joe

Binance vertrekt uit Nederland

Hodl Team
Hodl Team
19 juni 2023

De Hodl fondsen worden niet beïnvloed door het vertrek van Binance.

Op 16 juni kondigde Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange, aan per direct de Nederlandse markt te gaan verlaten. Nederlandse gebruikers kunnen tot 17 juli gebruikmaken van de diensten, na deze datum is het enkel nog mogelijk om openstaande tegoeden op te nemen. De organisatie neemt deze stap vanwege hun mislukte registratie als Virtual Asset Service Provider (VASP). Organisaties die financiële activiteiten verrichten met betrekking tot digitale activa, zoals exchanges, moeten geregistreerd zijn bij de toezichthouder als een VASP. Na een langdurige registratieaanvraag van enkele maanden heeft De Nederlandsche Bank (DNB) besloten om de aanvraag van Binance alsnog af te wijzen.

Omdat het bekend is dat Hodl onder andere opereert op Binance, kunnen wij ons voorstellen dat dit nieuwsbericht vragen opwekt. Graag willen we hierbij benadrukken dat de fondsen van Hodl niet worden beïnvloed door het vertrek van Binance uit Nederland en dat onze activiteiten zonder onderbreking doorgang kunnen vinden. Als onderdeel van onze recente internationale uitbreiding zijn we geregistreerd en gereguleerd in verschillende landen, waaronder Gibraltar. De gereguleerde rechtspersoon in Gibraltar is verantwoordelijk voor de uitvoering van transacties, waardoor onze activiteiten ongewijzigd zullen blijven. We willen benadrukken dat hoewel het vertrek van Binance betreurenswaardig is, de Hodl fondsen gebruikmaken van een breed scala aan exchanges en dat het grootste deel van onze fondsen wordt opgeslagen buiten beurzen en vergelijkbare platformen in cold storage.

Indien u een particuliere gebruiker bent van Binance, dan raden wij u ten zeerste aan om uw tegoeden zo snel mogelijk van de exchange op te nemen. De coins kunnen worden aangehouden in een wallet van een andere exchange of broker of bij voorkeur in een cold storage hardware product. Ook is het mogelijk om uw tegoeden op Binance om te zetten in (extra) participaties in een van onze fondsen. Als u van deze optie gebruik wenst te maken, dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons via via [email protected] of +31 85 060 7077. Onze collega's staan klaar om u persoonlijk door het proces te begeleiden.

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE