joe

Nick Friedrich treedt toe tot de Raad van Toezicht van Hodl Group en verlaat de directie.

Hodl Team
Hodl Team
23 februari 2024

Nick Friedrich, mede-oprichter en chief operation officer (COO) van Hodl Group, zal zijn operationele taken neerleggen en toetreden toetreden tot de Raad van Toezicht. Dirk-Jan (DJ) Schuld, chief performance officer (CPO), zal de rol van Nick als directielid overnemen en behoudt tegelijkertijd zijn huidige functie binnen de organisatie.

Nick richtte Hodl op in 2017 om beleggers te helpen met het navigeren van de cryptocurrency markt door middel van personal coaching en beleggingsstrategieën. Door de alsmaar toenemende vraag naar ontzorging is dit later overgegaan in vermogensbeheer. Dit leidde tot de lancering van twee Nederlandse beleggingsfondsen, waarbij Nick zich richtte op de handels- en beleggingsstrategie.

In de afgelopen vier jaar is de focus van Nick verschoven van handels- en beleggingsstrategie naar business development, waarbij hij het bedrijf stuurde en Hodl internationaal uitbreidde. Daarnaast leidde Nick de ontwikkeling van de algoritmische tradingbots die de Hodl-fondsen gebruiken, wat heeft geleid tot de oprichting van een ander bedrijf, Growity.

Nick Friedrich treedt toe tot de raad van toezicht van de Hodl Group

Na zeven jaar actieve betrokkenheid aan de operationele kant van Hodl heeft Nick besloten zijn focus te verleggen naar de strategische kant van Hodl en Growity. Hierdoor kan hij zich verder richten op zijn passie voor traden en beleggen. Als gevolg daarvan treedt hij af als directielid van Hodl, maar zal hij toetreden tot de Raad van Toezicht van Hodl naast Axel Hörger. DJ Schuld zal de rol van Nick als directielid overnemen.

Aangeraden artikel: Hodl Group verwelkomt Axel Hörger

DJ Schuld treedt toe tot directie

Na 25 jaar in verschillende leidinggevende functies en als hoofdadviseur voor kapitaalintensieve sectoren bij Lloyd's Register, startte DJ in 2022 bij Hodl. Gedurende de afgelopen twee jaar heeft DJ een cruciale rol gespeeld in het verbeteren van de efficiëntie in verschillende operationele processen bij Hodl. Daarnaast heeft DJ Hodl succesvol geïntroduceerd in het Midden-Oosten en de Zuidoost-Aziatische markten, waar we onze positie versterken. Vanwege zijn aanzienlijke betrokkenheid bij de dagelijkse activiteiten van Hodl en zijn strategisch leiderschap is DJ toegetreden tot de directie.

DJ Schuld treedt toe als directielid van Hodl

De overgang van Nick naar een strategische rol binnen de nieuwe Raad van Toezicht zal van cruciaal belang zijn voor de verdere ontwikkeling van Hodl Group binnen de internationale en regelgevende kaders van de cryptocurrency markt. In zijn nieuwe rol zal Hodl blijven profiteren van zijn ruime ervaring, visie en kennis.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via [email protected] of +31 85 060 7077.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Hodl en het team.

SHARE THIS ARTICLE