joe

Weekly Update: 10 April

Hodl Team
Hodl Team
10 april 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 3 april en 10 april?

  • De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het publiek opgeroepen om commentaar te geven op de drie aangevraagde Ether spot ETF’s van vermogensbeheerders Fidelity, Grayscale en Bitwise. Lees meer

  • BlackRock voegt ABN AMRO, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs en UBS Securities toe als geautoriseerde deelnemers aan zijn Bitcoin spot ETF. Lees meer

  • Terraform Labs en medeoprichter Do Kwon zijn aansprakelijk bevonden voor fraude in hun civiele zaak met de SEC. Lees meer

  • De gemiddelde staking-beloning ligt in 2024 450% hoger dan de gemiddelde dividenden van de S&P 500. Lees meer

De SEC vraagt om commentaar op de spot Ether ETF's van Fidelity, Grayscale en Bitwise

Op 2 april nodigde de SEC het publiek uit om hun mening te geven over de ingediende aanvragen voor een Ether spot ETF van de vermogensbeheerders Fidelity, Grayscale en Bitwise. Deze oproep voor feedback is een gebruikelijke stap in het proces en geeft niet per se aan dat dit gunstig is voor de aanvragen. De SEC zal op 23 mei een definitief besluit nemen over de Ether ETF's. Echter, de verwachtingen omtrent de goedkeuring zijn aanzienlijk gedaald in de afgelopen maanden; marktanalisten schatten de kans op vroege goedkeuring in mei op slechts 25%.

BlackRock voegt nieuwe geautoriseerde deelnemers toe aan zijn Bitcoin spot ETF

BlackRock heeft ABN AMRO, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs en UBS Securities toegevoegd als geautoriseerde deelnemers aan zijn IBIT Bitcoin ETF. Geautoriseerde deelnemers zijn een cruciaal onderdeel van een ETF, omdat zij gemachtigd zijn om aandelen van de ETF uit te geven en in te wisselen. Deze stap geeft aan dat ook deze grotere instanties willen meeliften op het succes van de ETF’s en eindelijk openstaan voor het beleggen in Bitcoin. Door een geautoriseerde deelnemer te worden, is het voor deze partijen mogelijk om de ETF aan te bieden aan hun klanten. Eerder sloten Jane Street Capital, JPMorgan, Macquarie en Virtu Americas zich al bij de lancering van de ETF aan, waardoor het totale aantal uitkomt op 9 spelers met een totaal beheerd vermogen van ruim $7 biljoen.

Terraform Labs en Do Kwon aansprakelijk voor fraude

Na een civiel proces van twee weken, is op 5 april geoordeeld dat Do Kwon en zijn onderneming, Terraform, verantwoordelijk zijn voor effectenfraude en het misleiden van investeerders. Deze beslissing gaat over de ineenstorting van de door Terraform Labs gecreëerde stablecoin TerraUSD en de gekoppelde cryptocurrency Luna in mei 2022. Door de val van deze cryptocurrencies, met een gecombineerde marktkapitalisatie van $40 miljard net voor de ineenstorting, nam ook de gehele markt een duikvlucht. Do Kwon en Terraform zijn volgens het vonnis schuldig bevonden voor zes aanklachten, inclusief het verspreiden van valse of misleidende informatie over bovengenoemde cryptocurrencies. Do Kwon was niet aanwezig bij het proces omdat hij in Montenegro vastzit, in afwachting van zijn uitlevering.

Crypto staking-beloningen 450% hoger dan dividenden van de S&P 500

In 2024 is het gemiddelde dividendrendement van de S&P 500, die de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven in de VS volgt, gedaald naar 1,35%. Dit is het laagste niveau sinds het vierde kwartaal van 2021 en slechts 0,23% boven het historische dieptepunt uit het eerste kwartaal van 2000. In tegenstelling tot voornoemde, staat het huidige jaarlijkse beloningspercentage voor het staken van cryptocurrency op ongeveer 6%. Dit is een interessante ontwikkeling omdat staking mogelijk zijn intrede zal doen op de traditionele markten in de VS. Amerikaanse vermogensbeheerders zoals Grayscale, Fidelity en Ark Invest hebben allemaal een aanvraag ingediend voor een Ether spot ETF, waarin staking als onderdeel van hun aanvraag is opgenomen. Als dit rendement blijft bestaan en de Ether ETF's worden goedgekeurd, kunnen we een groeiende interesse in staking verwachten van institutionele beleggers.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Het Layer 2-netwerk Base bereikt $4 miljard aan kapitaal op het netwerk en passeert het totaal aantal maandelijkse transacties van Ethereum en Arbitrum.

  • De nieuwe stablecoin USDE van Ethena Labs groeit stevig door met een omvang van $2,2 miljard en 125.000 gebruikers. Dit wordt mede veroorzaakt doordat de nieuwe synthetische dollar een rendement biedt van 37,1%.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE