joe

Weekly Update: 20 Maart

Hodl Team
Hodl Team
20 maart 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 13 en 20 maart?

  • Tussen 14 en 20 maart onderging Bitcoin een correctie van ruim 17% tot ongeveer $61.000. Kort hierna consolideerde de prijs rond de $62.000 in de aanloop naar de FOMC meeting. Lees meer

  • De Dencun Upgrade is succesvol op het Ethereum netwerk geïmplementeerd, wat zorgt voor verhoogde schaalbaarheid en lage transactiekosten voor Layer 2’s die op Ethereum zijn gebouwd. Lees meer

  • Amerikaanse aanklagers raadden de federale rechter aan om Sam Bankman-Fried te veroordelen tot 40-50 jaar gevangenisstraf. Lees meer

  • Volgens een rapport van JPMorgan is Bitcoin goud voorbij gestegen in de allocatie van beleggingsportefeuilles. Lees meer

Bitcoin corrigeert na sterke opwaartse beweging

Van 14 op 15 maart maakte Bitcoin een correctie door waarin de koers daalde naar $64.700. Op 15 maart zagen traders meer dan $600 miljoen aan liquidaties, wat ongeveer 200.000 individuen trof. Deze daling was grotendeels te wijten aan zorgen van beleggers over hoge inflatiecijfers, wat de aantrekkelijkheid van investeringen met een hoog risico potentieel kan verminderen. Naarmate de week vorderde, daalde Bitcoin onder het niveau van $61.000 en consolideerde het daarna rond $62.000.

Dencun Upgrade succesvol geïmplementeerd

Op 13 maart werd de Dencun Upgrade met succes geïmplementeerd in het Ethereum-netwerk, waardoor Layer 2-oplossingen zoals Optimism en Arbitrum meer transacties tegen lagere kosten kunnen uitvoeren. De effecten zijn direct zichtbaar doordat de transactiekosten inmiddels met ruim 75% zijn afgenomen. We verwachten dan ook dat een deel van de aandacht zich verder zal richten op de Layer-2 oplossingen, nu deze vele malen gebruiksvriendelijker worden.

SBF gaat naar verwachting 40-50 jaar de gevangenis in

Begin maart hebben Amerikaanse aanklagers de federale rechter geadviseerd om de oprichter en CEO van de ineengestorte cryptocurrency-beurs Sam Bankman-Fried (SBF) voor 40-50 jaar op te sluiten. Daarnaast zou hij een boete van $11 miljard moeten betalen en een verbeurdverklaring opgelegd moeten krijgen. Amerikaanse aanklagers achten dit noodzakelijk na zijn leugens aan investeerders, valsheid in geschrifte en miljoenen aan illegale donaties aan het Amerikaanse politieke systeem.

Bitcoin passeert goud in allocatie van beleggingsportefeuilles

Uit een rapport van de investeringsbankgigant JPMorgan blijkt dat Bitcoin, na aanpassing voor volatiliteit, de waarde van goud heeft gepasseerd in de allocatie door beleggers. Volgens analisten is dit volledig te danken aan de goedkeuring en de recente prestaties van spot-ETF's. Daarnaast wordt er in een ander rapport van JPMorgan Securities voorspeld dat er een grote kans is dat de markt voor Bitcoin-ETF's binnen de komende twee tot drie jaar een omvang van $220 miljard zal bereiken.

Ander cryptocurrency nieuws

  • De Nederlandsche Bank (DNB) heeft bekendgemaakt cryptocurrency exchange Crypto.com een boete van 2,85 miljoen euro voor een periode van 2 jaar te hebben opgelegd voor het opereren in Nederland zonder registratie. Crypto.com heeft aangekondigd bezwaar te hebben gemaakt tegen de beslissing.

  • De Layer 2-oplossing Base ervaart een sterke adoptie nu Coinbase, de exchange achter het netwerk, nieuwe crypto-gebruikers direct naar het netwerk leidt. Als gevolg hiervan is het vermogen op het netwerk gestegen tot ruim $2 miljard.

  • In maart was de markt in de ban van zogenaamde ‘memecoins’. Door de hevige speculatie werden de prijzen erg opgedreven gedurende deze periode. Zo werd er in de presale van nieuwe memecoins in slechts 3 dagen ruim $100 miljoen opgehaald. Een verbazingwekkende hoeveelheid, aangezien het in de meeste gevallen om pure speculatie gaat en een groot deel nooit daadwerkelijk van toepassing zal zijn of een probleem zal oplossen.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE