joe

Weekly Update: 17 April

Hodl Team
Hodl Team
17 april 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 10 en 17 april?

  • Financiële markten en de cryptocurrency sector verloren kracht door verslechterende macro-economische omstandigheden na een hoger inflatiecijfer in de VS en toenemende spanning in het Midden-Oosten. Lees meer

  • Het DeFi-protocol Uniswap heeft een Wells Notice van de SEC ontvangen, waarin wordt aangegeven waarin het protocol op de hoogte wordt gesteld dat er juridische stappen worden ondernomen. Lees meer

  • De financiële toezichthouder van Hong Kong heeft de lancering van verschillende Bitcoin- en Ether-spot ETF's onder voorwaarden goedgekeurd. Lees meer

  • Slechts zes altcoins in de top 50 hebben Bitcoin in 2024 outperformed, wat nogmaals aantoont dat de altcoin-markt moeite heeft om tractie te krijgen. Lees meer

Macro-economische omstandigheden verzwakken

Op 10 april werden de Amerikaanse inflatiecijfers middels de Consumer Price Index (CPI) gepubliceerd. Voor de vierde opeenvolgende maand viel de jaar-op-jaar inflatie hoger uit dan verwacht. Hierdoor is de verwachting dat de eerste renteverlaging pas in september zal plaatsvinden, waar dit voorheen nog juli was. Daarnaast zijn de verwachtingen bijgesteld tot twee verlagingen in plaats van drie. Bovendien liepen de spanningen in het Midden-Oosten ook op door het Israël-Iran conflict. Hierdoor zagen we een risk-off beweging in financiële markten ontstaan uit angst voor escalatie. Dit heeft geleid tot een verzwakking van onder andere aandelen en Bitcoin, waardoor het opwaartse momentum is afgenomen.

Uniswap ontvangt Wells Notice van de SEC

De afgelopen twee jaar heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) juridische stappen ondernomen tegen verschillende cryptocurrency bedrijven en protocollen. Op 10 april was het de beurt aan de decentrale beurs Uniswap. Deze ontving een Wells Notice van de SEC, wat het einde van een onderzoeksperiode aanduidt en een aankondiging is van juridische stappen. Het team achter Uniswap, Uniswap Labs, heeft aangekondigd de beschuldigingen van de SEC aan te vechten en stelt dat deze ongegrond zijn.

Hongkong verwelkomt Bitcoin en Ether spot ETF's

Op 15 april keurde de toezichthouder van Hongkong, de Securities and Futures Commission, onder voorwaarden de eerste Bitcoin- en Ether-spot ETF's goed. Ten minste drie offshore Chinese vermogensbeheerders hebben goedkeuring gekregen om een ETF te lanceren. Met deze voorwaardelijke goedkeuring positioneert Hongkong zich als de eerste Aziatische stad die dergelijke financiële instrumenten in het domein van cryptocurrencies omarmt. In navolging van de Verenigde Staten in januari lijkt Hongkong vastbesloten om concurrerend te blijven en zich te profileren als hét knooppunt voor cryptocurrency in Azië.

Altcoins blijven in 2024 achter in vergelijking met Bitcoin.

Bitcoin heeft tot nu toe het gehele jaar in het middelpunt van de belangstelling gestaan, mede gedreven door de aanzienlijke instroom van nieuw kapitaal in ETF's en de anticipatie op de naderende Bitcoin Halving. Op 6 altcoins na, heeft Bitcoin dit jaar beter gepresteerd dan alle andere altcoins in de top 50. Dit is een opmerkelijke prestatie gezien altcoins doorgaans lagere marktkapitalisaties hebben en daardoor explosiever met de trend meebewegen. De coins die meer opbrachten dan Bitcoin zijn Dogecoin, Shiba Inu, Binance BNB, Mantle, Stacks en Render. Terwijl Bitcoin een lichte correctie doormaakte te midden van uitgestelde renteverlagingen en toenemende spanningen in het Midden-Oosten, hebben de bredere altcoin-markten afgelopen week aanzienlijke dalingen ervaren.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Op 19 april staat Bitcoin voor zijn vierde Bitcoin Halving, waarbij de block reward halveert van 6.25 naar 3.125 Bitcoin. Hierdoor komen er minder nieuwe bitcoins in omloop en neemt de schaarste toe.

  • Game ontwikkelaar Ubisoft heeft een voorproefje gegeven van de release van zijn eerste videospel op de blockchain, gepland vóór het einde van 2024. Het spel zal worden ontwikkeld op Oasys, een blockchainprotocol voor gaming..


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE