joe

Hodl Group verwelkomt Axel Hörger als Executive Advisor

Hodl Team
Hodl Team
2 oktober 2023

Met trots kondigen we aan dat Axel Hörger, voormalig bestuurder bij Goldman Sachs en UBS, zich heeft aangesloten bij Hodl Group als Executive Advisor.

Axel heeft ruim drie decennia aan professionele ervaring in de financiële sector, waar hij zijn expertise heeft ingezet bij enkele van de meest invloedrijke instellingen in de branche. Axel begon zijn carrière bij Goldman Sachs, waar hij zestien jaar lang carrière maakte, en in zijn laatste functie werkzaam was als Managing Director voor Asset Management (EMEA). Zijn jarenlange ervaring in vermogensbeheer en aandelenmarkten bracht hem ertoe om als Chief Executive Officer (CEO) te dienen bij meerdere vooraanstaande bedrijven.

Aanvankelijk startte Axel zijn loopbaan als CEO van Wealth Management bij UBS Deutschland AG, waar hij later CEO van de organisatie werd. Hierna bekleedde hij dezelfde posities bij Lombard International Assurance en Petiole Asset Management. Daarnaast werd hij, vanwege zijn leiderschapskwaliteiten en nieuwsgierigheid, voorzitter en mede-oprichter van de American International Bank Acquisition Corp en sindsdien treedt hij op als adviseur in verschillende bedrijfstakken.

Als Executive Advisor voor de board zal hij Hodl Group bijstaan met het realiseren van haar groei en het bereiken van haar bredere internationale ambities en doelen. Hij zal ook een cruciale rol spelen in het overbruggen van de kloof tussen de digitale activa-industrie en de traditionele financiële markten. Axels interesse in de sector werd aangewakkerd door een innerlijke nieuwsgierigheid vanuit zijn vakgebied.

Hodl Group verwelkomt Axel Hörger als Executive Advisor

Maurice Mureau, CEO van Hodl Group: "Het spreekt voor zich dat iemand met het netwerk en de ervaring van Axel een absolute aanwinst is voor Hodl. Axel heeft gedurende zijn carrière consequent voorop gelopen in het omarmen van innovatie en technologie. Daarom zijn we verheugd dat hij ons zal ondersteunen in onze ambitie om de leidende gereguleerde fondsbeheerder te worden in de digitale activa-sector."

"Ik kijk ernaar uit om Hodl Group te ondersteunen bij haar internationale ambities, aldus Axel. Met mijn achtergrond in financiën en technologie voelt de digitale activa-industrie voor mij als een natuurlijke stap. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de groei van Hodl Group en het begeleiden van haar ontwikkelingen op het gebied van digitale activa in de wereldwijde kapitaalmarkten."

Over Hodl Group

Sinds 2017 heeft Hodl Group honderden professionele beleggers geholpen bij het diversifiëren van hun beleggingsportefeuilles. Hodl Funds combineert meer dan 25 jaar ervaring in de traditionele financiële sector met meer dan een decennium ervaring in digitale activa. Hodl biedt beleggers blootstelling aan digitale activa via drie strategieën: actief beheerd, algorithmisch handelen en binnenkort Venture Capital. De aangeboden producten zijn geregistreerd en/of gereguleerd in Nederland, Luxemburg, Spanje, Gibraltar en Zwitserland. De Hodl fondsen maken gebruik van een traditionele beleggingsstrategie, uitgebreid intern onderzoek en zelfontwikkelde algorithmische handelsbots.

Naast de fondsen bestaat Hodl Group uit Hodl Ventures en Hodl Research. Hodl Ventures is de venture capital tak, gericht op het ondersteunen van disruptieve cryptocurrency- en blockchain-start-ups. Hodl Research is toegewijd aan het leveren van marktonderzoek om kennis te delen met anderen. Met deze combinatie streeft Hodl Group ernaar om cryptocurrency-investeringen succesvol te maken en tegelijkertijd de ontwikkeling van het ecosysteem te bevorderen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Hodl en het team.

SHARE THIS ARTICLE