joe

Marktupdate: September

Hodl Team
Hodl Team
16 september 2022

Een volatiele start van de maand september

Het begin van de maand september werd gekenmerkt door hoge mate van volatiliteit. Dit werd met name veroorzaakt door de onrust die heerst op de financiële markt en de oplopende spanning in de aanloop naar de Ethereum Merge. Zo schommelde de prijs van Bitcoin aan het begin van de maand tussen de $19,5K en $20K. Op 6 september verloor Bitcoin deze support, waarna de prijs viel naar zo'n $18,5K. Deze daling werd kracht bijgezet doordat de dollar naar een 20-jarig hoogtepunt steeg. Ook waren in deze beweging de ogen gericht op de ECB die een renteverhoging van 0,75% aankondigde in de strijd tegen de oplopende inflatie. Toen de dollar langzaam een ommekeer begon te tonen, startte Bitcoin aan een opwaartse rally. Binnen een week steeg de prijs van Bitcoin met 20% naar ruim $22K.

Op 13 september kwam er echter een abrupt einde aan het herstel. Waar afgelopen maand de inflatiecijfers uit de VS eerste tekenen vertoonde van een keerpunt, vielen ze ditmaal hoger uit dan verwacht. Het inflatiecijfer bedraagt momenteel 8,3%, ten opzichte van de 8,1% waar de markt rekening mee hield. Als gevolg begon de markt met het inprijzen van een renteverhoging door de Fed van ten minste 0,75%, waarbij een deel zelfs rekening houdt met een verhoging van een heel procent. Dit resulteerde in een correctie van de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq van respectievelijk 4%, 5% en 2,5%. Voor Bitcoin betekende dit een terugkeer naar een koers van $20K, welke werd gevolgd door de rest van de cryptocurrency markt.

Cryptocurrency marktupdate september 2022

Een andere belangrijke factor die voor veel spanning op de cryptocurrency markt zorgde was de Ethereum Merge die plaatsvond op 15 september. Zoals in eerdere nieuwsbrieven aangehaald heeft deze upgrade van het Ethereum Netwerk een grote impact op het ecosysteem, het was dan ook van groot belang dat deze vlekkeloos zou verlopen. Kort voor- en na de Merge zagen we dan ook bijzonder veel volatiliteit, met name in de koers van Ethereum. Gelukkig is de upgrade vlekkeloos verlopen, een erg mooie ontwikkeling voor het ecosysteem. Dit betekent dat het Ethereum Netwerk vanaf nu 99,95% minder energie gebruikt dan voorheen. Lees in onze vorige nieuwsbrief wat voor veranderingen deze upgrade nog meer met zich meebrengt.

BlackRock gaat in zee met crypto exchange Kraken

Vorige maand was investeringsgigant BlackRock veelvuldig in het nieuws met haar toetreding tot de cryptocurrency markt. Zo kondigde BlackRock in augustus aan dat zij een samenwerkingsverband zijn aangegaan met cryptocurrency exchange Coinbase. De toetreding van BlackRock werd door handelaren en investeerders goed ontvangen en leidde dan ook tot een korte rally. Enkele dagen later toonde de vermogensbeheerder verdere interesse in de cryptomarkt met de lancering van haar Private Bitcoin Trust. Deze maand volgt het dit nieuws op met de aankondiging van een samenwerkingsverband met Kraken.

BlackRock gaat samenwerken met crypto exchange kraken

BlackRock streeft ernaar om haar klanten de meest degelijke prijs voor Bitcoin te bieden, echter kunnen grote aankopen de markt nog altijd sterk beïnvloeden. Dit resulteert ook in verschillende handelsprijzen per exchange. Samen met de verschillende handelskosten kan de prijs hierdoor sterk variëren. De vermogensbeheerder is daarom een samenwerking aangegaan met CF Benchmarks, een onderdeel van Payward Inc, beter bekend als cryptocurrency exchange Kraken. CF Benchmarks is een aanbieder van cryptocurrency indexen, welke het probleem van sterk fluctuerende prijzen probeert tegen te gaan. CF Benchmarks zal als leverancier van zowel de prijs van Bitcoin als de asset zelf dienen.

De samenwerking van BlackRock met verschillende exchanges illustreert de gedrevenheid van de vermogensbeheerder om de cryptocurrency markt te betreden. De toetreding van gelijke organisaties zal de belangrijkste drijfveer zijn voor de verdere adoptie van cryptocurrency, met name voor de traditionele financiële markten.

Wat is Dollar Cost Averaging?

De crypto markt staat bekend om zijn volatiliteit, wat zowel kansen als uitdagingen met zich meebrengt. Waar analisten vaak de markt proberen te timen, blijkt dit in de praktijk voor het merendeel uiterst moeilijk. Eén van de oudste, eenvoudigste en mogelijke meest effectieve beleggingsstrategieën is Dollar Cost Averaging (DCA). Door periodiek in de crypto markt te schalen, ervaren beleggers gemoedsrust aangezien de dagelijkse volatiliteit kan worden vermeden. Bij Hodl resoneren wij met deze strategie omdat wij long-only posities aanhouden en handelen met een langetermijnvisie. Een van onze strategieën in een neerwaartse markt is het strategisch vergroten van onze posities aan de hand van dollar-cost-averaging.

Beleggers en participanten hanteren deze strategie ook vaak om hun eigen posities te verbeteren. Door periodiek, bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks of halfjaarlijks, hun posities te verhogen, kunnen zij op verschillende prijsniveaus instappen. Hierdoor kunnen zij onvoorziene prijswijzigingen vermijden en behalen zij een gunstige gemiddelde aanschafprijs. De huidige marktomstandigheden bieden nieuwe en gevestigde beleggers een interessante gelegenheid om de markt te betreden of hun gemiddelde instapniveau te verlagen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Neem contact op

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE