joe

Weekly Update: 3 April

Hodl Team
Hodl Team
3 april 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 27 maart en 3 april?

  • Bitcoin schommelde tussen $68.200 en $71.300 voordat het een correctie van 5% onderging, waarbij meer dan $165 miljoen geliquideerd werd. Hierdoor viel Bitcoin terug naar ongeveer $64.500, echter herpakte Bitcoin snel het $66,000 prijsniveau. Lees meer

  • Stablecoin-uitgever Tether heeft in het eerste kwartaal van 2024 $627 miljoen aan Bitcoin verworven, waardoor hun Bitcoin-bezit is opgelopen tot ruim $5 miljard Lees meer

  • De oprichter en CEO van de ingestorte cryptocurrency-exchange FTX, Sam Bankman-Fried, is veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf vanwege zijn cruciale rol. Lees meer

  • Sinds de lancering op 20 maart heeft het getokeniseerde investeringsfonds van BlackRock meer dan $280 miljoen aan beheerd vermogen verzameld, wat het potentieel van tokenisatie verder illustreert. Lees meer

Bitcoin ondergaat correctie

Gedurende de week van 27 maart tot 3 april bleef Bitcoin vrij stabiel, met een prijsbereik van ongeveer $3.000. Maar, in de nacht van maandag op dinsdag onderging Bitcoin een correctie van ruim 5%, welke zich in de loop van dinsdag verder voortzette. Vooralsnog lijkt dit een gezonde correctie en is de langetermijnverwachting mede door de aankomende halving nog altijd positief. Zoals elke bullrun komt deze opwaartse trend met verschillende correcties.

Tether breidt Bitcoin-reserves verder uit

Op 31 maart heeft Tether, de uitgever van stablecoin USDT, 8.888 Bitcoin aangeschaft, met een waarde van ongeveer $618 miljoen. Eerder, in mei 2023, maakte het bedrijf bekend dat het 15% van de winst zou investeren in Bitcoin. Sindsdien heeft het dan ook aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin verzameld. Zo kocht Tether aan het einde van het vierde kwartaal ook al 8.888 Bitcoin, destijds ter waarde van $380 miljoen. Met deze laatste aankoop bezit Tether nu in totaal 75.354 Bitcoin met een huidige marktwaarde van ongeveer $5,2 miljard. Daarmee is het de zevende grootste Bitcoin-bezitter ter wereld. De ongerealiseerde winst van deze reserves is inmiddels opgelopen tot $2,94 miljard.

Sam Bankman-Fried veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf

Op 28 maart is Sam Bankman-Fried (SBF), de oprichter en CEO van de beruchte crypto beurs FTX, tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege zijn rol in de samenzwering rondom effectenfraude. Bovendien kreeg SBF de opdracht om een bedrag van $11 miljard aan toekomstige inkomsten af te staan aan de Amerikaanse overheid en overige schuldeisers. Deze veroordeling werd met gemengde gevoelens ontvangen; een deel van het publiek was tevreden met de uitspraak dat SBF voor een aanzienlijke tijd achter de tralies zal verdwijnen, terwijl anderen de straf als te licht beschouwden gezien er een strafeis lag van 40 tot 50 jaar. SBF is voornemens om zowel zijn veroordeling als zijn straf aan te vechten.

Het getokeniseerde beleggingsfonds van BlackRock trekt steeds meer belangstelling

Op 20 maart kwam BlackRock met een primeur door de lancering van het eerste getokeniseerde beleggingsfonds: het BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL), wat is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Dit fonds biedt gekwalificeerde beleggers de mogelijkheid om met een minimale investering van $100.000 rendement te genereren via cash, Amerikaanse Treasury-bills en repurchase agreements. Dit trok dan ook veel aandacht, waardoor BUIDL inmiddels al meer dan $280 miljoen in beheerd vermogen heeft. Dit benadrukt en versterkt de groeiende interesse in de tokenisatie van Real-World Assets. We verwachten dat een toenemend aantal vermogensbeheerders deze beweging zal volgen.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Drie kunstmatige intelligentie (AI) protocollen, te weten SingularityNet, Fetch.AI en Ocean Protocol, zouden naar verluidt gesprekken voeren over het samenvoegen van deze projecten, wat mogelijk leidt tot de creatie van een nieuw project met een token van een marktomvang van $7,5 miljard.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE