joe

Nieuwsbrief: Terugblik Februari

Welkom bij onze terugblik op de maand februari. Wij maken elke maand een overzicht met het laatste nieuws in de cryptocurrency markt en informeren u verder over de ontwikkelingen binnen Hodl en de resultaten van de Hodl fondsen.
GO TO

Bitcoin zet zijn opwaartse traject voort

In februari beleefde Bitcoin een forse groei van 43,57%, waarbij de koers de grens van $60.000 doorbrak - een waarde die sinds november 2021 niet meer was bereikt. Hoewel de markt overspoeld werd door een golf van positivisme, bleef het aantal nieuwsberichten schaars. In de eerste twee weken lag de focus van beleggers op de Bitcoin spot ETF,dieaanzienlijke kapitaalinstromen kende. Dit liep soms op tot ruim tien keer de nieuwe dagelijkse productie uit mining. Daarnaast diende 21Shares opnieuw een aanvraag in voor een Ether spot exchange-traded fund (ETF). Ook verhoogde de openbaar aanklager van New York de hoogte van de aanklacht tegen Digital Currency Group tot een eis van $3 miljard.

In de tweede helft van februari veranderde het marktsentiment, waarbij een toenemend aantal investeerders zich richtte op Ether. Daarnaast won de algehele markt voor altcoins momentum, waarbij het merendeel van de altcoins herstelde van eerder geleden verliezen.

Bitcoin bereikt nieuw recordhoogte in deze cyclus

In de eerste twee maanden van 2024 heeft Bitcoin een sterke opwaartse beweging getoond, met een stijging van $42.000 naar een jaarlijks hoogtepunt van ongeveer $64.000 in februari. Enkele dagen later, op 5 maart, brak Bitcoin zijn All-Time High van $69.045. Volgens ons was het niet de vraag óf we dit niveau dit jaar zouden overstijgen, maar wanneer. Bitcoin staat op het punt onbekend terrein te betreden, waarbij professionele en institutionele beleggers voor het eerst toegang krijgen tot cryptocurrencies via traditionele kanalen.

In de afgelopen anderhalve maand hebben we aanzienlijke instromen in deze ETFs gezien, en met de naderende Bitcoin Halving in april geloven wij dat we aan de vooravond staan van een perfecte storm. Ondanks dat niemand weet waar de Bitcoinkoers exact zal eindigen, bieden de huidige marktomstandigheden een unieke kans voor Bitcoin en de algehele cryptocurrency markt. Terwijl Bitcoin zijn opwaartse traject voortzet, merken we een toenemend momentum in de altcoin markt, welke snel verloren terrein terugwint.

Total 3, totale marktkapitalisatie zonder Bitcoin en Ethereum
Bron: tradingview.com / totale marktkapitalisatie zonder Bitcoin en Ethereum

Naarmate Bitcoin zich begeeft op onbekend terrein, wordt verwacht dat het een aanzienlijke groei door kan maken. Altcoins kunnen deze groei daarentegen sterk overtreffen vanwege hun kleinere marktkapitalisaties. Wilt u meer lezen over onze visie op de huidige marktsituatie en onze prognose, samen met die van andere sleutelfiguren in de markt? Lees dan ons laatste artikel.

Onze verwachtingen voor de toekomst

Alle ogen zijn gericht op Ether

Het afgelopen jaar stond de markt vooral in het teken van Bitcoin en de verhalen rond spot ETF's. Na de goedkeuring van deze ETF’s, zijn traders en investeerders op zoek naar het volgende grote thema. Momenteel dienen zich kansen aan voor Ether en het aanverwante ecosysteem.

In 2023 hebben vermogensbeheerders in de Verenigde Staten de race ingezet voor het verkrijgen van een Ether spot ETF, waarbij de eerste definitieve deadline plaatsvindt op 23 mei 2024. Dit zou de deur kunnen openen voor een tweede cryptocurrency op de traditionele Amerikaanse markten. Hoewel de verwachtingen omtrent een goedkeuring sterk uiteenlopen, schat JP Morgan de kans op goedkeuring in mei op 50%. In de aanloop naar deze belangrijke ontwikkeling heeft Ether al belangrijke stappen gezet door verloren terrein terug te winnen en is het inmiddels zelfs de $3.000 grens gepasseerd, een koers diesinds april 2022 niet meer is bereikt.

Impact van de EIP 4844
Bron: IntoTheBlock, L2Fees.info

Op 13 maart staat er een belangrijke update voor het Ethereum-netwerk gepland, genaamd Dencun, die meerdere verbeteringen belooft te brengen. Het meest in het oog springende onderdeel is proto-danksharding. Deze essentiële upgrade zal het voor Layer 2-netwerken (schaalbaarheidsoplossingen) zoals Optimism en Arbitrum mogelijk maken om transacties uit te voeren tegen aanzienlijk verlaagde kosten, terwijl tegelijkertijd de transactiesnelheid wordt verhoogd. Dit richt zich direct op de congestieproblematiek van Ethereum.

Met deze upgrade en de aanstaande beslissing over de ETF van Ethereum in het vooruitzicht , wordt verwacht dat Ethereum in de nabije toekomst een steeds prominentere rol zal gaan spelen en een impuls in de dynamiek zal ervaren. Gezien Ethereum's cruciale functie als platform voor smart contracts, zullen ook de projecten op dit netwerk profiteren van deze upgrade.

Nick Friedrich treedt toe tot de Raad van Toezicht van Hodl Group

Sinds begin februari heeft Nick Friedrich, mede-oprichter en operationeel directeur, zijn operationele taken bij Hodl neergelegd en is hij toegetreden tot de Raad van Toezicht. Na zeven jaar actief betrokken te zijn geweest bij de bedrijfsvoering van Hodl, heeft Nick besloten zijn focus te verleggen naar de strategische kant van het Hodl én Growity, waar hij zijn passie voor handelen en investeren actief kan inzetten.

Nick Friedrich treedt toe tot de Raad van Toezicht van Hodl Group

Dirk-Jan Schuld, de huidige chief performance officer van Hodl, zal Nick's rol als directielid overnemen, terwijl hij zijn huidige positie binnen de organisatie behoudt. Lees meer over deze wijziging in leiderschap via de onderstaande knop.

Lees het artikel

De Hodl Fondsen

De maand februari leidde tot een stijging van de Hodl fondsen. Zo eindigden Hodl Gib Fund, Hodl Numeri Fund, Hodl Algo Fund, Hodl.nl Genesis Fund, Hodl.nl Consensus Fund en Hodl.nl Oracle Fund op een NAV van respectievelijk €1,912.94, €50,773.12, €1,746.71, €5.90, €5.59 en € 0.57.

Resultaten Hodl Fondsen

Bekijk hier uw persoonlijke resultaten


Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cryptocurrency markt.

SHARE THIS ARTICLE