joe

Wat is Quant Network (QNT)?

GO TO

Introductie Quant Network (QNT)

De toekomst van blockchain technologie ziet er veelbelovend uit, maar blockchain technologie kent nog verschillende obstakels voordat deze nieuwe innovatie tot zijn volledige recht komt. Één van deze obstakels is de interoperabiliteit. Interoperabiliteit houdt in dat verschillende blockchains en/of legacy systemen (verouderde software) met elkaar kunnen communiceren door gegevens met elkaar te delen.

Quant Technologie

Quant Network wil één standaard creëren voor blockchains. Daarvoor heeft het bedrijf een blockchain-besturingssysteem ontwikkeld: Overledger OS. Overledger verbindt legacy-systemen met blockchains en verschillende blockchains met elkaar. De onderlinge verbinding zorgt ervoor dat van elke blockchain de meest waardevolle aspecten gecombineerd kunnen worden en daarop kan worden doorontwikkeld. Zoals Quant CEO Gilbert Verdian zelf zegt:

“Overledger OS leeft bovenop blockchains, maar is zelf geen blockchain”

Voor het gebruik van Overledger OS betaal je met Quant voor elke interactie, hierdoor heeft de token van Quant waarde. Ook worden de licenties voor het gebruik van Overledger OS betaald met de Quant token.

Partners van Quant

Quant heeft inmiddels een indrukwekkende lijst van partners aan zich verbonden.

Quants partners

Quant Use Case

Één van de use-cases van Quant betreft het gebruik van Multi Ledger Tokens (MLT) voor banken, centrale banken, fintech bedrijven en micropayment platforms. Multi Ledger Tokens zijn tokens die op meerdere blockchains tegelijkertijd kunnen worden uitgegeven als een stablecoin en hebben dezelfde waarde over meerdere blockchains. Deze coins kunnen vervolgens op verschillende blockchains of betalingsplatformen worden toegepast.

Een handig voorbeeld hiervan is implementeren van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). De technologie van Quant zorgt ervoor dat CBDC’s maar 1x geïmplementeerd hoeven worden maar wel over meerdere blockchainskunnen worden gebruikt.

Quant Network update

De roadmap van Quant Network ziet er veelbelovend uit. In de afgelopen periode heeft Quant Network verschillende versies van de Overledger OS gelanceerd. Sinds het begin van 2021 is het mogelijk om toegang te krijgen tot het netwerk van Bitcoin, Ethereum en Ripple via de Overledger OS. Dit is uniek, omdat eindgebruikers nu via één interface gebruikkunnen maken van drie verschillende blockchains.

In de aankomende release worden community leden in staat gesteld om externe connector gateways te gebruiken. Dit houdt in dat community leden onderdeel kunnen worden van het Overledger OS netwerk. Voor meerinformatie hoe een gateway werkt kunt u ons eerder gepubliceerde Quant Networkrapportlezen.

Quant Koers

Technische analyse Quant Network

Op technisch vlak zit Quant in een consoliderende fase.Vanaf april 2020 heeft zich een opwaarts trendkanaal gevormd, waarbij de prijs stapsgewijs steeg tussen de bovenste en onderste lijn van het oplopende trendkanaal. Na de uitbraak van dat trendkanaal eindjanuari 2021 heeft een mooie opwaartse beweging plaatsgevonden, waarna de prijs weerstand vond rond de $44. Inmiddels zitten we nu 119 dagen in een consoliderende fase, waarbij de prijs beweegt tussen de $31 en $44.

Een consoliderende fase na een opwaartse beweging is doorgaans een goed teken om kracht te verzamelen om een nieuwe opwaartse trend in te kunnen zetten. Het is cruciaal dat de steun op $31 standhoudt. Mocht de prijs hieronder breken is dat een slecht teken en kan een neerwaartse trend ontstaan. Breekt de prijs boven de $ 44 dan is een stijging naar de psychologische grens van $100 niet ondenkbaar.

Wilt u het volledige rapport doornemen? Ons rapport biedt diepgaande analyses in het team, tokenomics, technologie en meer. Wilt u direct toegang tot al onze onderzoeksrapporten? Maak dan een account aan in onze portal.

SHARE THIS ARTICLE