joe

Wat is Constellation Network (DAG)?

GO TO

Introductie Constellation Network (DAG)

Sinds de succesvolle implementatie van blockchain in Bitcoin’s protocol, is er een toename in organisaties die deze vernieuwende technologie op willen nemen in hun bedrijfsvoering. Helaas zijn er enkele factoren die de integratie van blockchaintechnologie in dagelijkse bedrijfsprocessen belemmeren. Deze struikelblokken hebben vaak betrekking op de complexe bedrijfsprocessen en grote datastromen die in moderne ondernemingen verwerkt worden.

Het merendeel van de blockchains zijn beperkt in schaalbaarheid, missen transactiesnelheid, zijn prijzig in gebruik en zijn beperkt aanpasbaar. Deze punten zijn vaak geprogrammeerd in de basislaag van het protocol en daarom niet gemakkelijk te verhelpen. Er zijn verschillende protocollen die één van de problemen oplossen, maar geen enkel is in staat om alle vraagstukken te verhelpen.

De blockchaintechnologie die deze instellingen willen implementeren, moet in staat zijn om ingewikkelde bedrijfsprocessen te interpreteren en moet afgestemd kunnen worden op de problemen van de individuele organisatie. Blijven de eerdergenoemde limitaties, dan zal dit de adoptie van deze opkomende technologie in bedrijfsprocessen belemmeren.

Constellation streeft ernaar om hier een eind aan te maken door bedrijven en cryptocurrencies met elkaar te verbinden en deze te ondersteunen met een gebruiksvriendelijk platform met open-source ontwikkelaarstools, oneindige schaalbaarheid en een kosteloos en veilig netwerk.

Constellation Network Technologie

De technologie die door Constellation wordt gebruikt is vrij complex voor de reguliere investeerder. Dit komt enerzijds doordat Constellation het eerste project is dat gebruikt maakt van een Layer-0 protocol. Een Layer-0 protocol is een protocol dat de basis vormt voor alle protocols die er bovenop zijn gebouwd. Het kan daardoor worden vergeleken met een bekende oplossing als WordPress.

Waar WordPress ooit een framework creëerde voor het ontwikkelen van websites en bedrijfsmodellen gebouwd op HTTP, heeft Constellation de Layer 0 Standaard voor blockchain business ontwikkeld welke is gebouwd op HGTP logica.

Directed Acyclic Graph

Het netwerk van Constellation gebruikt een Directed Acyclic Graph (DAG) structuur als basis van de Layer 0 oplossing. DAG’s zijn erg handig daar deze het toelaten verschillende type data flows eenvoudig te visualiseren. De Peer-to-Peer architectuur van het netwerk maakt het netwerk schaalbaar tot in de oneindigheid, wat kansen biedt in de moderne datagedreven wereld. De DAG-token wordt gebruikt voor het bewaren van de veiligheid in de consensus laag van Constellation en is tevens de token die gebruikt wordt voor het bouwen van oplossingen bovenop het Constellation Network.

Layer 0 van Constellation Network

State channels

Door de unieke Layer 0 structuur van constellation, opent het de deur voor vele verschillende oplossingen die kunnen gebouwd worden op het netwerk. Deze oplossingen worden gebouwd in de vorm van state-channels, voorbeelden hiervan kunnen blockchains, sidechains en decentrale exchanges zijn. State-channels worden vaak gezien als de geüpgrade versie van Smart Contracts. Dit komt doordat State-Channels een bredere toepassing ondersteunen, zoals het hosten van een complete blockchain.

Om de transitie naar een state-channel te ondersteunen, heeft Constellation haar Hypercube ontwikkeld. Hypercube is een gebruiksvriendelijke interface die traditionele organisaties helpt bij het uitrollen van een eigen blockchain, het minten van een eigen cryptovaluta en de migratie van bedrijfsprocessen- en data naar een veilige blockchainomgeving.

Constellation Network Use Case

De oplossing die door Constellations Network wordt aangeboden, maakt het mogelijk voor bedrijven om hun applicaties naar Constellations protocol over te zetten. Hierdoor wordt het gemakkelijker om blockchaintechnologie te implementeren, zodat ook het reguliere bedrijfsleven kan profiteren van de voordelen. Gebruikers van Constellation Netwerk kunnen profiteren van de schaalbaarheid, kosteloze peer-to-peer transacties, veilige datastromen en de mogelijkheid om hun eigen cryptocurrency te creëren.

Mobility Open Blockchain Initiative

Vanwege de capaciteit om grote datastromen te verwerken, is Constellation zeer betrokken in de wereld van de moderne automobielindustrie. Met de opkomst van sensoren en een mogelijke toekomst voor zelfrijdende auto’s, is de hoeveelheid data die door de auto-industrie wordt verwerkt drastisch toegenomen. Om aan deze toekomst bij te kunnen dragen, heeft Constellation zich aangesloten bij het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), een wereldwijd non-profit samenwerkingsverband voor intelligente mobiliteitsoplossingen.

Constellation Network ondersteunt MOBI

MOBI is opgericht om de mobiliteitsindustrie vooruit te helpen met de toepassing van een veilig peer-to-peer architectuur. Het doel is om het leven van mensen te verbeteren door mobiliteit efficiënter en betaalbaarder te maken, verkeersverstoppingen en vervuiling te verminderen en de veiligheid te verbeteren. Constellation ondersteunt MOBI door schaalbaarheids- en verwerkingsoplossingen te leveren die de exponentieel groeiende datastromen kunnen verwerken.

Splunk

Een andere partner van Constellation is Splunk, een Amerikaans technologiebedrijf met een marktkapitalisatie van 28 miljard US dollar. Constellation en Splunk werken samen om de JDAC2 te ontwikkelen voor het Pentagon. Om de JDAC samen te stellen moet er een zeer flexibel, collectief schaalbaar dataplatform worden ontwikkeld.

Het Amerikaanse Department of Defense verwerk enorme datastromen die gezien de aard van de data goed beveiligd moeten worden. Constellation ondersteunt Splunk bij een veilige gegevensoverdracht via het nieuwe dataplatform.

Constellation Network Ecosysteem

Constellation richt zich op het creëren van een ecosysteem dat organisaties en cryptocurrency samenbrengt. Om deze visie te omarmen, heeft Constellation een breed netwerk van partners gevormd die onderverdeeld zijn in 6 categorieën; Business, Federal, Consortium, Crypto, Community, en Product. Een deel van de partners ondersteunt de door Constellation geleverde technologie, andere partners nemen deze weer op in hun processen.

Partners van Constellation Network

Bekende partners binnen het netwerk zijn de Amerikaanse luchtmacht, Amazon Web Services, en Quant Network. Deze laatste partner, Quant, ondersteunt Constellations netwerk bij de adoptie – en – interoperabiliteit tussen de verschillende blockchains. U kunt meer lezen over Quant en hun unieke Overledger-technologie in dit rapport.

Constellation Network Nieuws

Constellation wordt partners met Synapse Network

Constellation en Synapse Network hebben recent een strategische samenwerking aangekondigd. Synapse richt zich op het ontwerpen van een gereguleerd financieel instituut ondersteund met verschillende DeFi producten beschikbaar voor het brede publiek. Met deze samenwerking willen Constellation en Synapse via smart contracts gelijke kansen bieden aan eenieder die gebruik wilt maken van fondsenwerving. Dit heeft geresulteerd in de lancering van het eerste project, GeoJam, op 6 december j.l. via het Synapse platform.

Constellation Network werkt samen met Synapse

Constellation Network Koers

In de onderstaande technische analyse wordt er gekeken naar de DAG/BTC prijsbeweging. De prijs wordt tegen bitcoin afgezet, aangezien deze prijsbeweging het best laat zien hoe de DAG-token presteert ten opzichte van de volledige cryptocurrency markt. Uit de technische analyse kan worden geconcludeerd dat de koers van de DAG-token zeer volatiel is, dit is met name goed te zien door de grote prijsschommelingen in relatief korte tijd.

Constellation Prijs

De prijsbeweging van de DAG-token lijkt een repeterende cyclus te hebben waarin de koers een kortstondig positief sentiment toont welke wordt gevolgd door een correctie. Momenteel bevindt de koers zich in de hogere regione van deze cyclus, boven de supportlijn. Echter laat de beweging onder de moving average (gele lijn) een neerwaartse trend zien. De verwachting is dan ook dat in deze neerwaartse beweging de supportlijn opnieuw getest zal worden. Afhankelijk hiervan zal de nieuwe cyclus gestart worden.


Wilt u het volledige rapport doornemen? Ons rapport biedt diepgaande analyses in het team, tokenomics, technologie en meer. Wilt u direct toegang tot al onze onderzoeksrapporten? Maak dan een account aan in onze portal.

SHARE THIS ARTICLE