joe

Nieuwsbrief: Terugblik november

Hodl Team
Hodl Team
3 december 2021

Nieuwsbrief: Terugblik november

Bij Hodl maken wij elke maand een overzicht met de resultaten van onze fondsen, de ontwikkelingen binnen Hodl en het laatste nieuws in de cryptocurrency markt.


Markt speculeert op toekomst Metaverse en Corona

November was een dynamische maand voor de cryptocurrency markt. Zo was er de grootste update voor het Bitcoin protocol sinds 2017, maakten Metaverse projecten enorme groei door en was er een flinke correctie in de markt door de nieuw ontdekte Corona-variant.

Voor Bitcoin stond de maand november in het teken van de grootste update aan het protocol in 4 jaar tijd: Taproot. Privacy is één van de kernaspecten van Bitcoin en met de komst van Taproot kan de privacy van gebruikers beter worden gewaarborgd. Ook de functionaliteiten van het netwerk worden hiermee verder vergroot, zo is het nu mogelijk om ‘Smart Contracts’ te coderen op een efficiëntere en voordelige manier.

November stond ook in het teken van Metaverse projecten. Dit sentiment werd ingeleid door de rebranding van Facebook naar Meta. De metaverse is een verzamelterm voor een digitaal universum waar mensen samen kunnen komen. het is een weergave hoe de toekomst van het internet eruit kan gaat zien in combinatie met augmented/virtual reality.

Grayscale, de cryptocurrency investeringsgigant, voorspelde zelfs dat de Metaverse-markt een kapitalisatie van meer dan 1 biljoen dollar zal gaan hebben in de nabije toekomst. Projecten als Sandbox, Decentraland en Gala maakten hierdoor een enorme groei door. Ook de fondsen profiteerden van deze groei, zo participeerde het Consensus fund en Genesis fund beide in de seed-ronde van Revolve games. Deze cryptocurrency focust zich ook met name op het aanbieden van games in de metaverse.

Het nieuws over een de nieuwe Omicron corona variant zorgde, net als eerder dit jaar met de Delta-variant, voor een neerwaartse beweging van de financiële markten. Ook de cryptomarkt bleef niet ongedeerd, Bitcoin zakte tussentijds 20% door de risk-off beweging in de financiële markten. On-chain data van Glassnode liet echter zien dat lange termijn holders van Bitcoin hun posities tijdens deze koersdaling juist vergrootte, wat duidt op een positief sentiment in de markt.

Vanuit de macro-economische omgeving beginnen steeds meer beleggers in de gaten te krijgen dat de inflatie sterk oploopt. Waar vanuit de overheid nog lang werd volgehouden dat dit een tijdelijk effect is, heeft Fed-voorzitter Jerome Powell afgelopen week aangegeven het woord ’transitory’ – gebruikt om het tijdelijke effect aan te duiden – met pensioen kan.

Dit zagen we ook terug in Europa, zo kende Nederland in oktober de sterkste inflatie in 10 jaar. In België, Duitsland en Spanje bedroeg de inflatie meer dan 5%. De vlucht naar ‘harde assets’ die waardevast zijn, zoals Bitcoin, gaat volgen ons dan ook onverminderd voort. Onderstaand een grafiek die laat zien dat de waarde van de dollar uitgedrukt in bitcoin verder terugloopt.


De Hodl fondsen

De Hodl fondsen presteerden afgelopen maand positief ten opzichte van de neerwaartse marktbeweging. Ondanks de forse marktcorrectie sloten het Hodl.nl Consensus Fund en Hodl.nl Genesis Fund beide boven de all-time high van de voorgaande maand. Het Hodl.nl Oracle Fund kende een lichte daling.

Resultaten November 2021:

Alle resultaten


Hodl sluit aan bij BCNL

Hodl heeft zich officieel aangesloten bij de Blockchain Netherlands Foundation (BCNL). BCNL is een community van individuen, bedrijven en crypto-projecten die zich gezamenlijk inzetten voor het blockchain en cryptocurrency ecosysteem in Nederland. Door de verbinding aan dit netwerk, hopen wij ons steentje bij te dragen aan de adoptie, educatie en regulatie van de sector. BCNL is tevens ook de organisator van de Dutch Blockchain Week. Met trots kunnen we met u delen dat Hodl dit jaar is genomineerd voor de BCNL Community Award. Stemmen op Hodl.nl kan via deze link.


Uitgelicht: Immutable X

Iedere maand lichten wij een cryptocurrency uit waar onze fondsen in investeren en deze maand is dat Immutable X (IMX).

In de afgelopen jaren heeft het Ethereum netwerk een sterke ontwikkeling doorgemaakt, echter kan het netwerk het exponentieel groeiende transactievolume niet meer aan. Als gevolg hiervan stijgen de transactiekosten, waardoor het versturen van transacties en bijvoorbeeld het minten van NFT’s erg onaantrekkelijk wordt.

Immutable is een Layer 2 schaaloplossing die transacties buiten het Ethereum netwerk kan verwerken. Hierdoor worden hoge transactiekosten vermeden en wordt het Ethereum netwerk verlicht. Immutable X wil het handelen in NFT’s weer snel, voordelig en aantrekkelijk maken voor gebruikers.

Lees meer over Immutable X


Nieuwsoverzicht november


Taproot update voor Bitcoin

Op 14 november vond de Bitcoin Taproot update plaats. Dit is de eerste update sinds 4 jaar tijd van het Bitcoin netwerk. De belangrijkste elementen van deze update zijn de verbetering van de privacy en de implementatie van Smart Contracts. Door de update worden individuele Bitcoin adressen beter verborgen in on-chain data, zonder dat dit invloed heeft op de anonimiteit wanneer het adres bekend is. Privacy staat hoog in het vaandel bij de gebruikers van het netwerk, er werd dan ook uitgekeken naar de update.

Na de update is het voor ontwikkelaars ook mogelijk om Smart Contracts te bouwen op Bitcoin’s blockchain. Momenteel is dit nog vooral gereserveerd voor netwerken als Ethereum en Binance Smart Chain. Door de update zijn de Smart Contracts op het netwerk vele male kleiner, waardoor het gebruik ervan voordeliger wordt. Deze contracten zijn ontwikkeld om de tussenpersoon uit te schakelen door middel van overeenkomsten welke zijn gecodeerd in het contract. Deze zijn opgebouwd volgens een “If this, then that” principe, waardoor de contracten automatische kunnen worden uitgevoerd wanneer er aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan.

Paradigm lanceert $2,5 miljard US Dollar Venture Fund

Eerder deze maand kondigde Paradigm een Venture fund aan van 2,5 miljard US Dollar. Paradigm staat bekend als een investeringsfonds dat zich richt op de disruptieve cryptocurrency- en Web 3 bedrijven van de toekomst. Het fonds van 2,5 miljard is momenteel het grootste cryptocurrency fonds dat ooit is opgehaald. Het fonds zal opereren naast Paradigm’s hoofdfonds dat reeds sinds 2018 in cryptocurrency investeert.


El Salvador kondigt Bitcoin City aan

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft onlangs aangekondigd plannen te hebben voor ’s werelds eerste ‘Bitcoin City’. De oprichting van de stad zal gefinancieerd worden door een ‘Bitcoin Bond’ van 1 miljard US Dollar. De overheid heeft voor ogen deze obligaties in 2022 uit te geven. De helft van de obligaties zal worden ingezet voor de aanschaf van Bitcoins, terwijl de andere helft gebruikt zal worden voor de bouw.

Bitcoin City zal gesitueerd worden langs de Golf van Fonseca aan de voet van een volkaan. Volgens de Salvadoraanse overheid zal zowel de mining van Bitcoin, als de volledige stad draaien op vulkanische energie. Bitcoin City zou hierdoor ‘volledig ecologisch’ zijn.


Grayscale voorspelt Metaverse markt van 1 biljoen

Grayscale, ’s werelds grootste cryptocurrency investeringsfonds, heeft in haar laatste rapport aangekondigd de Metaverse markt te zien groeien naar een omvang van 1 biljoen US Dollar. In het afgelopen jaar zag deze markt al een exponentiële groei. Zo groeide het aantal actieve wallets in dit segment van 15 duizend naar 43 duizend, resulterend in een huidige marktomvang van zo’n 27 miljard US Dollar.

Volgens Grayscale is er echter nog een groot groeipotentieel. Organizaties welke hun bedrijfsmodel mogelijk om kunnen zetten naar een Metaverse hebben een geschatte marktwaarde van 15 biljoen US Dollar. Een Metaverse is een digitaal universum waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een grote rol binnen dit universum is neergelegd voor cryptocurrency projecten actief in de NFT’s, DeFi en gaming.

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE