joe

Nieuwsbrief: Terugblik oktober

Hodl Team
Hodl Team
4 november 2021

Nieuwsbrief: Terugblik oktober


Bij Hodl maken wij elke maand een overzicht met de resultaten van onze fondsen, de ontwikkelingen binnen Hodl en het laatste nieuws in de cryptocurrency markt.


Inflatie, ETF’s en een nieuwe all-time high

We hebben er het afgelopen jaar al regelmatig over geschreven en na een lange aanloopperiode heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) op 19 oktober voor het eerst een Bitcoin future-based ETF (Exchange Traded Fund) goedgekeurd. ProShares Bitcoin Strategy ETF (ticker: BITO) opende op 19 oktober op de New York Stock Exchange. Met 1 miljard dollar(!) aan handelsvolume noteerde de ETF direct een nieuw dagrecord. Nooit eerder had een ETF zo’n enorm volume op de eerste handelsdag.

Niet veel later gaf de SEC ook goedkeuring aan de ETF van Valkyrie, welke inmiddels eveneens verhandelbaar is.

ETF’s zijn officiële beursgenoteerde producten. Hierdoor kunnen instituten, bedrijven en andere beleggers die alleen in beursgenoteerde instrumenten mogen handelen, nu voor het eerst ook Bitcoin kopen. De huidige ETF’s hebben nog zogeheten Bitcoin futures (derivaten die recht geven op toekomstige koop van Bitcoin) onderliggend, het wachten is nog steeds op goedkeuring voor spot ETF’s die daadwerkelijk de Bitcoin als onderliggende waarde aanhouden

Bitcoin noteerde in oktober een all-time-high net boven de $ 67.000. De lancering van de ETF’s hadden hier een belangrijke bijdrage in, maar ook de analyse van de blockchain liet zien dat er steeds meer Bitcoins van de beurzen werden gehaald om voor langere tijd te bewaren.


De Hodl fondsen

Het positieve sentiment, in met name de tweede helft van oktober is ook te zien in de resultaten van de fondsen. Het Hodl.nl Consensus Fund, Hodl.nl Genesis Fund en Hodl.nl Oracle Fund noteerden allen in oktober een nieuwe all-time-high.

Resultaten Oktober 2021:

Alle resultaten


Uitgelicht: Ocean Protocol

Iedere maand lichten wij een cryptocurrency uit waar onze fondsen in investeren en deze maand is het Ocean Protocol (OCEAN).

Ocean Protocol richt zich op het bouwen van een gedecentraliseerde data-exchange die toegang tot data vereenvoudigt voor onderzoekers, developers en data-analisten. Het project verbindt dus datagebruikers met data aanbieders door gebruik te maken van een blockchainoplossing. Hierdoor is data-uitwisseling mogelijk, zonder tussenkomst van een gecentraliseerde partij. De gedecentraliseerde markt die Ocean Protocol heeft gebouwd, biedt gegarandeerd vertrouwen, openheid en traceerbaarheid voor alle betrokken partijen.

Lees meer over Ocean Protocol


Uitbreiding team

Het Hodl Team groeit gestaag verder en is afgelopen maand uitgebreid met Antonie Bartels.

Antonie Bartels (26) is de afgelopen 5 jaar werkzaam geweest als marketeer in de IT wereld. Hier heeft hij een breed scala aan ervaring opgedaan, waarbij de focus ligt op web en content. Binnen Hodl zal Antonie de rol vervullen van Content Marketeer, waar hij zich bezig gaat houden met alle uitingen van Hodl.

“Na jarenlang werkzaam te zijn geweest binnen de cloudsoftware en boekhoudsoftware, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toen ik de kans bij Hodl voorbij zag komen, was ik al snel verkocht. Binnen Hodl kan ik mijn passie voor cryptocurrency en blockchain combineren met mijn ervaring als content marketeer. Ik kijk dan ook erg uit naar het maken van de vertaalslag, waarbij cryptocurrency toegankelijker wordt voor een breder publiek.

Antonie is een fijne uitbreiding van ons groeiende marketingteam, we heten hem dan ook van harte welkom!


Nieuwsoverzicht oktober


Bank of America positief over toekomst cryptocurrency

Op 4 oktober publiceerde Bank of America het onderzoeksrapport “Global Cryptocurrencies and Digital Assets”. In dit uitgebreide rapport gaat de bank dieper in op onderwerpen zoals het ecosysteem, de toepassingen, regulatie en risico’s. Bank of America heeft positieve verwachtingen voor de toekomst van cryptocurrencies. Adoptie onder het brede publiek neemt toe, wat een positief effect heeft op de volatiliteit van de markt. Bank of America waarschuwt beleggers wel voor de mogelijke regulatie en de invloed die dit kan hebben op de groei van het ecosysteem. Lees hier het volledige rapport.


Sterke groei voor de cryptocurrency markt

De afgelopen maand heeft de cryptocurrency markt een sterke groei doorgemaakt. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe all-time high van de totale marktkapitalisatie met respectievelijk 2.6 biljoen dollar. Ook was er een nieuwe all-time high voor de totale waarde opgesloten binnen de gedecentraliseerde finance (DeFi) sector met 200 miljard dollar. Binnen DeFi staat deze laatste beter bekend als Total Value Locked (TVL). De sterke groei van 14% gedurende de twee weken voorafgaand aan de nieuwe all-time high, bieden een goed toekomstperspectief voor de DeFi sector.


Groeifonds van 1 miljard dollar voor Binance Smart Chain

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges, heeft aangekondigd dat ze één miljard dollar vrijmaken om het Binance Smart Chain (BSC) ecosysteem verder te ontwikkelen. De CEO van Binance, Changpeng Zhoa, heeft met dit fonds het streven om een totaal van 20.000 actieve projecten op Binance Smart Chain te realiseren. De helft van het fonds zal worden gereserveerd voor start-ups in vakgebieden zoals virtual reality, kunstmatige intelligentie en financiële diensten.


‘Squid Game’ token blijkt vals

In navolging van de populaire Netflix serie Squid Game, lanceerde er afgelopen maand een token met eenzelfde naam. De onofficiële token $SQUID won al snel aan populariteit door de hype rondom de naam, waardoor de prijs steeg van zo’n $0,01 naar $2.856 US Dollar. In slechts enkele minuten na het bereiken van de all-time high, stortte de prijs van de token volledig in. De oprichters verdwenen met een buit van zo’n 2 miljoen dollar, terwijl investeerders met lege handen achterbleven.

Vroege waarschuwingen deden al de ronde; investeerders konden enkel de token kopen en waren niet in de gelegenheid om de token te kunnen verkopen. De token die volledig losstaat van de Netflix serie zou later toegang geven tot een online game, welke nooit zal komen. Door het grondige onderzoek en de kritische afwegingen, blijven de Hodl.nl fondsen en haar investeerders beschermd tegen dergelijke ‘Hype coins’.

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE