joe

Weekly Update: 10 Juli

Hodl Team
Hodl Team
10 juli 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 3 en 10 juli?

  • Bitcoin daalde naar circa $54.000, een niveau dat sinds februari 2024 niet meer is waargenomen. Deze correctie vond plaats toen Mt.Gox begon met het terugbetalen van zijn schuldeisers en de Duitse overheid tegelijkertijd begon met de verkoop van in beslag genomen Bitcoin. Lees meer

  • Daarnaast dienden vijf Amerikaanse vermogensbeheerders gewijzigde registratieverklaringen in voor hun Ethereum spot ETF's. Lees meer

Bitcoin daalt naar $54.000

Afgelopen week vertoonde Bitcoin een toename in volatiliteit door diverse ontwikkelingen. In juni kondigde de failliete beurs Mt.Gox aan dat het zou beginnen met de terugbetaling van 140.000 Bitcoin aan schuldeisers die meer dan tien jaar hadden gewacht. Hoewel de markt voorbereid was op een mogelijke toename van de verkoopdruk, ontstond er paniek toen er verschillende transacties vanuit de wallet van Mt.Gox werden verzonden. Ondanks dat het grootste deel van de activa in de wallet bleef, leidde dit tot paniekverkopen onder een deel van de beleggers. De angst nam verder toe toen on-chain gegevens aantoonden dat de Duitse overheid begon met de verkoop van haar Bitcoin-bezittingen.

In januari 2024 werd bekend dat de Duitse overheid 50.000 BTC had geconfisqueerd van de illegale filmsite Movie2k, die actief was tussen 2009 en 2013. De overheid besloot deze maand de Bitcoin te verkopen en verplaatste ruim $269 miljoen aan Bitcoin naar verschillende beurzen. De mogelijke toename van de verkoopdruk zorgde ervoor dat meer investeerders hun bezittingen verkochten, wat een sneeuwbaleffect veroorzaakte. Dit leidde tot liquidaties ter waarde van honderden miljoenen dollars en veroorzaakte dalingen in zowel Bitcoin als de volledige cryptocurrency markt.

Naarmate de week vorderde, stabiliseerde Bitcoin op $53.500 en begon aan een opwaartse trend, waarbij het ongeveer $58.000 bereikte. Echter, op maandag 8 juli ervoer Bitcoin opnieuw een terugval toen de Duitse overheid meer dan 15.000 BTC ($866 miljoen) naar liquiditeitsverschaffers en beurzen stuurde. Vervolgens werd 2.480 BTC ($139 miljoen) vanuit verschillende beurzen teruggestuurd naar de Duitse overheid, hoewel nog niet is vastgesteld waarom dit gebeurde. De Duitse overheid bezit nog steeds 26.318 BTC, ter waarde van ongeveer $1,5 miljard, waardoor de verkoopdruk kan aanhouden. We geloven echter dat de impact zal afnemen naarmate de markt minder reactief wordt op terugkerend nieuws.

VanEck en 21Shares dienen opnieuw aanvraag in voor de Ether spot ETF

Op 8 juli diende VanEck als eerste vermogensbeheerder een gewijzigde aanvraag in voor zijn Ethereum spot ETF. Kort daarna volgden 21Shares en Grayscale, waarbij Grayscale twee wijzigingen indiende: één voor de Grayscale Ethereum Trust, met een waarde van $28 miljard aan Ether, en één voor een goedkoper alternatief. Gedurende de dag dienden ook Franklin Templeton, Fidelity en BlackRock hun wijzigingsaanvragen in. Opmerkelijk is dat geen van deze aanvragen geplande kosten vermeldde, wat volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas komt doordat de SEC dit niet heeft vereist. Balchunas verwacht nog een ronde updates, dit keer met vermelde kosten, voordat de financiële instrumenten verhandeld kunnen worden.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Traditionele financiële instellingen Fidelity en Sygnum werken samen met Chainlink om de netto-inventariswaarde (NAV) van Fidelity's $6,9 miljard Institutional Liquidity Fund in real-time on-chain toegankelijk te maken.

  • Het blockchain AI-protocol Bittensor staakte tijdelijk zijn netwerk na een mogelijke inbreuk op private keys, waarbij ruim $8 miljoen aan TAO-tokens van houders werd gestolen.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE