joe

Maak kennis met het Hodl Team: Martijn Bakker

GO TO

De afgelopen drie jaar is Hodl niet alleen als bedrijf aanzienlijk gegroeid, maar ook het team is beduidend uitgebreid. Inmiddels bestaat het team van Hodl uit meer dan 25 leden met ieder zijn eigen kennis en specialisme. In deze serie nemen wij u graag mee in het team dat Hodl heeft gemaakt tot hoe we Hodl vandaag de dag kennen. De vijfde persoon in deze serie is onze Chief Financial Officer: Martijn Bakker.

Tijdens zijn bachelor- en masterstudies Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit begon Martijn steeds meer geïnteresseerd te raken in internettechnologieën en websiteontwikkeling. Deze passie bracht hem ertoe zich te specialiseren in Informatiemanagement. Hij voltooide een stage binnen de Global Risk Management Solutions afdeling van een accountantskantoor. Tegelijkertijd had hij een deeltijd functie bij Achmea, waar hij na zijn afstuderen fulltime aan de slag ging als business controller voor de regio Zuid-Nederland voor een van hun bedrijven.

Gedreven door het enthousiasme dat hij tijdens zijn academische jaren ontwikkelde, begon Martijn vroeg aan zijn ondernemersreis en richtte tijdens zijn studies een web- (en later app-ontwikkelingsbedrijf) op dat uitgroeide tot een team van 20-25 professionals. In de loop der jaren was hij betrokken bij verschillende andere ondernemingen en projecten, terwijl hij ook een Executive Master in Finance and Control volgde aan de Nyenrode Business Universiteit. De afgelopen jaren participeerde hij in een onderneming gespecialiseerd in neuromarketing en kunstmatige intelligentie, waar hij verantwoordelijk was voor de financiën. Na het afronden van dit hoofdstuk keek Martijn uit naar nieuwe kansen in de financiële sector, wat hem al snel leidde naar de Hodl Group.

Inteview met onze CFO, Martijn Bakker

Wat houdt jouw rol als CFO bij Hodl Group in en welke uitdagingen kom je tegen?

Mijn belangrijkste prioriteit aan het begin was de hygiëne van de boekhouding van de Hodl Group, zorgen dat alles op orde is en correct is vastgelegd. Dit resulteert in correcte belastingaangiftes en financiële overzichten. Nu ik wat verder op weg ben is de prioriteit het plannen voor de toekomst, het maken van prognoses en het vaststellen van budgetten.

Daarnaast, mede vanwege onze buy-and-buildstrategie, werken we nauw samen met een belastingadviesbureau om de beste fiscale en organisatorische opzet te bepalen voor de verschillende huidige en toekomstige entiteiten. Een juiste structuur met een duidelijke definitie van activiteiten voor elke entiteit en volledige naleving van de regelgeving is voor ons voortdurend het doel.

Quote van Martijn Bakker, CFO Hodl Group

Wat is momenteel de grootste uitdaging? Ik zou zeggen dat gedurende deze periode investeerders minder geneigd zijn om te investeren omdat we in een bear market zitten en de waarde van investeringen veelal is gedaald. Echter, we zien nog steeds gezonde groei bij Hodl Funds, groei afkomstig van klanten die inzien dat dit het juiste moment is om in te stappen om voorop te lopen bij de volgende bull run.

Bovendien werk ik samen met de rest van het managementteam om te zorgen dat onze financiële runway verzekerd is. Ik gebruik deze periode om een solide basis te creëren op het gebied van financiën en boekhouding. Wanneer de markt weer een opwaartse trend inzet, weet ons team precies hoe het de administratieve operaties moet beheren.

Kun je beschrijven hoe je financiële gegevens analyseert en hoe je deze inzichten gebruikt om internationale strategische beslissingen te nemen?

Trends zijn een van de meest relevante indicatoren. Ik beoordeel de bedrijfsfinanciën door op maandelijkse basis de balansen en winst- en verliesrekeningen te vergelijken. Op basis hiervan kan ik prognoses maken voor de komende 2-3 jaar. Dit vormt de basis voor ons budget en specificeert de gewenste doelen voor onze assets under management. De assets under management leiden op hun beurt tot opbrengsten, deze volgen we nauwgezet, evenals onze uitgaven. Dit is een flinke taak omdat we verschillende juridische entiteiten hebben in meerdere landen.

Omdat we actief zijn in een internationale omgeving, geven we prioriteit aan het onderhouden van goede relaties met lokale regelgevende instanties via onze vertegenwoordigers en managementteam. Het is essentieel te erkennen dat elk land zijn eigen unieke regelgeving en uitdagingen heeft, als organisatie zorgen we ervoor dat we in elk van deze landen transparant en correct opereren.

Quote van Martijn Bakker, CFO Hodl Group

We anticiperen actief op significante verschuivingen in het regelgevende landschap, met name met de aanstaande volledige handhaving van de Europese regelgeving voor crypto-assets, MiCAR. Om ervoor te zorgen dat de Hodl Group volledig voldoet aan alle toepasselijke regelgeving, spannen wij ons dagelijks in om ons een en ander eigen te maken. Deze proactieve aanpak benadrukt onze toewijding om voorop te blijven lopen bij regelgevende ontwikkelingen en de hoogste normen van naleving te handhaven in de dynamische wereld van de digitale assets.

Hoe blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld, en hoe beïnvloeden deze ontwikkelingen jouw besluitvorming?

Het landschap van regelgeving is inderdaad ingewikkeld en uitgebreid, actief zijn in de digitale assets maakt het er niet eenvoudiger op. We worden ondersteund door de beste professionals in de markt om ons regelmatig op de hoogte te houden. Ook met tientallen jaren ervaring als ondernemer, heb ik veel geleerd over (fiscale) regelgeving en waar de laatste wijzigingen en updates te vinden zijn.

In het digitale tijdperk van vandaag hebben we het geluk dat we beschikken over een scala aan digitale hulpmiddelen, die het verzamelen van informatie aanzienlijk vereenvoudigen. Regelgevende databases zijn in het bijzonder geavanceerder geworden, waardoor cruciale informatie toegankelijker is dan ooit tevoren. Gezien het feit dat bepaalde regelgeving regelmatig verandert, is het noodzakelijk deze periodiek te onderzoeken om up-to-date te blijven in dit veranderende landschap.

Bovendien hebben we binnen Hodl Group een grote groep mensen die oprecht gepassioneerd zijn over digitale assets en op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen met betrekking tot verschillende domeinen. Dus als er een interessante ontwikkeling is die relevant kan zijn voor een andere afdeling bij Hodl, wordt deze informatie gedeeld. Dit zorgt voor een continue stroom van nuttige informatie binnen het bedrijf.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Hodl en het team.

SHARE THIS ARTICLE