joe

Weekly Update: 5 Juni

Hodl Team
Hodl Team
5 juni 2024
Welkom bij onze wekelijkse update waarin wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

Wat gebeurde er tussen 29 mei en 5 juni?

  • BlackRock heeft zijn IBIT Bitcoin ETF toegevoegd aan zijn inkomsten- en obligatiefondsen. Bovendien heeft IBIT Grayscale's GBTC overtroffen als de grootste spot Bitcoin ETF qua activa. Lees meer

  • De handel van Australië's eerste Bitcoin ETF startte op 4 juni toen Monochrome Asset Management zijn spot ETF lanceerde. Lees meer

  • BlackRock heeft een gewijzigde S-1 formulier ingediend voor zijn spot ether ETF, wat aangeeft dat de Securities and Exchange Commission (SEC) werkt aan de lancering van de ETF. Lees meer

  • De New York Stock Exchange kondigde de overweging aan om cryptocurrency-handel aan te bieden als de regelgeving duidelijker wordt. Lees meer

BlackRock's IBIT is officieel de grootste Bitcoin spot ETF

Op 29 mei heeft BlackRock's Bitcoin ETF "IBIT" officieel Grayscale's GBTC overtroffen als grootste Bitcoin spot ETF. Sinds de lancering van beide instrumenten hebben ze sterke trendbewegingen laten zien. Zo heeft IBIT een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een stijging van bijna nul naar meer dan 290.000 Bitcoin. Daarentegen heeft Grayscale, dat zijn Bitcoin-holdings van een illiquide trust naar een liquide ETF heeft omgezet, meer dan 330.000 Bitcoin verloren, met een aanhoudende neerwaartse trend.

Daarnaast heeft BlackRock zijn IBIT ETF in het eerste kwartaal opgenomen in een inkomensfonds en een wereldwijd obligatiefonds. Het Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) van het bedrijf bezit meer dan $3,5 miljoen aan IBIT, terwijl het Strategic Global Bond Fund (MAWIX) $485.000 aan IBIT bezit.

Australië verwelkomt zijn eerste Bitcoin ETF

Op 4 juni verwelkomde Australië zijn eerste Bitcoin ETF, in navolging van het voorbeeld van de VS. Aangeboden door Monochrome Asset Management, is deze ETF nu beschikbaar op Cboe Australia. De traditionele beurs bood al twee beursgenoteerde producten aan die blootstelling gaven aan andere spot cryptocurrencies, maar geen van deze hield direct Bitcoin aan. Ondanks dat de lancering niet veel aandacht trok van marktdeelnemers, markeert het een belangrijke ontwikkeling omdat steeds meer traditionele beurzen deze producten geleidelijk toestaan. Aan het einde van de handelsdag had de Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) in totaal 20.761 aandelen verhandeld, elk met een waarde van 10,32 AUD, wat neerkomt op ongeveer 142.000 USD.

De realiteit van een Ether spot ETF komt dagelijks dichterbij

Na de verrassende aankondiging dat de SEC de notering van acht Ether spot ETFs heeft goedgekeurd, geeft de markt de volledige aandacht aan de ontwikkeling van dit financiële instrument. Met verschillende vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, die hun bijgewerkte S-1-formulieren indienen, voorzien marktanalisten een reële mogelijkheid dat een Ether spot ETF rond medio juni verhandeld kan worden. Deze S-1-indieningen vormen een van de laatste obstakels voor de goedkeuring van de ETF-uitgevers en bieden ook inzicht in de interne werking van de fondsen. Er is inmiddels ook onthuld dat BlackRock een initiële investering van $10 miljoen heeft gedaan.

De New York Stock Exchange ziet het potentieel van cryptohandel

Tijdens het cryptocurrency-evenement Consensus 2024 zei Lynn Martin, voorzitter van de New York Stock Exchange, tijdens een paneldiscussie: "Als er duidelijke regelgevende richtlijnen waren, zou het een kans zijn om cryptohandel te overwegen." Ze voegde daaraan toe dat de interesse in de Bitcoin ETFs en de $58 miljard die ze hebben aangetrokken, de vraag naar gereguleerde cryptoproducten aantoont. Eerder deze maand kondigde de rivaal van de NYSE, de Chicago Mercantile Exchange (CME), aan van plan te zijn om met cryptospothandel te beginnen, wat de concurrentie tussen beurzen verder vergroot.

Bovendien verwachten we dat deze regelgeving er eerder vroeger dan later zal zijn. Dit omdat we hebben gezien dat de Amerikaanse politiek zich beweegt richting een gunstiger kader als onderdeel van de presidentsverkiezingscampagnes van beide partijen. De eerder genoemde verrassende aankondiging van de spot Ether ETFs kan in dit licht worden gezien.

Ander cryptocurrency nieuws

  • Stablecoin-uitgever Tether investeert $150 miljoen in cryptomijnbedrijf Bitdeer.

  • Ark Invest beëindigt zijn samenwerking met 21Shares met betrekking tot de aanvraag voor de Ether ETF. Dit heeft geen invloed op lopende samenwerkingen tussen de twee bedrijven, zoals die met de Bitcoin spot ETF.


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE