joe

Wat is Ocean Protocol?

Hodl Team
Hodl Team
28 oktober 2021

Ocean Protocol (OCEAN)

In de laatste jaren is data de basis gaan vormen van bijna alle bedrijfsprocessen. Data is niet langer een bijproduct van verschillende bedrijfsactiviteiten, maar heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk strategisch middel dat onschatbare voordelen biedt. Echter is een schat aan informatie opgesloten binnen gecentraliseerde platforms, bedrijven en ondernemingen. Dit zorgt ervoor dat deze data voor velen onbereikbaar is.

Het Ocean Protocol project richt zich op het bouwen van een gedecentraliseerde data-exchange die toegang tot deze afgesloten data vereenvoudigt. Dit project verbindt datagebruikers met data-aanbieders door gebruik te maken van een blockchainoplossing. Hierdoor is data uitwisseling mogelijk, zonder tussenkomst van een gecentraliseerde partij. De gedecentraliseerde markt die Ocean Protocol heeft gebouwd, biedt gegarandeerd vertrouwen, openheid en traceerbaarheid voor alle betrokken partijen.


Ocean Protocol technologie

Ocean Protocol stelt data aanbieders en kopers in staat om data te delen, vinden en te consumeren op een veilige, privacy-beschermende manier. De toegang tot de dataset wordt verkregen door het eigendom van een datatoken. Deze token kan gemakkelijk worden opgeslagen op een ondersteunende crypto wallet, welke het eveneens mogelijk maakt om de token via een transactie over te dragen aan iemand anders.

Datatokens

Wanneer een uitgever een dataset beschikbaar stelt, wordt er een ERC-20 datatoken gecreëerd. Een ERC-20 token is een verhandelbare token op het Ethereum netwerk, waar Ocean op gebouwd is. Net als een licentie, geeft deze datatoken toegang tot de data. Hierdoor wordt de data verhandelbaar en creëer je een data asset.

De verhandelbaarheid van datatokens maakt het mogelijk deze te koppelen aan crypto wallets en DeFi (Decentralized Finance) platforms. Door de smart contracts en bibliotheken van Ocean Protocol worden samenwerkingsverbanden gestroomlijnd. Hierdoor verkrijgen wetenschappers en ontwikkelaars toegang tot vitale data.

Ocean Protocol data marktplaats

Data Marketplaces

Datatokens maken het mogelijk om data over te dragen op de blockchain op een gedecentraliseerde manier zonder de data daadwerkelijk vrij te geven. De uitgever heeft de keuze om een vaste prijs te bepalen of om koersbepaling te laten vormen. Ocean Market faciliteert deze laatste optie met een Automated Market Maker (AMM). Hierbij wordt de prijs van de token bepaald door de vraag en aanbod voor die specifieke dataset.


Ocean Protocol use-case

De focus van Ocean Protocol is om data die gekoppeld is aan AI-systemen, toegankelijker te maken. Het Ocean-platform is een unieke marktplaats omdat het onderzoekers, wetenschappers, data-analisten en andere partijen toegang geeft tot betrouwbare data, terwijl het ook gelijk de mogelijkheid biedt voor aanbieders om te kapitaliseren op deze data. De marktplaats is gedecentraliseerd, waardoor de data altijd eigendom blijft van de uitgever of datatoken-houder.

Robonomics Network

Een mooi voorbeeld is de recente samenwerking met Robonomics Network. Robonomics Network is een programma waarmee IoT-apparaten en robot besturingssystemen kunnen worden aangesloten op de digitale economie. Deze toestellen produceren enorme hoeveelheden data die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden door onderzoekers en productontwikkelaars. De Ocean Market biedt het perfecte platform voor dit soort bedrijven om deze gegenereerde data te verkopen, kopen en gebruiken.


Het Ocean Protocol ecosysteem

Ocean Protocol werkt intensief samen met een groot netwerk van marktleiders en partners om de technologie van het netwerk te verbeteren. Door de samenwerking met verschillende service providers, andere blockchain ontwikkelaars en het brede scala aan gebruikers ontstaat er een uitgebreid ecosysteem.

Partners van Ocean Protocol

Ocean Protocol werkt samen met vooraanstaande bedrijven zoals Daimler AG, IBM Watson AI Xprize en Roche om hen te voorzien van een betrouwbare en veilige manier om data te verkrijgen en te verhandelen via de marktplaats. De aangeboden data kan vervolgens ook weer worden gebruikt door andere overheidsinstanties, bedrijven en startups voor de door hen benodigde analyses en ontwikkelingen.


Ocean Protocol nieuws

De laatste weken worden gekenmerkt door enkele mooie ontwikkelingen binnen het Ocean Protocol ecosysteem. Zo heeft Ocean onlangs Moonriver geïntegreerd. Dit is een volgende stap in de multi-chain strategie die het nastreeft. Hierdoor is Ocean inmiddels live op Ethereum, Polygon, Binance Smart Chain en nu dus Moonriver.

Andere strategische partnerschappen is het aangegaan met onder andere de Energy Web Foundation(EWF) en Fractal Protocol. Door het partnerschap met EWF is Ocean Protocol en Ocean Market nu beschikbaar op het eerste gedecentraliseerde energienetwerk. Hierdoor breidt Ocean het bereik binnen de energiesector uit met internationale spelers als GE en Tepco

Ocean Protocol werkt samen met Fractal

Het tweede partnerschap met Fractal moet ervoor zorgen dat persoonlijke data nog beter én veiliger gedeeld kan worden. De grootste focus ligt dan ook op de identiteitsverificatie op de Ocean Market.


Ocean Protocol Koers

Ocean ($OCEAN) heeft op 11 augustus de langdurige prijsweerstand van $0.60 doorgebroken. Sinds 19 oktober schommelt de prijs tussen de $0.60-0.90 zone, waarbij de bears momenteel de nieuwe weerstandszone van $0.90 verdedigen. De bulls proberen deze weerstand te doorbreken en als dat lukt kan de prijs van $OCEAN mogelijk stijgen richting zijn vorige All-Time High.

Een opwaartse uitbraak en voortzetting boven de $0.90 met een toenemend handelsvolume kan wijzen op een bull flag patroon (in het geel afgebeeld). Wanneer dit patroon doorzet, kan de prijs stijgen tot ongeveer $1.50.

Ocean Protocol Prijs

Dit optimistische vooruitzicht kan onjuist zijn wanneer de prijs van $OCEAN onder de weerstandszone van $0.60 daalt. Als deze zone doorbroken wordt, kan de prijs naar de volgende weerstandszones dalen van respectievelijk $0.50 en $0.30.

Wilt u het volledige rapport doornemen? Ons rapport biedt diepgaande analyses in het team, tokenomics, technologie en meer.

SHARE THIS ARTICLE