joe

Wat is Beam (BEAM)?

GO TO

Introductie Beam

In 2024 wordt verwacht dat het aantal gamers wereldwijd zal stijgen naar meer dan 3,2 miljard, goed voor een omzet van $282 miljard voor de gamingindustrie. Een groot deel van deze opbrengsten zal echter terechtkomen bij enkele bevoorrechte partijen, zoals gamingstudio's, professionele gamers en content creators. Hierdoor zal het grootste gedeelte van de 3,2 miljard gamers wereldwijd hier nooit iets van terugzien. Dit is precies wat men probeert op te lossen door gaming en blockchain met elkaar te combineren.

Hoewel de gamingindustrie is uitgegroeid tot een miljardenbusiness, is deze fundamenteel gezien de afgelopen twee decennia weinig veranderd. Ondanks dat gamers in spellen in-game assets aanschaffen of ontvangen, hebben ze geen daadwerkelijk eigendomsrecht over deze artikelen. Hierdoor kan men er geen rechten aan ontlenen of vrij kiezen wat men met de artikelen doet, zoals het verhandelen ervan. Gamingstudio's behouden het eigendom van alle in-game elementen en hebben de autoriteit om accounts te verbannen, wat vaak nadelige gevolgen heeft voor reguliere gebruikers. Kortom, de gamingindustrie is dringend toe aan een evolutie die de belangen van gamers en hun behoeften centraal stelt, in plaats van de centralisatie van gamingstudio's.

Structuur van de Merit Circle DAO
Bron: meritcircle.gitbook.io/merit-circle/merit-circle-and-usdbeam/merit-circle-usdmc/token-distribution

Een opkomende oplossing om dit probleem aan te pakken is de Merit Circle Decentralized Autonomous Organization (DAO), met zijn Beam-netwerk en $BEAM-token. Merit Circle heeft als doel om gaming te revolutioneren door individuen de mogelijkheid te geven om de toekomst van de DAO mede vorm te geven. De DAO streeft dit na door middel van vier verschillende takken - Investeringen, Infrastructuur, Gaming en Studios - die elk op hun eigen manier waarde toevoegen aan de gamingindustrie. Daarnaast heeft het een gaminggericht netwerk gelanceerd genaamd Beam, waarmee een nieuw tijdperk van op blockchain gebaseerd gamen wordt ingeluid.

De oplossing van Beam

De Merit Circle DAO heeft grote stappen voorwaarts gezet met de introductie van Beam. Aanvankelijk werd het gelanceerd als een gaming-gericht subnet op Avalanche (AVAX), maar inmiddels heeft Beam zich ontwikkeld tot een systeem dat keten-agnostisch is geworden. Dit betekent dat het als een laag bovenop verschillende blockchain-netwerken functioneert. Dit maakt het voor gamers mogelijk om moeiteloos toegang te krijgen tot het Beam-netwerk, ongeacht welke onderliggende blockchain ze gebruiken. Deze mijlpaal markeert een belangrijk moment voor de DAO, omdat het nieuwe markten verkent en de werelden van Decentralized Finance en interactief entertainment met elkaar verbindt.

Avalanche Network Architecture
Bron: datawallet.com/crypto/avalanche-subnets-explained

De oorsprong van Beam ligt in de visie van de Merit Circle DAO om een onafhankelijk netwerk te creëren dat niet alleen de gaminggemeenschap bedient, maar ook werkt als een knooppunt voor diverse gedecentraliseerde toepassingen en diensten. Door met blockchaintechnologie de gamingindustrie te transformeren, is de DAO begonnen aan een ambitieus project om een platform te creëren waar gaming en decentralisatie samenkomen. Dit resulteert in een ecosysteem dat innovatief en gericht is op de gebruiker. Beam is ontworpen als een onafhankelijk netwerk dat een breed scala aan games en gedecentraliseerde toepassingen (dApps) herbergt.

Wilt u direct toegang tot het Beam onderzoeksrapport?

Download het Beam Rapport

Beam's ecosysteem

Aangezien Beam actief is in de wereld van blockchain gaming, bevinden de meeste van zijn partners zich ook binnen deze sector. Velen van hen zijn gamingprojecten waarin Beam geïnvesteerd heeft of partners die eveneens streven naar verdere ontwikkeling van het ecosysteem. Een van de meest recente partners is Immutable X, een schaalbaarheidsoplossing op Ethereum gericht op NFT's en Polygon Labs, het ontwikkelingsteam achter het blockchainprotocol Polygon. De samenwerking is bedoeld om Sphere te introduceren in het Immutable- en Polygon-ecosysteem.

Een andere belangrijke strategische samenwerking is aangegaan met LayerZero, een interoperabiliteitsprotocol dat blockchains met elkaar verbindt. LayerZero zal Beam ondersteunen bij het migreren van tokens van verschillende blockchains naar het Beam-netwerk en vice versa. Dit helpt Beam bij het aantrekken van nieuwe gebruikers en verlaagt de drempel om over te stappen naar het netwerk.

Beam Nieuws

In februari werd de in-house ontwikkelde marktplaats van Beam genaamd Sphere volledig geïntegreerd met de Immutable zkEVM. Hierdoor krijgen meer gebruikers toegang tot de NFT-marktplaats en kunnen ze echt eigenaar worden van hun bezittingen.

Bovendien maakt Sphere het mogelijk om naadloos in-game marktplaatsen te integreren via de Beam SDK. Dit stelt spelontwikkelaars in staat om marktplaatsen te implementeren waar spelers assets kunnen kopen, verkopen en verhandelen zonder dat dit ten koste gaat van de game-ervaring.

Beam Koers

BEAM vertoont een sterke opwaartse trend met consistent hogere pieken en bodems. De prijs heeft recentelijk een belangrijk weerstandsniveau doorbroken, dat nu mogelijk als supportkan fungeren bij een koersdaling. Echter, met de RSI in overbought-gebied, bestaat het risico op een mogelijke terugval of consolidatie om de markt te laten afkoelen. De supportniveaus bieden bij een mogelijke koersdaling interessante aankoopmomenten voor de lange termijn.

Prijsontwikkeling van de Beam token
Bron: tradingview.com

Download het Beam Rapport

Wilt u direct toegang tot al onze onderzoeksrapporten? Maak dan een account aan in onze portal.

SHARE THIS ARTICLE