joe

Weekly Update: 19 Juni

Hodl Team
Hodl Team
19 juni 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 12 en 19 juni?

  • De laatste Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) cijfers kwamen lager uit dan verwacht, wat voor enige opluchting op de financiële markten zorgde. Echter zullen we, volgens de laatste dot plot van de Federal Reserve, in 2024 slechts twee renteverlagingen zien als de economische data niet tegenvallen. Lees meer

  • Cryptocurrency exchange Gemini stemde ermee in om $50 miljoen te betalen in een schikking met het kantoor van de procureur-generaal van New York in verband met het Gemini Earn-programma. Lees meer

  • Cryptocurencies zijn een politiek instrument geworden nu de herverkiezingscampagne van Joe Biden in bespreking is om cryptocurrency-donaties te accepteren. Tegelijkertijd geeft Trump aan dat hij in het Witte Huis zal pleiten voor Bitcoin-miners. Lees meer

  • Terraform Labs heeft ingestemd met een bedrag van $4,47 miljard om zijn civiele rechtszaak met de Securities and Exchange Commission op te lossen. De schikking werd bereikt nadat een jury Terraform Labs en zijn medeoprichter aansprakelijk stelde voor de ineenstorting van het Terra-ecosysteem. Lees meer

Aggressieve renteverlagingen voorlopig niet verwacht

Op 12 juni kwamen de Amerikaanse Core CPI-cijfers, die de prijsverandering van goederen en diensten exclusief voedsel en energie aangeven, lager uit dan verwacht. De maand-op-maand en jaar-op-jaar percentages waren respectievelijk 0,2%, 0,0% en 3,3%. Dit zorgde voor enige verlichting op de financiële markten en suggereerde dat de inflatie mogelijk nog steeds aan het afkoelen is na eerdere rapporten van hogere inflatiecijfers. Deze opluchting was echter van korte duur. De nieuwste dot plot van de Federal Reserve gaf aan dat twee renteverlagingen mogelijk zijn, maar alleen als de economische gegevens blijven voldoen aan de verwachtingen. Deze onzekerheid zorgde ervoor dat investeerders een meer risicomijdende houding aannamen. Hierdoor steeg Bitcoin eerst tot ongeveer $71.000, voordat het terugviel naar ongeveer $65.600. Agressieve renteverlagingen zijn echter niet in zicht.

Gemini schikt met het kantoor van de procureur-generaal van New York

Op 14 juni stemde cryptocurrency-exchange Gemini ermee in om $50 miljoen te betalen in een schikking met het kantoor van de procureur-generaal van New York (NYAG) met betrekking tot het Gemini Earn-programma. Dit programma stelde investeerders in staat om hun cryptocurrency uit te lenen en jaarlijks tot 7,4% rente te verdienen. Deze tegoeden werden echter uitgeleend aan Genesis Global Capital, dat uiteindelijk failliet ging. Volgens de NYAG biedt de overeenkomst "alle gedupeerde investeerders volledige terugvordering van de activa die zij in het Earn-programma hebben geïnvesteerd, maar niet konden opnemen toen het investeringsprogramma instortte." Daarnaast mag Gemini volgens de overeenkomst geen cryptocurrency-leeninitiatieven meer uitvoeren binnen deze jurisdictie.

Biden en Trump benutten cryptocurrency in politieke campagnes

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht verkennen president Joe Biden en voormalig president Donald Trump de wereld van cryptocurrency en proberen ze de cryptogemeenschap voor zich te winnen. Biden zou naar verluidt gesprekken met insiders uit de cryptocurrency-industrie hebben gevoerd om mogelijk crypto-donaties voor zijn campagne te accepteren. Het kan echter te laat zijn voor Biden, aangezien hij en zijn partij eerder een negatieve houding ten opzichte van de industrie hebben getoond. Trump lijkt op dit gebied voorop te lopen; hij is al begonnen met het accepteren van cryptocurrency-donaties, heeft verklaard dat hij in het Witte Huis zal pleiten voor miners en heeft beloofd een einde te maken aan Joe Biden’s "oorlog tegen crypto."

Het is interessant om te zien dat de industrie verweven raakt met de Amerikaanse verkiezingen, wat aangeeft dat het een cruciaal onderwerp aan het worden is. We moeten echter afwachten wat er na de verkiezingen gebeurt.

Terraform Labs stemt in met een schikking van $4,47 miljard

Terraform Labs heeft ingestemd met een schikking van $4,47 miljard met de Securities and Exchange Commission in de civiele zaak die verband houdt met de ineenstorting van zijn ecosysteem en native cryptocurrency. In 2022 beleefde de industrie de ineenstorting van Terra en zijn stablecoin, waarbij $40 miljard aan beleggersinvesteringen werd gewist en een langdurige juridische strijd startte. De jury vond Terraform Labs en zijn mede oprichter Do Kwon vorige maand aansprakelijk voor de ineenstorting, wat leidde tot de uiteindelijke schikking. Do Kwon blijft in Montenegro, terwijl het land nog moet bepalen of hij moet worden uitgeleverd aan de VS of Zuid-Korea, aangezien hij in beide jurisdicties wordt aangeklaagd.

Ander cryptocurrency nieuws

  • De total vale locked (TVL) van Layer 1 blockchain TON steeg tot een recordhoogte van meer dan $610 miljoen, een verdubbeling van $300 miljoen in slechts drie weken.

  • MicroStrategy stelt een aanbod van $700 miljoen aan converteerbare obligaties voor om meer Bitcoin te verwerven. MicroStrategy bezit al meer dan 214.400 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $14 miljard.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE