joe

Nieuwsbrief: Terugblik Juli

Hodl Team
Hodl Team
3 augustus 2022

Nieuwsbrief: Terugblik Juli

Welkom bij onze terugblik op de maand juli. Bij Hodl maken wij elke maand een overzicht met de resultaten van onze fondsen, de ontwikkelingen binnen Hodl en het laatste nieuws in de cryptocurrency markt.

Sentiment draait na eerste tekenen van herstel

Afgelopen maand zagen we het sentiment in de markt langzaam draaien. De cryptocurrency markt toonde eerste tekenen van herstel, waarbij er voor Bitcoin verschillende korte rally's plaatsvonden richting de $22K en later de $24K. In de traditionele financiële markt was er met name veel aandacht voor de kracht van de Dollar. De verhogingen van de rente door de Fed de afgelopen maanden maakt voor investeerders de dollar een stabieler alternatief ten opzichte van andere valuta’s waar het verschil tussen de inflatie en rente een stuk groter is. Dit luidde tot pariteit met de euro en zelfs tot een kort moment waar de euro onder de dollar stond. U kunt meer lezen over deze gebeurtenis in onze marktupdate van juli.

Halverwege de maand kondigde Ethereum een verwachte datum aan voor de Merge, een belangrijke update van het netwerk. Omdat de update al enkele keren werd uitgesteld, reageerde de markt positief en zette Ethereum een opwaartse beweging in. Aangezien het Ethereum ecosysteem een groot deel uitmaakt van de gehele cryptocurrency markt, zagen we al snel een groot deel van de markt positief reageren en het sentiment langzaam draaien. Naarmate de FOMC naderde, nam de volatiliteit toe. Toen de uitkomst in lijn viel der verwachtingen, zette de markt zijn opwaartse beweging voort.

Nieuwsbrief terugblik cryptocurrency nieuws juli 2022

Ethereum Foundation kondigt datum Merge aan

Halverwege de maand kondigde Time Beiko, een core developer van Ethereum, aan dat de verwachte datum van de Merge 19 september zal zijn. Op dit moment gebruikt Ethereum hetzelfde consensusprotocol als Bitcoin, namelijk: Proof-of-Work (PoW). Dit protocol vereist de rekenkracht van computers, waardoor het energieverbruik een stuk hoger ligt.

Om het energiegebruik van het Ethereum Netwerk drastisch te verbeteren hebben developers de Beacon Chain ontwikkeld, een Proof-of-Stake (PoS) versie van Ethereum. Het consensusprotocol PoS is energiezuiniger doordat het protocol kiest wie het volgende blok mag verifiëren, in plaats van dat het rekenkracht vereist. Deze switch verlaagt het energieverbruik van Ethereum met 99.95%. Een belangrijke ontwikkeling voor de markt gezien Ethereum nog altijd de op één na grootste cryptocurrency is en er duizenden protocollen op het netwerk zijn gebouwd. De aankondiging van de Merge leidde tot een prijsstijging van zo'n 60% in een tijdsbestek van twee weken.

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, deelde op 21 juli zijn visie over de toekomst van Ethereum en de fases die na de Merge volgen. Ethereum werkt momenteel aan vijf belangrijke fases, zo volgen na de merge: de Surge, Verge, Purge en Splurge. De verschillende fases hebben met name voor ogen de schaalbaarheid en de congestie van het netwerk te verbeteren. Waar het momenteel zo'n 15 transacties per seconde aan kan, is het doel dit uiteindelijk te verhogen naar 100.000 transacties per seconde.

Fed zet koers voort met volgende renteverhoging van 0.75%

Waar halverwege de maand de ECB al een renteverhoging doorvoerde van 0,5%, was het op 27 juli de beurt aan de Federal Reserve (Fed). Deze kondigde een renteverhoging van 0,75% aan, wat de rentestandaard tot 2,25 - 2,5% brengt. In aanloop naar de aankondiging ondervond de markt tamelijk wat volatiliteit, aangezien een deel van de markt rekening hield met een striktere verhoging van 1%. Toen de verhoging uiteindelijk in lijn viel met de door de meerderheid verwachte 0,75%, was er ruimte voor wat opluchting op de markt. In de navolgende dagen klom de prijs van Bitcoin op richting de 24 duizend dollar.

De Fed heeft de rente nu voor vier opeenvolgende vergaderingen verhoogd. De eerstvolgende vergadering zal in september plaatsvinden, waarbij de Fed in de laatste vergadering aangaf te zullen gaan handelen op basis van de allerlaatste data. Het is dan ook afwachten hoe de markt zich in de aankomende periode aanpast op het huidige monetaire beleid en de economische omstandigheden. Zien we inflatie keren, dan is er ruimte voor risicovollere beleggingen wanneer de Fed haar strikte houding bijstelt.

De Hodl fondsen

Het herstel van de cryptocurrency markt in juli heeft ook geleid tot een stijging van de Hodl fondsen. Het Hodl.nl Genesis Fonds, het Hodl.nl Consensus Fonds en het Hodl.nl Oracle Fonds eindigden respectievelijk op een intrinsieke waarde (NAV) van €3,32, €3,28 en €0,39.

Bekijk hier uw persoonlijke resultaten

Cryptocurrency fonds hodl resultaten juli 2022

Uitbreiding Hodl team

Naast de eerder geïntroduceerde nieuwe collega's in onze marktupdate, verwelkomen we deze maand nog twee versterkingen binnen het Hodl team. Xavier Goby is begonnen als Back-end Developer en Celin Birol heeft haar succesvolle stage omgezet in een baan als Content Marketeer.

New Hodl Funds employees xavier goby celin birol

Xavier: "Ik ben al geruime tijd geïntrigeerd door de financiële- en beleggingswereld, en dan met name de FinTech-sector. Na mijn opleiding als Aerospace Engineer liep ik stage bij Shell's Power Trading divisie als AI & Data Scientist. Ik kijk er naar uit om mezelf verder te ontwikkelen binnen HODL en ik ben erg enthousiast om hier aan de slag te mogen gaan."

Celin: "Na mijn prettige en leerzame stageperiode waarin ik onderzoek heb gedaan naar de mogelijke verbeterpunten in de marketing- en salesprocessen, was ik er zeker van dat ik verder wilde in de dynamische werkomgeving van Hodl. Ik ben verheugd om me officieel bij het Hodl-team aan te sluiten en als content marketeer te mogen beginnen."


Cashcow Awards: Beste Nederlandse Cryptofonds

Wij zijn trots om met u te delen dat Hodl is genomineerd voor de 2022 Cashcow Awards in de categorie Beste Nederlandse Cryptofonds. De Cashcow awards zijn een initiatief van Cash magazine, cashcow.nl en beleggersclub Bull Up. De commissie bekroont elk jaar organisaties die de beste zijn in hun vakgebied en na een dynamisch jaar zijn we enthousiast deel uit te mogen maken van de nominaties.

Om de volgende ronde te behalen zouden we het zeer op prijs stellen als u de tijd neemt om uw stem op Hodl uit te brengen. U vindt onze nominatie onder vraag 9. Indien u geen voorkeur heeft voor de overige vragen, dan kunt u deze simpelweg overslaan door N.V.T. te stemmen. U kunt uw stem uitbrengen via de onderstaande link.

Breng hier uw stem uit op Hodl

European Blockchain Convention

Vorige maand vond de European Blockchain Convention (EBC) plaats in Barcelona. De EBC is één van de meest invloedrijke Europese conferenties op het gebied van blockchain en cryptocurrency. Een perfecte gelegenheid om Hodl aan een groter publiek te introduceren en onze visie op de markt te delen. Onze CEO Maurice Mureau was één van de sprekers en deelde zijn visie op de huidige macro-economische omstandigheden en hoe cryptocurrency zijn weg vindt in traditionele beleggingsportefeuilles. Om meer te weten te komen over de rol van cryptocurrency in een moderne beleggingsportefeuille en de perspectieven van institutionele beleggers, kunt u de opname onderstaand terugkijken.

 
 

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE