joe

Weekly Update: 8 Mei

Hodl Team
Hodl Team
8 mei 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 1 en 8 mei?

  • De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar besluit over Invesco Galaxy's Ether spot ETF uitgesteld tot juli. Lees meer

  • De onlangs gelanceerde Bitcoin en Ether spot ETF's in Hongkong kenden weinig belangstelling tijdens hun eerste handelsdagen. Lees meer

  • De populariteit van Real-World Assets (RWA) protocollen neemt toe en deze vertegenwoordigen een totale waarde van bijna 8 miljard dollar. Lees meer

  • Na zeven opeenvolgende handelsdagen van netto-uitstroom belandde de Bitcoin-ETF-markt weer in het groen. Grayscale noteert voor het eerst sinds de oprichting een positieve netto-instroom. Lees meer

De SEC stelt haar besluit over Ether-ETF's opnieuw uit

Op 6 mei heeft de SEC de uitspraak over Invesco Galaxy's Ether spot ETF met 60 dagen uitgesteld. Hierdoor is de deadline verschoven naar 5 juli. De afgelopen maanden heeft de SEC haar besluit al meerdere keren bij verschillende vermogensbeheerders uitgesteld, waaronder BlackRock, Fidelity en Ark 21Shares. De belangrijkste datum blijft voorlopig 23 mei, omdat de SEC dan een beslissing móét nemen over de aanvraag van VanEck. Op deze datum zal er meer inzicht zijn in de denkprocessen van de SEC en hoe andere partijen hun aanvragen kunnen verbeteren. Dit komt mede doordat de kans op daadwerkelijke goedkeuring erg klein lijkt.

Hongkongse Bitcoin- en Ether-ETF's ervaren lage adoptie

Op 30 april werden voor het eerst Bitcoin en Ether spot ETF's in Azië geïntroduceerd, met de lancering in Hongkong. Ondanks de lage verwachtingen lijkt de instroom van kapitaal naar de ETF's nog verder achter te blijven. Vóór de lancering haalden de drie Bitcoin en drie Ether spot ETF's ongeveer $293 miljoen aan pre-seeding op, maar sinds de start is er slechts $24 miljoen aan netto-instroom geweest. Momenteel mogen inwoners van het Chinese vasteland niet in deze fondsen investeren en het is nog onduidelijk of dit in de toekomst zal veranderen.

Het RWA thema wordt steeds sterker naarmate de TVL groeit

Volgens het crypto marktonderzoeksbureau Messari hebben RWA-projecten hun TVL tussen februari en april met 60% zien stijgen. Experts schrijven deze toename vooral toe aan de interesse in hoogrenderende kredietverstrekking via deze platforms. De TVL omvat verschillende investeringen, waaronder effecten, grondstoffen, protocollen voor vastgoedtokenisatie, obligatie-gedekte stablecoins en andere activa. Begin dit jaar was er veel enthousiasme toen BlackRock zijn eerste getokeniseerde beleggingsfonds lanceerde. Er zijn signalen dat deze sector in 2024 een belangrijkere positie kan verkrijgen..

De Bitcoin ETF-markt kende een netto-instroom na een periode van verlies

Na een periode van netto-uitstroom van 24 april tot 2 mei, vertoonde de Bitcoin ETF-markt weer positieve cijfers. Op 3 mei boekte Grayscale’s ETF (GBTC) voor het eerst sinds de lancering een netto-instroom van ongeveer $63 miljoen, wat bijdroeg aan de totale instroom van $378,3 miljoen voor alle ETF’s die dag. Op 4 mei noteerden de ETF’s een netto-instroom van ongeveer $217 miljoen, met een instroom van $3,9 miljoen bij GBTC. Hoewel dit geen enorme instroom is, lijkt het tij voor GBTC te keren. Dit kan een positieve invloed op de markt hebben, omdat deze ETF de belangrijkste bron van uitstroom was.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Bitcoin heeft de mijlpaal van één miljard transacties overschreden en verwerkt sinds 3 januari 2009 gemiddeld 178.475 transacties per dag.

  • Hermetica, een DeFi-protocol, heeft de lancering van de eerste Bitcoin-gedekte rentedragende synthetische dollar aangekondigd, die een rendement van maximaal 25% biedt. Deze synthetische dollar wordt in juni gelanceerd en zal native zijn voor Bitcoin en zijn Layer 2's.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE