joe

Weekly Update: 26 Juni

Hodl Team
Hodl Team
26 juni 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 19 en 26 juni?

  • Deze week daalde de waarde van Bitcoin doordat er miljoenen dollars werden onttrokken uit spot-ETF's, terwijl de cryptomarkt terrein verloor ten opzichte van de aandelenmarkt. Lees meer

  • Ethereum-ontwikkelaar Consensys maakte bekend dat de Securities and Exchange Commission (SEC) haar onderzoek naar de vraag of Ether als een effect moet worden beschouwd heeft gesloten. Dit wordt gezien als een grote overwinning voor de sector. Lees meer

  • De effecten van de Bitcoin Halving werden steeds duidelijker zichtbaar doordat de reserves van Bitcoin-miners daalden tot 1,9 miljoen Bitcoin, het laagste niveau in 14 jaar. Lees meer

  • De failliete cryptocurrency-exchange Mt.Gox zal in de eerste week van juli 2024 starten met de terugbetalingen, waarbij in totaal meer dan 140.000 Bitcoin wordt uitgekeerd aan de slachtoffers van de hack in 2014. Lees meer

Bitcoin kleurt rood

Vorige week daalde de waarde van Bitcoin van $65.500 naar $61.000. Deze daling werd veroorzaakt door een aanzienlijke uitstroom van ongeveer $440 miljoen uit Bitcoin-ETF's, wat wijst op een risicomijdende houding van investeerders. Grote Bitcoin-bezitters hebben hun transacties vertraagd en hun activiteiten op derivatenbeurzen verminderd, wat op verdere dalingen duidt. Ondertussen bereikten de S&P 500 en NASDAQ nieuwe hoogten dankzij vlakke CPI-cijfers, een afkoelende arbeidsmarkt en speculatie op mogelijke renteverlagingen door de Fed. Bitcoin blijft echter rond de $60.000 hangen. Hoewel wij geloven dat Bitcoin uiteindelijk de trend van de NASDAQ zal volgen vanwege de vergelijkbare risico- en technologiegedreven aard, blijft de huidige vraag naar Bitcoin zwak.

De SEC stopt onderzoek naar Ethereum

Op 19 juni kondigde Ethereum ontwikkelaar Consensys aan dat de SEC haar onderzoek naar de vraag of Ether een effect is, heeft gestaakt. Dit onderzoek richtte zich op de initial coin offering (ICO) van Ethereum in 2014 en de vraag of dit een ongeregistreerde uitgifte van effecten betrof. Volgens Consensys stuurde de SEC op 7 juni een brief waarin werd vermeld dat het onderzoek werd beëindigd. Consensys speculeert dat dit te maken heeft met de recente goedkeuring van de verhandeling van de Ether ETF, waarbij ETH als grondstof (commodity) werd geclassificeerd. Het vermoeden van veel experts is echter dat de SEC te weinig bewijs had voor een solide rechtszaak. Voor de sector geldt dit als een belangrijke overwinning, die bevestigt dat een groot deel van de cryptocurrency markt zich niet kenmerkt als een effect.

Reserves van Bitcoin-miners dalen tot een dieptepunt in 14 jaar

Sinds de vierde Bitcoin Halving is het voor Bitcoin-miners duurder geworden om te opereren. De blokbeloningen zijn gedaald van ongeveer 900 Bitcoin naar 450 per dag, terwijl de Bitcoinprijs relatief stabiel is gebleven. Dit heeft geleid tot een daling van de inkomsten. De afgelopen twee maanden hebben miners daarom een deel van hun Bitcoinreserves verkocht om hun operaties te financieren. Op 19 juni betroffen de totale reserves nog slechts 1,9 miljoen Bitcoin, het laagste niveau sinds februari 2010. De monetaire waarde van deze reserves is echter ongeveer $135 miljard, wat dicht bij een historisch hoogtepunt ligt. Hoewel de reserves dalen, hebben miners voldoende kapitaal om de moeilijke periode te doorstaan.

Mt. Gox begint in juli met terugbetalingen

In 2014 werd de failliete cryptocurrency-beurs Mt. Gox gehackt, wat resulteerde in het verlies van ongeveer 720.000 Bitcoin. In de daaropvolgende jaren wist de exchange 140.000 Bitcoin terug te krijgen, wat het begin markeerde van een langdurig juridisch proces. Na jaren van uitgestelde deadlines zullen de slachtoffers eindelijk hun terugbetalingen zien. Op 24 juni kondigde de Mt. Gox-website aan in de eerste week van juli te starten met de terugbetalingen aan de slachtoffers. Dezezullen worden gecompenseerd in Bitcoin en Bitcoin Cash. Dit zou de verkoopdruk kunnen verhogen aangezien de waarde van Bitcoin sinds 2014 aanzienlijk is gestegen. Hiermee zal eindelijk het hoofdstuk worden afgesloten van de meest beruchte hack in de geschiedenis van de sector en zal er een einde komen aan verdere speculaties.

Ander cryptocurrency nieuws

  • De stablecoin USDT van Tether op de Tron-blockchain overschreed vorige week kort het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van betalingsgigant Visa, met een totaal handelsvolume van $53 miljard vergeleken met $9 miljard van Visa.

  • Het gerespecteerde adviesbureau McKinsey voorspelt dat er in 2030 voor ruim $2 biljoen aan getokeniseerde real-world assets zullen zijn. Vooralsnog bevinden we ons in de beginfase van tokenisatie. McKinsey gaat in het slechtste scenario uit van $1 biljoen aan getokeniseerde real-world assets.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE