joe

Nieuwsbrief: Terugblik december

Hodl Team
Hodl Team
6 januari 2022

Nieuwsbrief: Terugblik december

Bij Hodl maken wij elke maand een overzicht met de resultaten van onze fondsen, de ontwikkelingen binnen Hodl en het laatste nieuws in de cryptocurrency markt.


Markt herstelt na stevige correctie

Na een initiële capitulatie, die werd ingezet door een aaneenschakeling van geliquideerde hefboomposities, werden de laatste weken van December voornamelijk gekenmerkt door een stabiele zijwaartse marktbeweging. Het was ook een rustige maand qua cryptocurrency nieuws. De aandacht van investeerders ging uit naar de hoorzitting van het Amerikaanse Senaat en het Amerikaanse rentebeleid.

Begin December was de eerste grote hoorzitting van de Amerikaanse Senaat over cryptocurrency. Tijdens deze hoorzitting kwamen onderwerpen aan bod zoals de techniek achter crypto, regelgeving en stablecoins. Tot op heden vinden Amerikaanse wetgevers het lastig om te bepalen hoe regulatie voor cryptocurrencies eruit moet komen te zien.

Belangrijk was dan ook dat voor het eerst leidinggevenden uit de cryptocurrency wereld door de senaat werden opgeroepen, een teken dat de industrie volwassener wordt. Het sentiment in de markt verbeterde met name door de intelligente vragen en open houding van veel senaatsleden.

Even later in de maand gaf Powell, voorzitter van de FED, een persconferentie over zijn beleid en standpunten. Wederom kwam cryptocurrency aan bod en ook Powell leek open te staan voor de mogelijkheden die het met zich meebrengt. Hij zei zelfs dat stablecoins; “een nuttig en efficiënt onderdeel van het financiële systeem kunnen vormen, mits ze goed gereguleerd worden”. Wederom een indicator voor de markten om het herstel voort te zetten.

Ondanks een scherpe prijsdaling aan het begin van de maand behaalde Bitcoin een mooie mijlpaal, 90% van alle Bitcoins die ooit zullen bestaan zijn gemined. De overige 10% wordt in de komende 119 jaar gemined. Het deflationaire systeem waardoor Bitcoin zo bekend is geworden begint nu duidelijk zichtbaar te worden.

In de neerwaartse trend die Bitcoin inzette werd de gehele markt meegetrokken. Door de maand heen herstelde Bitcoin zich en zo ook het vertrouwen in andere crypto’s. In de onderstaande grafiek kunt u zien dat er in de laatste maand een grote uitstroom van bitcoin plaatsvond bij exchanges.

Op dit moment is de totale voorraad van bitcoins opgeslagen bij exchanges op het laagste punt van de afgelopen paar jaar. Dit is een bullish signaal omdat bij grote stortingen er vaker grote verkopen gaan plaatsvinden. Mensen hebben vertrouwen in de markt en houden de bitcoins momenteel voor langere periodes aan.

De Hodl fondsen

Hoewel de markt aan het einde van de maand een positief sentiment liet zien, lukte het niet de sterke daling van begin december goed te maken. December was een negatieve maand in een uiteindelijk bijzonder positief jaar voor de algehele cryptomarkt. Bitcoin daalde in december met zo’n 18% en ook de fondsen lieten een vergelijkbare daling zien tussen de 15% en 16%.

Voor heel 2021 ziet het plaatje er een stuk beter uit. Bitcoin steeg met circa 69% in 2021 waar het Hodl.nl Consensus Fund en het Hodl.nl Genesis Fund met 413% en 380% netto het aanzienlijk beter deden.

De resultaten van december 2021:

Alle resultaten


Hodl in the media

Hodl was afgelopen maand te vinden in de bijlage van het Financieel Dagblad; Analyse: Toekomst van de Economie en Innovatie. Onze CEO Maurice Mureau en CFO Peter van Dam waren aan het woord over een kwestie welke wij al vaker hebben aangehaald: de blijvende inflatie en teruglopende spaarrente. Ook belichten wij in dit artikel hoe beleggers een deel van hun vermogen in cryptocurrency kunnen investeren om rendement te behalen en de inflatie te compenseren.

U kunt het volledige artikel lezen via deze link.


Uitgelicht: Constellation Network (DAG)

Iedere maand lichten wij een cryptocurrency uit waar onze fondsen in investeren en deze maand is dat Constellation Network (DAG).

Constellation streeft ernaar om de integratie van blockchain en cryptocurrency voor bedrijven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een groot deel van de huidige cryptocurrency projecten is niet in staat om de complexe bedrijfsprocessen en groeiende datastromen van moderne bedrijven te ondersteunen.

Doordat Constellation een zogeheten Layer-0 oplossing aanbiedt, is het wél mogelijk om deze processen op een decentrale manier te implementeren. Dit wordt gerealiseerd door het aanbieden van een gebruiksvriendelijk platform met open-source ontwikkelaarstools, oneindige schaalbaarheid en een kosteloos en veilig netwerk.

Lees meer over Constellation Network

Nieuwsoverzicht december


Cryptocurrency hoorzitting bij het Senaat

In het begin van december zijn verschillende CEO’s van vooraanstaande cryptocurrency bedrijven opgeroepen voor een hoorzitting bij het Senaat. Tijdens deze zitting zijn verschillende onderwerpen besproken zoals de regulatie, stablecoins en visies op de huidige markt. Wetgevers ondervinden momenteel problemen bij het opstellen van een geschikte regulering van de cryptocurrency markt, de zitting is bedoelt om meer inzicht te krijgen in de markt. Het was de eerste keer dat leidinggevenden binnen de cryptowereld werden opgeroepen door de senaat. De open houding, diepgaande gesprekken en interesse laten signalen zien van een volwassener wordende markt.


Jack Dorsey stapt op bij Twitter

Afgelopen maand kondigden Jack Dorsey aan op te stappen als CEO van Twitter. De co-founder van twitter kondigde op 29 november via een tweet aan dat hij op zou stappen. Dorsey is momenteel nog CEO van “Square” dat recentelijk een naamswijziging aankondigde naar “Block”.

Block is een mobiele betaalprovider welke de visie op blockchain en bitcoin van Dorsey deelt. Door het opstappen bij Twitter zal de volledige focus uitgaan naar het cryptocurrency ecosysteem. Even later was Dorsey nogmaals in opspraak nadat hij zijn kritische mening uitte over de rol van venture capitalists in het ecosysteem.


Adidas lanceert eerste NFT collectie

Op 17 december lanceerde Adidas succesvol haar eerste NFT collectie “Into the Metaverse”. De collectie is gecreëerd in samenwerking met succesvolle merken binnen de cryptocurrency wereld zoals “Bored Ape Yacht Club”. In totaal zijn er 29.620 NFT’s gemint met ieder een eigen zeldzaamheid. Per wallet konden er 2 NFT’s worden gemint, zodat de verkoop gebalanceerd en zo eerlijk mogelijk verliep. De NFT’s zijn verkocht voor 0.2 Ethereum per stuk, welke een totale omzet genereerde van 23 miljoen dollar.


Polkadot veilt succesvol 5 parachains

Recentelijk heeft Polkadot succesvol een veiling georganiseerd om de eerste 5 parachains tot haar netwerk te verwelkomen. De parachains worden verwacht live te gaan in maart 2022. Een parachain is een Layer-1 chain welke parallel aan de relay-chain opereert. De relay-chain is Polkadot’s hoofd-blockchain. Deze parachains hebben ieder een eigen token en economie, waardoor ze automoon opereren naast de de relay-chain.

Parachains bieden verschillende use-cases, zoals DeFi, Gaming, Oracles en meer. Door de connectie aan Polkadot’s blockchain, een Layer-0, kan er een verbinding worden gerealiseerd met andere protocollen die geïntegreerd zijn met Polkadot. Ook vergroot het de schaalbaarheid van het netwerk aanzienlijk.

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE