke stijging van Axelar met 200% vanaf de recente bodemprijs, is een gezonde correctie te verwachten, zoals de grafiek laat zien.

Technische Analyse Axelar
Bron: tradingview.com

Wilt u het volledige rapport doornemen? Klik op de onderstaande knop om het rapport te downloaden

Download het AXL rapport

Wilt u direct toegang tot al onze onderzoeksrapporten? Maak dan een account aan in onze portal.

SHARE THIS ARTICLE