joe

Weekly Update: 24 April

Hodl Team
Hodl Team
24 april 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 17 en 24 april?

  • Binance, 's werelds grootste cryptocurrency exchange, heeft een Virtual Asset Provider licentie verkregen in Dubai. Lees meer

  • De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eist $5,3 miljard aan vergoedingen en civiele boetes van Terraform Labs en oprichter Do Kwon. Lees meer

  • Bitcoin heeft zijn vierde Bitcoin Halving voltooid, waardoor de dagelijkse emissie van ~900 naar ~450 Bitcoin is verlaagd. Lees meer

  • BlackRock's Bitcoin ETF IBIT staat op het punt om Grayscale’s ETF in slechts drie maanden voorbij te groeien. Lees meer

Binance verkrijgt crypto-licentie in Dubai

Op 18 april meldde Bloomberg dat cryptocurrency exchange Binance succesvol zijn Virtual Asset Provider (VASP) licentie in Dubai heeft verkregen. De afgelopen maanden heeft Binance actief gewerkt aan het verkrijgen van deze licentie, ondanks enkele uitdagingen. Lokale autoriteiten stonden erop dat Changpeng Zhao (CZ), medeoprichter van Binance die onlangs schuldig pleitte aan het niet naleven van adequate AML-protocollen, zijn stemrechten opgaf binnen de entiteit van de beurs in Dubai. Richard Teng, de nieuwe CEO van Binance, heeft de goedkeuring van de VASP-licentie bevestigd en ontkende dat CZ daadwerkelijk zijn stemrechten heeft opgegeven.

De SEC eist $5,3 miljard van Do Kwon en Terraform Labs

Op 19 april diende de SEC een verzoek in waarbij wordt geëist dat Do Kwon, mede-oprichter van Terraform Labs, en Terraform Labs zelf, ongeveer $4,7 miljard moeten betalen aan vergoedingen, tezamen met een aanvullende som van $520 miljoen aan civiele boetes. Van dit bedrag is $420 miljoen toegewezen aan Terraform Labs en $100 miljoen aan Do Kwon. Dit verzoek volgde kort nadat een jury beide partijen aansprakelijk heeft bevonden voor fraude in een zaak die is aangespannen door de SEC. Op dit moment verblijft Do Kwon in Montenegro, in afwachting van uitlevering aan de Verenigde Staten of Zuid-Korea, aangezien er aanklachten lopen in beide jurisdicties.

Bitcoin ondergaat zijn vierde Bitcoin Halving

Op 20 april vond de vierde Bitcoin Halving plaats, waarbij de dagelijkse emissies van Bitcoin werden gehalveerd van ongeveer 900 naar 450 Bitcoin. Dit zorgt voor een afname van de inflatie en een toename van de schaarste van Bitcoin. Mede doordat de Halving in het verleden altijd een drijfveer is geweest voor een volgende bullrun, keek de markt hier reeds lange tijd naar uit. Rond de Halving zelf was er een gematigde prijsactie met een kleine stijging van 1% op de dag van de Halving.

BlackRock's IBIT ETF staat op het punt Grayscale's GBTC ETF te passeren

Het lijkt erop dat BlackRock's Bitcoin ETF IBIT op korte termijn Grayscale's ETF GBTC zal passeren op het gebied van assets under management. De afgelopen maanden heeft Grayscale een consistente uitstroom gezien van ruim 317.000 bitcoins, zo’n 50% van het beheerde aantal bitcoins bij livegang van de ETF. BlackRock heeft daarentegen elke handelsdag een netto-instroom gezien, waardoor het beheerd aantal bitcoins is opgelopen tot ongeveer 273.000. Het verschil tussen deze twee ETF's bedraagt momenteel slechts 31.000 Bitcoin, en als het huidige tempo van instroom en uitstroom aanhoudt, zou BlackRock in slechts twee weken Grayscale voorbij kunnen groeien.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Stablecoin-uitgever Tether lanceert USDT op het TON blockchain-netwerk en geeft in slechts drie dagen ruim $60 miljoen aan USDT uit op het netwerk.

  • Rondom de Bitcoin Halving liepen de transactiekosten op het Bitcoin-netwerk op tot een gemiddelde van ~$120 per transactie. Dit werd met name gedreven door Bitcoin-fans die wilden dat hun transactie werd opgenomen in het Halving-blok.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE