joe

Weekly Update: 1 Mei

Hodl Team
Hodl Team
1 mei 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 24 april en 1 mei?

  • Voormalig CEO en oprichter van cryptobeurs Binance, Changpeng Zhao, werd veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf, vele malen lager dan verwacht. Lees meer

  • Volgens KPMG heeft 39% van de institutionele beleggers in Canada blootstelling aan cryptocurrency. Lees meer

  • BlackRock's Bitcoin ETF IBIT had vijf opeenvolgende dagen zonder inflow, waardoor ook de totale netto-inflow op de ETF-markt rood kleurde. Lees meer

  • In Hong Kong werden drie Bitcoin- en drie Ether-spot-ETF's gelanceerd, met een bescheiden handelsvolume van $11 miljoen op de eerste dag. Ook werden er twee aanvragen ingediend voor Bitcoin-ETF's in Australië. Lees meer

Changpeng Zhao ontvangt een gevangenisstraf van 4 maanden

Op 30 april werd Changpeng Zhao (CZ), voormalig CEO en oprichter van Binance, veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf nadat hij schuldig pleitte aan het schenden van de anti-witwaswetgeving. Eerder in de week, op 24 april werd al bekend dat Amerikaanse aanklagers een straf van 36 maanden aanbevolen, wat tweemaal zo hoog is als de reguliere richtlijnen voor deze overtreding. Amerikaanse aanklagers beargumenteerden deze aanbeveling om een boodschap af te geven aan de sector dat "de juiste keuze, elke keer, is om de wet na te leven." De rechter achtte dit echter te hoog en veroordeelde CZ tot 4 maanden gevangenisstraf.

Institutionele adoptie in Canada trekt aan

Uit een onderzoek van KPMG blijkt dat het percentage institutionele investeerders dat in 2023 cryptocurrency bezit aanzienlijk is gestegen. Van de respondenten gaf 39% aan blootstelling te hebben aan cryptocurrency, waarvan 75% direct in cryptocurrency investeert. Deze ontwikkeling is opmerkelijk, gezien het feit dat in 2022 slechts 29% van de institutionele investeerders blootstelling had aan cryptocurrency. KPMG suggereert dat cryptocurrency steeds meer wordt beschouwd als een alternatieve activaklasse die de moeite waard is voor institutionele beleggers.

Bitcoin spot ETF markt vertraagd

Sinds 24 april is de Bitcoin spot ETF-markt zichtbaar afgekoeld. De instroom van nieuw kapitaal daalde, terwijl de uitstroom uit GBTC voortzet. Dit is hoogstwaarschijnlijk ook het gevolg van de hoge management fee die Grayscale rekent ten opzichte van andere ETF-aanbieders. Een belangrijke ontwikkeling afgelopen week was het einde van een periode van 71 dagen ononderbroken instroom in de BlackRock IBIT ETF. Op de 24e en de daaropvolgende vier tradingdagen was er geen instroom of uitstroom in IBIT.

ETF race in Asia-Pacific begint

Op 30 april zijn er drie Bitcoin- en Ether-spot ETF's begonnen met handelen in Hong Kong. Hoewel marktparticipanten de opening van deze ETF's verwelkomden, bleven de verwachtingen bescheiden. Aan het einde van de handelsdag bedroeg het handelsvolume voor de Bitcoin- en Ether-spot ETF's respectievelijk $8,5 miljoen en $2,5 miljoen. Dit is aanzienlijk lager vergeleken met de eerste handelsdag in de VS, waar ETF's een volume van meer dan $655 miljoen hadden. Daarnaast hebben DigitalX Ltd. en VanEck in Australië aanvragen ingediend voor een Bitcoin-spot ETF, waarbij verwacht wordt dat deze vóór het einde van 2024 worden goedgekeurd. Deze ontwikkeling kan andere landen in de Asia-Pacific regio stimuleren om hun mogelijkheden in cryptocurrency te verkennen.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Het pas gelanceerde project Runes, een protocol waarmee gebruikers fungibele tokens op Bitcoin kunnen creëren, maakt 68% uit van alle Bitcoin-transacties sinds de lancering.

  • De eerste sat, de kleinste denominatie van een Bitcoin, werd in het vierde Bitcoin Halving-blok verkocht voor 33,3 Bitcoin, met een waarde van ongeveer $2,1 miljoen.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE