joe

Weekly Update: 13 Maart

Hodl Team
Hodl Team
13 maart 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij elke week een overzicht met het laatste nieuws in de cryptocurrency markt en informeren u verder over de ontwikkelingen binnen Hodl.

Een nieuwe aanpak

Begin dit jaar hebben we onder onze participanten een enquête gehouden. Hieruit kwam naar voren dat er behoefte is aan kortere en frequente updates over de cryptocurrency markt. Wij hebben daarom besloten om onze maandelijkse nieuwsbrief en de tweewekelijkse marktupdate te vervangen door een korte wekelijkse update, die elke woensdag zal worden gepubliceerd. Aangezien onze laatste nieuwsbrief op 8 maart is uitgebracht, zal de eerste wekelijkse update een overzicht geven van de periode van 1 tot en met 13 maart.

Deze wijziging stelt ons ook in staat om sneller te communiceren omdat de verspreiding van de nieuwsbrief voorheen afhankelijk was van de publicatie van de Net Asset Value (NAV). Door deze wekelijkse update blijft het nieuws actueler en bent u in enkele minuten op de hoogte van de laatste gebeurtenissen. De maandelijkse NAV ontvangt u voortaan in een aparte e-mail zodra deze officieel is berekend door onze administrateur.

Wat gebeurde er tussen 1 en 13 maart?

  • Na 846 dagen brak Bitcoin zijn recordhoogte van $69.045, voordat het corrigeerde naar $59.000. Bitcoin herstelde zich echter snel en staat inmiddels boven de $71.000. Lees meer

  • Deutsche Börse lanceerde een spot-cryptocurrency handelsplatform voor institutionele beleggers, waardoor zij cryptocurrency kunnen verhandelen en bewaren. Lees meer

  • Begin maart bleven de Bitcoin spot ETF's sterke netto-instromen zien, ondanks dat Grayscale's GBTC sinds de lancering een uitstroom zag van 200.000 Bitcoins. Lees meer

  • Op 13 maart zal het Ethereum-netwerk de langverwachte Dencun Upgrade ondergaan, waardoor Layer 2’s op Ethereum hun transactiesnelheid kunnen verhogen en hun transactiekosten kunnen verlagen. Lees meer

Bitcoin verbreekt all-time high

Op 5 maart doorbrak Bitcoin zijn recordhoogte van $69.045, een koers die sinds november 2021 niet meer gezien was. Kort hierna corrigeerde het kortstondig naar $59.000. Met voortdurende instromen in ETF's en een aanhoudend positief sentiment, aangewakkerd door de naderende Bitcoin Halving, verwachten we dat deze opwaartse trend zal voortzetten nu Bitcoin de grens van $71.000 overschrijdt. Echter zullen er de aankomende maanden ook de nodige correcties plaatsvinden door de volatiele aard van de markt.

Deutsche Börse lanceert institutioneel tradingsplatform

Begin maart lanceerde Deutsche Börse, een Duitse effectenbeurs, zijn institutionele handelsplatform Deutsche Börse Digital Exchange (DBDX). Aanvankelijk maakt het de handel in Bitcoin en Ether tegen de euro mogelijk, in samenwerking met Crypto Finance, een aanbieder van crypto-bewaardiensten.

Spot ETF's blijven een sterke instroom ervaren

Gedurende maart bleven de Amerikaanse Bitcoin ETF's sterke netto instromen ervaren. Uitzondering hierop was Grayscale's GBTC, dat sinds de lancering 33% van het aantal beheerde bitcoins heeft verloren. De netto-instromen van alle ETF’s in maart bedroegen meer dan $2,6 miljard, wat resulteerde in een netto-instroom van meer dan $10 miljard sinds 11 januari. Met inmiddels ruim $10 miljard aan beheerd vermogen is BlackRock's IBIT ETF zelfs de snelst groeiende ETF ooit, wat het succes en de noodzaak van het beleggingsvehikel benadrukt.

Bitcoin spot ETF inflows
Bron: twitter.com/BitMEXResearch/status/1767451778054807797/photo/1

De Ethereum Dencun upgrade nadert

Maandenlang heeft het Ethereum-netwerk zich voorbereid op de Dencun upgrade. Deze upgrade zal verschillende verbeteringen introduceren, waarvan proto-danksharding de belangrijkste is. In de basis is het een nieuw transactietype, dat Layer 2-oplossingen zoals Arbitrum en Optimism in staat stelt transacties te bundelen naar Ethereum's netwerk. Hierdoor wordt de transactiesnelheid verhoogd en worden de kosten op deze netwerken drastisch verlaagd. Samen met de speculatie over een Ether spot ETF, zou dit een verder positief effect kunnen uitoefenen op de Ether-koers.

Ander nieuws over digitale activa

  • Stablecoin Tether (USDT) heeft een marktkapitalisatie van $100 miljard bereikt, waarmee het zijn positie als marktleider versterkt. USD Coin (USDC) blijft vooralsnog de grootste concurrent met een marktkapitalisatie van ongeveer $29 miljard.

  • Het Ethereum staking protocol Eigenlayer is het op een na grootste DeFi-project in de sector geworden met ruim $10,4 miljard aan vermogen gestald op het platform. Hiermee stootte het leenprotocol Aave van de troon.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE