joe

Weekly Update: 27 Maart

Hodl Team
Hodl Team
27 maart 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 20 en 27 maart?

  • In de loop van de week kwam het nieuws naar buiten dat de Securities and Exchange Commission (SEC) vermoedelijk een onderzoek is gestart naar de Ethereum Foundation om Ether als een effect te classificeren. Lees meer

  • Op 20 maart onthulde BlackRock zijn eerste getokeniseerde beleggingsfonds op de publieke Ethereum blockchain. Hierdoor krijgen gekwalificeerde beleggers de kans om rendement te genereren op US dollars met de transparantie en voordelen van blockchaintechnologie. Lees meer

  • Voor de eerste keer sinds de lancering in januari ondervonden de Bitcoin ETF's vijf opeenvolgende dagen netto-uitstroom. Dit werd veroorzaakt door Grayscale's ETF (GBTC). Lees meer

  • Nieuwe EU-wetten tegen witwassen verbieden het aanbieden van diensten voor anonieme cryptocurrency-accounts, maar hebben geen invloed op non-custodial wallets. Lees meer

  • Cryptocurrency Exchange KuCoin en twee van haar oprichters werden strafrechtelijk aangeklaagd voor het overtreden van de Bank Secrecy Act en het faciliteren van 9 miljard dollar aan verdachte transacties. De Hodl fondsen houden geen tegoeden aan op de exchange. Lees meer

Ethereum vs SEC

De Ethereum Foundation heeft aangegeven dat het onderzocht wordt door een staatsautoriteit. Hoogstwaarschijnlijk betreft dit de SEC. Gedurende de week zouden verschillende in de VS gevestigde bedrijven dagvaardingen van de SEC hebben ontvangen, met het bevel om documenten en financiële gegevens te overhandigen omtrent transacties met de Ethereum Foundation. Dit is volgens bronnen die betrokken zijn bij de zaak het resultaat van een campagne die de SEC is begonnen om ETH te classificeren als een effect vanwege de transitie van het netwerk van proof-of-work naar proof-of-stake in 2022.

BlackRock lanceert zijn eerste getokeniseerde fonds

Op woensdag 20 maart introduceerde BlackRock zijn eerste getokeniseerde beleggingsfonds op het Ethereum-netwerk; het BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL). Dit nieuwe fonds belegt 100% van zijn tegoeden in cash, U.S. Treasury bills en terugkoopovereenkomsten. De rendementen die hierop worden gegenereerd worden vervolgens weer toegekend aan de houders van de token op de blockchain. Tokenisatie is in de afgelopen jaren een belangrijk aandachtspunt geworden voor BlackRock en dit is de eerste stap naar de daadwerkelijke implementatie.

BTC ETF’s zien voor het eerst kapitaal uitstromen

Voor het eerst sinds 11 januari ondervonden de Bitcoin spot ETF's vijf opeenvolgende dagen netto-uitstroom. In totaal betrof de uitstroom tussen 18 en 22 maart ruim $1,3 miljard. Dit werd volledig veroorzaakt door de uitstroom van Grayscale's GBTC, dat ruim $2 miljard betrof. De andere ETF’s kenden gedurende deze periode nog altijd een instroom van nieuw kapitaal. Er wordt gespeculeerd dat deze uitstroom het gevolg is van het faillissement van Genesis vanwege de "omvang en consistentie".

EU voert nieuwe antiwitwaswetgeving in

Op 19 maart heeft de Europese Unie (EU) een nieuwe wet aangenomen die verstrekkers van cryptodiensten verbiedt om diensten en bewaring voor "anonieme crypto-rekeningen" aan te bieden. Deze wetgeving richt zich op coins en diensten die de anonimiteit verhogen en het anonimiseren of verder verduisteren van transacties faciliteren. Opvallend is dat deze maatregelen geen betrekking hebben op hardware- of softwareverkopers en aanbieders van onbeheerde wallets, zoals de Metamask wallet, die geen directe controle (kunnen) uitoefenen op de cryptocurrency wallets van gebruikers. Dit werd eerder ten onrechte anders gecommuniceerd in de media.

KuCoin en twee oprichters worden strafrechtelijk vervolgd

Op 26 maart kondigde het Amerikaanse Ministerie van Justitie aan dat het cryptocurrency exchange KuCoin en twee van zijn oprichters strafrechtelijk gaat aanklagen wegens het overtreden van de Bank Secrecy Act en het zonder vergunning overmaken van geld. De aanklachten hebben vooral betrekking op het gebrek aan anti-witwas en know-your-customer processen bij KuCoin, dat naar verluidt ruim $9 miljard aan verdachte en criminele transacties heeft verwerkt. Hoewel het op dit moment onduidelijk is hoe dit de beurs zal beïnvloeden, willen we benadrukken dat Hodl geen gelden op de beurs heeft staan.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Doordat BlackRock zijn eerste getokeniseerde fonds aankondigde, kende de sector van Real-World Assets (RWA) een heropleving van interesse, wat resulteerde in een sterke opwaartse beweging voor RWA-protocollen.

  • De SEC heeft haar beslissing over Grayscale's Ether spot ETF uitgesteld tot 30 mei, wat de beslissende deadline is voor de aanvraag van Grayscale.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE