joe

De snelle ontwikkelingen en anonieme aard maken de cryptocurrencymarkt een uitdagende sector om in te beleggen. Daarom heeft veilig en vertrouwd beleggen bij ons de hoogste prioriteit.

Veiligheid staat voorop

De komst van de cryptocurrency markt heeft de financiële wereld op zijn kop gezet. De explosieve groei van cryptocurrencies kent veel drijfveren, maar een van de belangrijkste is de razendsnelle innovatie in de markt. Hoewel de snelle groei beleggers interessante investeringsmogelijkheden biedt, creëert het ook veel uitdagingen en risico's.

Zo zijn de nieuwe methoden en technologieën vrij complex, waardoor een fout snel gemaakt is. Daarnaast is door het digitale karakter de mate van veiligheid dan ook vaak enkel gewaarborgd door geprogrammeerde code. De combinatie van deze factoren maakt het een interessante aangelegenheid voor mensen met verkeerde bedoelingen. Deze zorgen kunnen uit handen worden genomen door te vertrouwen op een gespecialiseerde en ervaren partij.

Bij Hodl staat veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. De veiligheid van de gelden van onze participanten hebben voor ons topprioriteit, daarom hanteren onze fondsen de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid en voldoen wij aan de laatste wet- en regelgeving.

Onze veiligheidsmaatregelen

Cold storage

De veiligste manier om cryptocurrencies te bewaren is door deze op te slaan in cold storage, een digitaal beveiligde, maar offline omgeving. Doordat de kern van de Hodl fondsen zich op de lange termijn richt, bevindt het merendeel van de investeringen zich in cold storage. Dit zorgt voor beveiliging omdat de wallet niet is verbonden met het internet, waardoor kwaadwillende partijen geen toegang hebben tot de bezittingen. Deze oplossing wordt geboden door Ledger Vault, de toonaangevende oplossing voor koude opslag.

De integratie met de end-to-end beveiligingsinfrastructuur van Ledger Vault omvat ook multi-signature wallets. Op deze manier vereist de wallet twee of meer digitale handtekeningen om een transactie uit te voeren, waardoor een single point of failure wordt geëlimineerd. 

Bewezen Exchanges (DEX en CEX)

Onze investeringsfilosofie is op de lange termijn gericht, maar de fondsen worden periodiek herbalanceerd. Voor deze transacties gebruikt Hodl de grootste en meest betrouwbare gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen, afhankelijk van het specifieke cryptocurrency of de situatie.

Gecentraliseerde beurzen, bekend om hun liquiditeit en lage handelskosten, zijn ideaal voor het beheren van grotere fonds-allocaties. Gedecentraliseerde beurzen bieden daarentegen de voordelen van zelfbewaring én hebben een breder aanbod van cryptocurrencies met een lagere marktkapitalisatie. Onze onderzoeksanalisten evalueren de cryptocurrency op factoren zoals volume en kostenefficiëntie voordat er op een beurs wordt gehandeld. Een voorbeeld van een van deze beurzen is Binance. Bovendien werkt Hodl actief samen met deze beurzen om op maat gemaakte beveiligingsmaatregelen te implementeren, zoals Ceffu Mirror.

Ceffu Mirror

Ceffu Mirror is een unieke beveiligingsoplossing voor de gelden die door onze algoritmische handelsbots op Binance worden gebruikt. Wij reserveren hiervoor een specifiek bedrag in een wallet, welke vervolgens 1:1 gespiegeld wordt met het saldo op Binance. De winst/verlies wordt aan het einde van de dag verrekend. Dit minimaliseert het tegenpartijrisico omdat er geen gelden direct worden opgeslagen op de beurs.

Ledger Enterprise Tradelink Network

De meest recent toegevoegde beveiligingsoplossing van Hodl is het Ledger Enterprise Tradelink Network. Deze infrastructuur stelt financiële instellingen in staat om zelfbewaring over hun fondsen te behouden terwijl ze een transactie uitvoeren op een van de geselecteerde beurzen. De cryptocurrencies voor de transactie worden naar een escrow-rekening gestuurd binnen de Ledger Vault omgeving. Een analist kan aanvullend bijvoorbeeld een (ver)kooporder instellen bij een bepaalde prijs. Na het plaatsvinden van de transactie speelt de escrow-rekening een belangrijke rol bij het faciliteren van het afwikkelingsproces tussen Hodl en de beurs.

Volgens de laatste richtlijnen

AFM-registratie

Omdat de cryptocurrency markt nog grotendeels ongereguleerd is, weerhoudt dat sommige beleggers ervan te investeren. Wij geloven dat regulering de groei van de markt kan bevorderen en uiteindelijk kan bijdragen tot een grootschalige adoptie door het brede publiek en financiële instellingen. Om deze ontwikkeling te ondersteunen is Hodl geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de toezichthouder op de Nederlandse financiële markt. Om die reden moeten we voldoen aan de huidige en aankomende Nederlandse en Europese regelgeving.

Gescheiden gelden

Om de beschikbaarheid van de gelden van de klant te waarborgen, worden de tegoeden van de Hodl fondsen opgeslagen in een afzonderlijke entiteit. De gelden zijn derhalve niet betrokken bij de dagelijkse operationele kosten en zijn beschikbaar voor opname door de participant. Dankzij deze juridische structuur zijn de digitale tegoeden gescheiden van alle juridische en operationele kwesties die verband houden met Hodl.nl en de Hodl Group in zijn geheel. Alle Hodl fondsen volgen een soortgelijke structuur om het tegoed van onze participanten te beschermen.

AML en Wwft

Om de integriteit en continuïteit van de Hodl-fondsen te waarborgen, volgen wij de nodige stappen om onze participanten te identificeren. Dit is ook wel bekend als Know-Your-Customer (KYC) processen. Daarnaast moeten wij ons houden aan de Anti-Money-Laundering (AML) wetgeving en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrrisme (Wwft). Dit doen wij door de herkomst van de tegoeden van participanten te controleren.

Onze beleggingsstrategie

Als Hodl Group geloven wij in de toekomst van cryptocurrency en blockchaintechnologie. Daarom weerspiegelen onze strategieën dit langetermijnperspectief, aangezien onze investeringen gebaseerd zijn op de groei van de industrie en gestructureerd worden via een bottom-up strategie. De risicotolerantie van de investeerder is een cruciaal onderdeel van de verschillende fondsen, aangezien Hodl actief beheerde, durfkapitaal- en algoritmische strategieën biedt.