joe

Wat is Revolve Games (RPG)?

GO TO

Introductie Revolve Games (RPG)

Revolve Games (RPG) is een cryptocurrency project dat de gaming industrie wil laten samensmelten met de cryptocurrency markt. Dit willen zij realiseren door diverse aspecten uit de cryptocurrency markt, zoals DeFi (Decentralized Finance) producten en NFT’s (Non Fungibel Token) terug te laten komen in hun game.

In de game wordt er een virtuele realiteit gecreëerd, waarbij je als ruimtereiziger het heelal moet ontdekken. Je vliegt rond in een ruimteschip en gaat zo van planeet naar planeet om nieuwe plekken te ontdekken, mini-games te spelen en met andere spelers te socialiseren.

Wat is Revolve Games?

Wat Revolve Games anders gaat maken als andere games is dat de karakters en items gekoppeld worden aan DeFi producten en NFT’s. Een Non Fungibel Token (NFT) is een speciaal type cryptocurrency token dat iets unieks vertegenwoordigt op de blockchain.

Deze digitale tokens geven de mogelijkheid om als eigendomsbewijs gebruikt te worden voor bepaalde objecten. Deze trend is nu bijvoorbeeld ook te observeren in de kunstwereld. In deze game worden de eigendomsbewijzen echter gekoppeld aan karakters, items en land en worden hierdoor op blockchain verhandelbaar.

Revolve Games Technologie

Om mee te spelen met Revolve gaming is in eerste instantie geen cryptocurrency/blockchain koppeling nodig. Je kan met een aantal basis karakters en items kennis maken met de game en de diverse mogelijkheden. Echter om speciale items en karakters te ontgrendelen word je gemotiveerd om een wallet te koppelen en mee te doen aan de crypto aspecten van de game. Dat kan je doen door de RPG-token aan te schaffen en te koppelen aan de game. Deze tokens zijn te bemachtigen op de Binance Smart Chain en Polygon netwerken.

Door de tokens vast te zetten voor een langere periode van tijd maak je kans op extra items. Als spelers een nieuwe NFT-karakter of attribuut willen hebben moeten er RPG-tokens worden vastgezet in een zogeheten NFT generatie pool. In de NFT generatie pool worden er willekeurige karakters, items of stukken land gecreëerd.

Het is dus een soort loterij om extra items te verdienen. Omdat deze allemaal gekoppeld zijn aan NFT’s, kunnen deze op de blockchain verhandeld worden en ontstaat er als het ware een gehele eigen economie

Revolve Games Technologie

De items binnen de game kunnen dus in twee groepen worden gescheiden:

1. Items die gekoppeld zijn aan een NFT
2. Items die niet gekoppeld zijn aan een NFT

Karakters en attributen die niet gekoppeld zijn aan een NFT zijn ook niet gekoppeld aan de RPG-token. Deze karakters en attributen kunnen door alle spelers gebruikt worden, maar hebben geen echte waarde. De attributen die wel gekoppeld zijn aan een NFT zijn direct gekoppeld aan de RPG-token. De eigenaar van deze NFT’s kunnen deze dan inwisselen voor de RPG-token op een decentrale marktplaats. Deze decentrale marktplaats is het DeFi gedeelte wat geïmplementeerd wordt door Revolve Games.

Revolve Games Use Case

Wat voor een use-case heeft Revolve Games dan? In de toekomst zullen steeds meer waarde transacties via de blockchain gaan plaatsvinden. De ideale setting om dit soort transacties door te voeren/testen zijn natuurlijk spellen. Online games zijn nooit populairder geweest als vandaag de dag en weerspiegelen op steeds meer vlakken het echte leven. Het kopen van huizen, kleren, zwaarden etc. in online games is tegenwoordig heel normaal.

Momenteel is deze online economie centraal geregeld door de game studios. Het is logisch dat dit soort transacties ook via de blockchain geregeld kunnen worden waardoor er transparantie en soevereiniteit ontstaat voor de spelers.

Revolve Games use-case

Online games zijn een groot onderdeel geworden van het dagelijks leven en de beweging naar decentrale frameworks is een logische volgende stap. Concepten zoals die van Revolve Games gaan de standaard worden voor online gaming in de nabije toekomst. NFT’s en DeFi gaan zorgen voor gezonde ecosystemen waarbij de items echt in de handen liggen van de gebruikers.

Revolve Games Ecosysteem

Revolve Games is een samenwerking aangegaan met Dutch Game Studio die erg veel ervaring op het gebied van game development hebben. Zoals de naam al zegt, zijn ze gevestigd in Nederland.

Een van de features van deze game is dat het mogelijk is voor bedrijven of advertentiebureaus om advertenties te kunnen plaatsen in de game. Eigenaars van planeten kunnen dan hun ruimte beschikbaar stellen voor reclameborden. Een gedeelte van de opbrengst van deze advertentiekosten gaat dan terug naar het Revolve-team. Op deze manier breidt het ecosysteem van Revolve zich steeds uit.

Revolve Games Ecosysteem

Ook Hodl heeft een plekje gekregen in het Revolve Games ecosysteem. De fondsen hebben namelijk geinvesteerd in de private sale en is daarmee een troste vroege investeerder van het Revolve Games project!

Roadmap Revolve Games

De roadmap van Revolve Games ziet er veelbelovend uit. Hieronder kunt u zien wat er allemaal op de planning staat:

Revolve Games Roadmap

Wij zullen u op de hoogte houden van de grote wijzigingen die plaatsvinden in dit protocol. Wij zijn in ieder geval enorm enthousiast!

Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE