joe

Weekly Update: 22 Mei

Hodl Team
Hodl Team
22 mei 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 15 en 22 mei?

  • Het internationale hedgefonds Millennium Management maakte bekend dat het voor bijna $2 miljard van meerdere Bitcoin ETF’s heeft aangekocht in het eerste kwartaal van 2024. Lees meer

  • Grayscale’s CEO, Michael Sonneshein, treedt na tien jaar af en wordt opgevolgd door Peter Mintzberg. Lees meer

  • De New Yorkse procureur-generaal bereikt een schikking van $2 miljard met Genesis om bedrogen investeerders terug te betalen. Lees meer

  • Ether stijgt met ruim 17% door speculatie omtrent de goedkeuring van een Ether spot ETF, nadat de Securities and Exchange Commission potentiële ETF-uitgevers en beurzen heeft gevraagd aanpassingen te doen aan hun aangeleverde documentatie. Lees meer

Millennium Management bezit bijna $2 miljard aan Bitcoin ETF-posities.

Het internationale hedgefonds Millennium Management onthulde dat het op 31 maart bijna $2 miljard aan Bitcoin ETF-posities bezat. Volgens een recente indiening bij de SEC bezit het bedrijf $1,94 miljard verdeeld over vijf Bitcoin-spot ETF's: de ARK 21Shares Bitcoin ETF, de Bitwise Bitcoin ETF, de Grayscale Bitcoin Trust, de iShares Bitcoin Trust en de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF. De grootste allocatie was in de ETF van BlackRock, met ongeveer $844 miljoen, gevolgd door Fidelity met $806 miljoen. We zien langzaam meer instituten zich positioneren ten opzichte van Bitcoin. Eerder deze maand kondigde de staat Wisconsin aan dat zij een positie in Bitcoin heeft.

Michael Sonneshein treedt af als CEO van Grayscale

Op 21 mei kondigde crypto vermogensbeheerder Grayscale aan dat Michael Sonneshein is teruggetreden als CEO. Peter Mintzberg, een voormalige executive van Goldman Sachs, zal hem opvolgen. Barry Silbert, oprichter en CEO van Digital Currency Group (het moederbedrijf van Grayscale), verklaarde dat ze zich voorbereiden op een nieuwe groeifase en verheugd zijn Peter Mintzberg te verwelkomen. Tijdens zijn ambtstermijn speelde Michael een cruciale rol bij de goedkeuring van de Bitcoin spot ETF's. Grayscale gaat nu een nieuw tijdperk in met meer nadruk op traditionele financiële zaken.

Genesis schikt voor $2 miljard

Op 20 mei kondigde de procureur-generaal van New York, Letitia James, een schikking van $2 miljard met het cryptobedrijf Genesis aan om gedupeerde investeerders te compenseren. De fondsen zullen worden terugbetaald aan de investeerders van Genesis. Bovendien mag Genesis niet langer opereren in New York. In oktober 2023 diende het kantoor van de procureur-generaal van New York een rechtszaak in tegen Genesis. Deze werd later uitgebreid om ook Digital Currency Group, hun CEO Barry Silbert en voormalig Genesis-CEO Soichiro Moro te omvatten. De schikking geldt alleen voor Genesis; de rechtszaken tegen de anderen lopen nog.

Ether stijgt sterk nadat de SEC om documentupdates vraagt

Op 20 mei steeg Ether met meer dan 17% en bereikte een twee maanden hoogtepunt van meer dan $3.700. Deze stijging werd veroorzaakt doordat investeerders speculeerden over de mogelijke goedkeuring van een Ether spot ETF. Deze speculatie werd aangewakkerd nadat de SEC potentiële ETF-uitgevers en beurzen gevraagd had de benodigde documentatie aan te passen. De plotselinge communicatie van de SEC zorgde voor een positieve stemming in de markt, omdat dit kan duiden op een mogelijke toekomstige goedkeuring. Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart verhoogden hun schatting van de kans op een ETF-goedkeuring zelfs van 25% naar 75%. Op 23 mei zal de SEC zijn definitieve antwoord geven op de aanvraag van VanEck, wat de markt meer duidelijkheid moet geven over de redenen achter de goedkeuring of afwijzing.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Volgens gegevens van CoinShares trokken cryptocurrency beleggingsfondsen ruim $932 miljoen aan in wekelijkse kapitaal-instromen doordat het Amerikaanse inflatiecijfer zijn dalende trend voortzette.

  • De Chicago Mercantile Exchange kondigde aan spot BTC-handel te willen aanbieden, waardoor institutionele beleggers Bitcoin kunnen verwerven buiten de traditionele cryptocurrency-exchanges om.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE